Чому коли я компілюю програму (майже будь-яку), то її розмір виходить у мене більшим в 3-4 рази ніж та сама програма скомпільована дистрибутором Лінукса? (приклад плугін xmms-mad у мене пара сотень кб, у них декілька десятків), невже вони їх чимось пакують?
І ще питання чому в Лінуксі декілька пристроїв fd0, fd0u1660,... тощо, навіщо, чому б не зробити один універсальний,
наприклад той самий 98й маздай читає дискети будь-яких форматів, та і ДОС так само,
чи може причина в тому, що МікроМякі працюють с флопіком церез БІОС, а Лінукс напряму?
Це ДОС працював з флопіком через БІОС, віконця працюють напряму (саме тому вони підтримують розширені формати, які раніше без додаткових драйверів не працювали).
Я знаю нашо ті всі пристрої, я тільки питав чому не зроблять один для усіх форматів
До речі, а як прочитати дискету з 82 доріжками і 19 секторами на доріжку? Варіант з mdir/mcopy/m... працює, але ж це не зручно.
Так для читання ж використовується лише /dev/floppy (/dev/fd0), всі інші потрібні для форматуваня нових дискет.