Вже пройшов рік, то інтернет зявився?
Можу запропонувати ALTLinux. Правда інформації по ній , маловато, и піддержку на форумах я не найшов.
В Убунту з цим краще, и якщо програми потрібно, там є пошук, або на форумах.
Тепер про ALTLinux. Система розроблена україна , росія, и ще хтось там, для навчальних закладів. Є офіційна підтримка, і оновлення. По умовчанню встановлюеться багато програм, ( в убунту, їх потрібно , докомлектовути, ( примітка . Я не принижую убунту, просто вона , як я зрозумів , заточується під користувача, в цьому її +). альлинук тоже можна , докомлектовути як хочеш, але в цьому я не помічник. Як і убунту є консоль, правда я тоже знею не дружу. На це потрібен час , щоб навчитись , и розібратись, а я вже я говориться старий став. На деяких дистрибутивах , є “wine”, можливо запусти деякі програми с винди. Мені нравиться дистрибутив “учитель , майстер” . Поставив . Настроїв , робочий стіл, і все що мені потрібно стоїть. Єдине потрібно , підбирати під машину, бо дуже старі дистрибутиви , можуть і не пітримуватись. Якщо інтересно і актуально ще, то пиши, або найди в інтернеті інформацію про нього. На стільки довго , при слабому інтернеті ставитись буде, не знаю? Може це і буде перешкодою, бо після , інсталяції , система просить про оновлення . Принтер сама піднімає, правда принтери під линуксом ( як я замітив и убунтую теж) повільніще працюють , ніж під виндою.
В общому , інтерсно . Пиши.
С повагою . Евген.