Автор Гілка: Шукаю програміста для портування  Turbo Pasca  (Прочитано 3143 раз)

Відсутній romansolomon

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
  • I Love YaBB 2!
Завдання.

Узв'язку з переходом на Лінукс виникла потреба портувати програму написану у Turbo Pascal 7.0 на щось подібне під Лінукс (Free Pascal)

Роботи десь на тиждень. Вимагається не портація всього, а лише певних елементів програми + пояснення.

Оплата за допомленістю.

пропозиції скидайте на cipt.kontakt(2)gmail.com бажано з телефоном, хоча б мобільним.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Я так розумію, це для організації. Звідки питання: як ви збираєтесь це ліцензувати? Приватна особа не має права надавати подібні послуги, за виключенням, якщо код буде переліцензовано під вільну ліцензію. Також можливий варіант - тимчасовий найм на період написання (тобто що програма була написана в середині організації) з усіма витікаючими.

Мені недавно пропонували одну халтурку на тему порту з делфі, але не змогли дати відповідь на це питання. А з нашою податковою і з нашим законодавством жартувати аж ніяк не хочеться.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
Легенько оффтоп, але тема зацікавила.

Чому приватна особа не може надавати подібні послуги? А якщо з нею укладено договір на виконання певної роботи? Зараз не пригадую, як цей договір називається, але він не має нічого спільного з наймом на роботу і може бути укладений з будь-якою фізичною особою. Чи є якісь нюанси, що стосуються власне програмування? Ніби не чув, що програмування підпадає під якесь особливе ліцензування, як, наприклад, прокладання локальних мереж.
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
Чому приватна особа не може надавати подібні послуги? А якщо з нею укладено договір на виконання певної роботи? Зараз не пригадую, як цей договір називається, але він не має нічого спільного з наймом на роботу і може бути укладений з будь-якою фізичною особою.
Договір про надання певних послуг чи (тим більше!) виробництво якоїсь продукції може бути укладено, якщо фізична особа зареєстрована як приватний підприємець (найпростіший варіант - без права найму працівників). Інакше як по вашому брати податки?

А тепер уявіть ситуацію ще з іншої точки зору. Приходять дяді перевіряти організацію на предмет софта. Все гут, лінукс, новітні технології, і тут один тикає пальцем у вашу програму і каже: "а це що?" - "ну нам тут один хлопець наклепав, туди-сюди..." - "де ліцензія?".  Ліцензію, навіть якщо нема, вмить винайдуть, не проблема. Чи не винайдуть, це суті не міняє... У всякому разі потім дяді підуть до вас=) Відмазатись завжди можна ("та я їм від доброти душевної зробив, грошей не брав!"), але наші правоохоронці здеруть і просто так - була б людина, а стаття знайдеться. І, до речі, якщо належний договір не підписати, то не бачу гарантій, що такий "роботодавець" вас не кине.

Такий сценарій маловірогідний, але можливий, і через зайву штуку баксів своє гузно підставляти ніяк не хочеться.
« Змінено: 2007-08-03 00:14:46 від Cthulhu »

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
Не думаю, що тут вже щось страшне. На скіль ки я знаю тиждень - 1/4 штуки. Не розумію, якого біса портувати в фріПаскаль - портанути можна й під пітон (якщо графіки особливої нема), чи замовник хотів ще й в коді колупатись ?
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
Не думаю, що тут вже щось страшне.
Необачно "не думати" не бачивши коду.
На скіль ки я знаю тиждень - 1/4 штуки.
:o
Ктулху зохавав моск?
Не розумію, якого біса портувати в фріПаскаль - портанути можна й під пітон (якщо графіки особливої нема), чи замовник хотів ще й в коді колупатись ?
Швидше за все портування між різними версіями однієї мови є простішим аніж портування між різними мовами програмування. Якщо йдеться власне про портування, а не про переписування всього наново заразом з переосмисленням концепції програми.
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній papa

• Новачок
  • *
  • дописів: 26
  • Що новенького?
Ну і нафлеймили! Робота кодера кодувати а не думати про ліцензії, податкову чи ПП.

П.С. Для miwa договір називається ДОГОВІР ПІДРЯДУ.
Я не чаклун - я тільки навчаюся

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
Ну і нафлеймили! Робота кодера кодувати а не думати про ліцензії, податкову чи ПП.
Ага, і ще ні в якому випадку не суперечити начальству, виконувати всі його завдання і забаганки, навіть найбезглуздіші, приходити на роботу рівно о дев'ятій і рівно о шостій покидати робоче місце, і взагалі, ходити строєм... Гм-м-м... Їдьте в Індію, там за вами скучили.

Особисто я не кодер, а розробник. І моя робота полягає значною мірою в тому, щоб мати свою думку і її відстоювати.