Автор Гілка: Сертифікація Red Hat  (Прочитано 3240 раз)

Відсутній borman

• Графоман
  • дописів: 416
  • Debianizer
Сертифікація Red Hat
« : 2009-03-05 03:24:06 »
Панове, як мені повідомили представники компанії Softline, цієї весни в Києві пройде черговий цикл підготовки та сертифікації спеціалістів Red Hat Enterprise Linux.

Статус сертифікованого спеціаліста Red Hat підтверджує знання на навики спеціалістів в області операційних систем Linux.

Програма тестування включає в себе в основному практичні завдання на стендовій системі, чим суттєво відрізняється від сертифікацій інших виробників, орієнтованих на комп'ютерне тестування в формі питань та відповідей.

В рамках циклу є можливість пройти курс прискореної підготовки RHCE (Red Hat Certified Engineer) та власне сертифікацію RHCE. Курси підготовки пройдуть в Києві 23-27 березня, екзамен (сертифікація) відбудеться в травні.

Ціни:
- Курс прискореної підготовки RHCE - $900
- Сертифікація RHCE - $300
- Курс + сертифікація RHCE - $1200

Нажаль, не маю інформації про обмеження щодо кількості учасників. Для тих, хто зацікавився, можу переслати детальнішу інформацію. Маю надію, що сам буду присутнім на сертифікації.
dd if=/dev/zero of=/dev/null

Praporshic

• Гість
Re: Сертифікація Red Hat
« Відповідей #1 : 2009-03-05 09:29:21 »
Якщо не складно, то інформацію про сертифікацію хотілося почути детальніше. Що де коли і як.

Відсутній borman

• Графоман
  • Debianizer
« Відповідей #2 : 2009-03-05 16:17:10 »
Виклав файл з додатковою інформацією. Тут побільше "води", але є більш-менш детальний план. Можу поділитися і власними враженнями, але тут потрібні чіткі запитання. Запитуйте - відповідаємо  ;)

http://old.linux.kiev.ua/~borman/RedHat-300.doc

Praporshic

• Гість
« Відповідей #3 : 2009-03-05 17:04:15 »
Власне кажучи, мене з того усього хвилює лише коли будуть приймати RH-302.
Додаткове питання: чому у переліку кваліфікацій у софтлайна відсутні RHCSS та RHCDS?

Відсутній borman

• Графоман
  • Debianizer
« Відповідей #4 : 2009-03-05 17:30:36 »
Сертифікація пройде в травні. Конкретна дата встановлюється ближче до цього терміну, бо, наскільки мені відомо, сам процес вимагає виклику фахівця з правами прийому екзаменів з Москви.

Додаткове питання: чому у переліку кваліфікацій у софтлайна відсутні RHCSS та RHCDS?
За браком відповідних фахівців-інструкторів. Як нам пояснювали рік тому, на той час в Україні було лише дві людини, які мали право читати курс підготовки RHCE, але за іронією долі одного з них запросили працювати в Microsoft. Ну і опосередковано через брак попиту, звісно. Ціна є досить значною, і маю підозру, що серйозно знизити її не можна через політику Red Hat (плюс всюдисущий ПДВ).  Крім того, склалось таке враження, що Софтлайн та Софтпром недостатньо багато уваги приділяють ознайомленню громадськості з можливістю взяти участь в цій сертифікації, орієнтуючись в першу чергу на юридичних клієнтів (до речі, зверніть увагу, можливо ваш роботодавець зацікавлений в розвитку навиків своїх працівників та погодиться оплатити навчання), не бачив жодних рекламних матеріалів на форумах на інших linux-ресурсах. Сам дію з власної ініціативи і не є представником компанії, тому LOU не рахується.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #5 : 2009-03-05 17:59:40 »
до речі, зверніть увагу, можливо ваш роботодавець зацікавлений в розвитку навиків своїх працівників та погодиться оплатити навчання
Угу. Потім дожене й ще раз погодиться....

Відсутній borman

• Графоман
  • Debianizer
« Відповідей #6 : 2009-03-05 19:43:52 »
Ну, можливо, частково. Можливо, за умови підписання додаткової угоди, про неможливість розірвати контракт про співпрацю з боку працівника на протязі деякого часу. Тут є що обговорювати, головне знайти підхід.

До речі, якщо хтось серйозно надумав пройти сертифікацію, то я міг би допомогти порадами, бо сам через це вже проходив і на серйозні граблі натикався (аж в підсумку до того, що за останні 15 хвилин власноруч позбувся сертифікату RHCE  >:(, хоч той фактично вже був в мене в кишені; тому зараз лише RHCT).

Praporshic

• Гість
« Відповідей #7 : 2009-03-05 20:11:03 »
До речі, якщо хтось серйозно надумав пройти сертифікацію, то я міг би допомогти порадами, бо сам через це вже проходив і на серйозні граблі натикався (аж в підсумку до того, що за останні 15 хвилин власноруч позбувся сертифікату RHCE  >:(, хоч той фактично вже був в мене в кишені; тому зараз лише RHCT).
Ух-ти. А детальніше можна? Бо ця витрата вже запланована. Не дуже хочеться отримати щось таке....

Відсутній bobyk

• Новачок
  • *
  • дописів: 11
« Відповідей #8 : 2009-03-19 11:08:09 »
Сертифікація пройде в травні. Конкретна дата встановлюється ближче до цього терміну, бо, наскільки мені відомо, сам процес вимагає виклику фахівця з правами прийому екзаменів з Москви.

За браком відповідних фахівців-інструкторів. Як нам пояснювали рік тому, на той час в Україні було лише дві людини, які мали право читати курс підготовки RHCE, але за іронією долі одного з них запросили працювати в Microsoft. Ну і опосередковано через брак попиту, звісно. Ціна є досить значною, і маю підозру, що серйозно знизити її не можна через політику Red Hat (плюс всюдисущий ПДВ).  Крім того, склалось таке враження, що Софтлайн та Софтпром недостатньо багато уваги приділяють ознайомленню громадськості з можливістю взяти участь в цій сертифікації, орієнтуючись в першу чергу на юридичних клієнтів (до речі, зверніть увагу, можливо ваш роботодавець зацікавлений в розвитку навиків своїх працівників та погодиться оплатити навчання), не бачив жодних рекламних матеріалів на форумах на інших linux-ресурсах. Сам дію з власної ініціативи і не є представником компанії, тому LOU не рахується.
Візьміть мене на сертифікацію бдлск  ;)
Питаня про здачу -  як довго триває екзамен
чи правда що складається з 2 частин і які вони задовгі
чи правда що 2 га частина - це практика по конфігурації сервера
чи є питання що мають неоднозначне вирішення
Врешті де записують і кому платити

Praporshic

• Гість
« Відповідей #9 : 2009-03-19 12:01:25 »
Триває вісім годин. Щоб дізнатись, чи варто туди лізти взагалі: RHCE Rapid Track Course and RHCE Exam
Там є Preassessment questionnaires, що дозволяють визначити свій рівень та роблять поради по потребі у додатковому навчанні.

Щоб дізнатись куди і як платити - edu.softline.ua. Як мені відомо, внести платню треба за місяць до іспиту.

Відсутній borman

• Графоман
  • Debianizer
« Відповідей #10 : 2009-03-19 12:23:12 »
Екзамен триває фактично цілий день. Складається з двох частин — траблшутінгу та практичного налаштування серверу.

Взагалі, дуже багато задач можна вирішити декількома способами. Наприклад, заборонити доступ з певної ip-адреси до певної служби можна як за допомогою iptables так і tcp_wrappers. Перевіряється сам факт виконання поставленої задачі, а не метод, яким цей результат був досягнутий.

Відсутній bobyk

• Новачок
  • *
« Відповідей #11 : 2009-05-11 13:08:23 »
Екзамен триває фактично цілий день. Складається з двох частин — траблшутінгу та практичного налаштування серверу.

Взагалі, дуже багато задач можна вирішити декількома способами. Наприклад, заборонити доступ з певної ip-адреси до певної служби можна як за допомогою iptables так і tcp_wrappers. Перевіряється сам факт виконання поставленої задачі, а не метод, яким цей результат був досягнутий.
Наск я знаю з 1 Травня порядок здачі змінився.
Хтось здавав іспит по новій схемі?

Відсутній bobyk

• Новачок
  • *
« Відповідей #12 : 2009-05-27 18:04:26 »

ладно - ніхто не пише то я напишу
здав я ваш RHCE як кажуть в нас на тихащині пісовкейк
три і пів години баналів - і всьо!
всім рекомендую - ґарна забава :-)

gremlin

• Гість
« Відповідей #13 : 2009-06-02 16:39:25 »
Угу, але у Києві де-які товариші спромоглися на іспиті покласти систему. Іншим же не вистачило часу і отримали лише RHCT. Хоча, скільки з 8 складавших іспити отримали RHCE - не знаю.
Якщо уважно прочитати одразу завдання — справді ласий шматок. От тільки це інколи розумієш вже лише коли виходиш з іспиту.....

Відсутній bobyk

• Новачок
  • *
« Відповідей #14 : 2009-06-02 16:57:03 »
Угу, але у Києві де-які товариші спромоглися на іспиті покласти систему. Іншим же не вистачило часу і отримали лише RHCT. Хоча, скільки з 8 складавших іспити отримали RHCE - не знаю.
Якщо уважно прочитати одразу завдання ? справді ласий шматок. От тільки це інколи розумієш вже лише коли виходиш з іспиту.....
нутак нато воно і rhce а не якета галіме mpc чи mcp як його там... :D
хотяби мінімум мозгів треба мати  
---------------------
М.: Порушення п. 2.1 правил (*).
« Змінено: 2009-06-02 18:27:03 від cadca »