Опитування

Що потрібно українською?

графічні програми
40 (12.1%)
консольні програми
20 (6.1%)
довідки програм
48 (14.5%)
для початківців
46 (13.9%)
про адміністрування
32 (9.7%)
про програмування
34 (10.3%)
словники/перекладачі
57 (17.3%)
перевірка правопису
49 (14.8%)
нічого
4 (1.2%)

Проголосувало: 40

Автор Гілка: Що потрібно українською?  (Прочитано 7627 раз)

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
Re: Що потрібно українською?
« Відповідей #15 : 2005-02-18 07:24:46 »
Я раз довірився офісу в плані перевірки правопису -- краще б того не робив. Її точно якісь індуси чи китайці (а то й нанайці) писали не для своїх мов.

А я ще думаю, чого стільки малограмотних документів ходить, а то он воно що...

Відсутній yangguizi

• Новачок
  • *
  • дописів: 4
  • Що новенького?
« Відповідей #16 : 2005-03-16 01:13:02 »
Цитата
Я раз довірився офісу в плані перевірки правопису -- краще б того не робив. Її точно якісь індуси чи китайці (а то й нанайці) писали не для своїх мов.

Гхм, гхм... Тобто Ви всерйоз уважаєте, що аби перевірку правопису писали українці, вона була б краща? І невже Ви вважаєте нанайців дурнішими за інших? Помиляєтесь. До речі, в китайських "офісах" проблем з правописом не буває, і дай Боже українцям бути такими грамотними, як китайці. Програмна перевірка правопису для мов Індії - дуже складна річ, і перші сучасні експериментальні зразки дуже дорогі і їх не так просто придбати. Перевірка російського правопису геть нікуди не годиться, бо не враховує контексту і тому замість "не" часто можна побачити "по" або "но", а перші її версії не знали слова "таз", проскакує неузгодження відмінків тощо. Тому я давно відмовився від всіляких там "перевірок правописів", які тільки збільшують кількість помилок, і вичитую свої документи "вручну". Чого й шановному товариству щиро раджу.

Відсутній Андрій Головинський

• Кореспондент
  • дописів: 141
« Відповідей #17 : 2005-03-24 14:14:27 »
Не применшуючи важливість інших напрямків, хочу сказати таке.

Дуже важливою є наявність оригінальних робіт, особливо в областях, де є українські особливості.
Я кажу про статті глибокого рівня. Таких робіт небагато будь якою мовою. Тож майже нема конкуренції.
Людина, якій це потрібно, читатиме. Ті ж росіяни будуть читати, ще й прихвалювати, бо дешевше словник купити, аніж самому допетрати.
Я в при потребі читав і болгарською, і італійською, і німецькою.

Треба думати про рейтинг нашого народу в очах світу.
« Змінено: 2005-03-24 14:15:34 від tikus »
Never argue with idiots. They just drag you down to their level, and then beat you with experience

Відсутній simon

• Новачок
  • *
  • дописів: 3
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #18 : 2005-08-13 13:08:17 »
Всю шнягу потрібно українською!!!