Власне кажучи, мене з того усього хвилює лише коли будуть приймати RH-302.
Додаткове питання: чому у переліку кваліфікацій у софтлайна відсутні RHCSS та RHCDS?
до речі, зверніть увагу, можливо ваш роботодавець зацікавлений в розвитку навиків своїх працівників та погодиться оплатити навчання
До речі, якщо хтось серйозно надумав пройти сертифікацію, то я міг би допомогти порадами, бо сам через це вже проходив і на серйозні граблі натикався (аж в підсумку до того, що за останні 15 хвилин власноруч позбувся сертифікату RHCE , хоч той фактично вже був в мене в кишені; тому зараз лише RHCT).
Цитата: prapor від 2009-03-05 17:04:15Власне кажучи, мене з того усього хвилює лише коли будуть приймати RH-302.Сертифікація пройде в травні. Конкретна дата встановлюється ближче до цього терміну, бо, наскільки мені відомо, сам процес вимагає виклику фахівця з правами прийому екзаменів з Москви.Цитата: prapor від 2009-03-05 17:04:15Додаткове питання: чому у переліку кваліфікацій у софтлайна відсутні RHCSS та RHCDS?За браком відповідних фахівців-інструкторів. Як нам пояснювали рік тому, на той час в Україні було лише дві людини, які мали право читати курс підготовки RHCE, але за іронією долі одного з них запросили працювати в Microsoft. Ну і опосередковано через брак попиту, звісно. Ціна є досить значною, і маю підозру, що серйозно знизити її не можна через політику Red Hat (плюс всюдисущий ПДВ). Крім того, склалось таке враження, що Софтлайн та Софтпром недостатньо багато уваги приділяють ознайомленню громадськості з можливістю взяти участь в цій сертифікації, орієнтуючись в першу чергу на юридичних клієнтів (до речі, зверніть увагу, можливо ваш роботодавець зацікавлений в розвитку навиків своїх працівників та погодиться оплатити навчання), не бачив жодних рекламних матеріалів на форумах на інших linux-ресурсах. Сам дію з власної ініціативи і не є представником компанії, тому LOU не рахується.
Екзамен триває фактично цілий день. Складається з двох частин — траблшутінгу та практичного налаштування серверу.Взагалі, дуже багато задач можна вирішити декількома способами. Наприклад, заборонити доступ з певної ip-адреси до певної служби можна як за допомогою iptables так і tcp_wrappers. Перевіряється сам факт виконання поставленої задачі, а не метод, яким цей результат був досягнутий.
Угу, але у Києві де-які товариші спромоглися на іспиті покласти систему. Іншим же не вистачило часу і отримали лише RHCT. Хоча, скільки з 8 складавших іспити отримали RHCE - не знаю.Якщо уважно прочитати одразу завдання ? справді ласий шматок. От тільки це інколи розумієш вже лише коли виходиш з іспиту.....