Автор Гілка: Як скомпілювати ядро Mandrake 2-4.21-13  (Прочитано 1144 раз)

Віктор

• Гість
Поясніть, хто-небудь, як скомпілювати ядро Linux Mandrake 9.1, що для цього необхідно. У HOW-TO нічого не знайшов!
Через Центр керування у вкладці ЯДРО висвітлює повідомлення про помилку, що немає файла конфігурації!!!!  
У папці /usr/src/linux  не можу створити файл соnfig.in.

Буду вельми вдячний за детальне розтлумачення процесу компілювання ядра!

Відсутній RomadinR

• Кореспондент
  • дописів: 124
Re: Як скомпілювати ядро Mandrake 2-4.21-13
« Відповідей #1 : 2003-08-21 17:05:53 »
Встановлюєте джерельний пакет ядра.
rpm -i kernel-source-2.4.21-13.src.rpm (здається так, а краще urpmi, бо йому потрібний ncurses-devel (тепер він здається зветься libncurses чи якось так)).

Під root'ом переходите до каталога /usr/src/linux-версія-яку-ви-збираєте
пишете make menuconfug для налаштування через менюшки, або make xconfig для конфігурації під іксами, або make oldconfig, якщо Ви ҐУРУ, або Вам нічим більше зайнятися  ;D. Вибираєте потрібну Вам конфігурацію ядра.

Далі make dep && make bzImage && make modules && make install && make modules_install
і перезавантаження.
Правда, перед перезавантаженням я б рекомендував впевнитися, що у /etc/lilo.conf програма встановлення ядра правильно прописала завантаження старого працездатного ядра, і не погано би мати під рукою завантажувальну дискетку чи CD, на випадок, коли щось піде не так.

Вдалих Вам ядер!

Відсутній RomadinR

• Кореспондент
  • дописів: 124
« Відповідей #2 : 2003-08-21 17:23:01 »
А взагалі то там є файлик README, де все це написано. Прочитайте ще і його про всяк випадок. Правда він англійською.

Відсутній serg

• Новачок
  • *
  • дописів: 6
  • Що новенького?
« Відповідей #3 : 2003-08-27 14:33:41 »
можна користуватись не тільки  пакетами в безпосередньо  стягнути  з www.kernel.org
я розархівовую в /usr/src/kernel -2.4.xx  та створюю посилання  
 ln -s /usr/src/kernel-2.4.xx /usr/src/kernel
 тоді просто звично робиш cd /usr/src/kernel  та  далі по інструкції (так корисно тримати й попередньє ядро на випадок потреби )
Ще один важливий момент : зберегти  необхідні модулі  перед операцією make modules :
 mv /usr/lib/modules/2.4.18 /usr/lib/modules/2.4.18.backup
замість make install  я ручками  переношу ядерце та пралю ліло  
 тоді можна все завантажитись зі старим ядром та перекомпілювати наново якщо піде щось не так (Компакту не треба і цьому разі )