Автор Гілка: Хто й на чому програмує?(Або де дістати Kylix)  (Прочитано 5021 раз)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
http://www.svgalib.org/
ЗІ обережно з фреймбуфером.

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
Хотілося б запитати в асів програмування під Лінукс: яким засобам для розробки ви надаєте перевагу і чому.
На приклад мені дуже сподобалась kate: редактор нормальний та ще й термінал на додачу причеплений - заліз в директорію накатав файли проекту, набрав в причепленому терміналі (який в цю ж директорію залізти вже встиг :) ) make love і спостерігаєш - які стрічки gcc  прохавати не хоче :) Правда kate  ще підтримує роботу з проектами - тільки я так і не зрозумів, як тими користуватись -мейкфайлом якось прозоріше виходить, та і цілей можна в ньому добіса позаписувати - не те що під віндовськими DEV C++ чи LCC - хоч і в них є свої зручності: натис F9 - і все закомпілилось.
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
Я не ас, але набір vim + gdb + grep + shell || mc задовільняє всі потреби. Для маленьких проектів можна використовувати eclipse, (хоча його трохи забагато і багів в ньому - неміряно) - дуже сподобався pydev plugin (для Python).

Відсутній Scriptor

• Новачок
  • *
  • дописів: 19
Панове, при чому тут Open GL до GTK і подібних??? Це ж зовсім різні речі.

По темі: Lasarus тобі в поміч.
З повагою,
Scriptor

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
Панове, при чому тут Open GL до GTK і подібних??? Це ж зовсім різні речі.
Ну, гуй без особливих бубнів пишуть і на GL. Прикладів навалом. Той же Stellarium. Чи Quake:)

По темі: Lasarus тобі в поміч.
Провокація флейму ;D

Відсутній intracer

• Новачок
  • *
  • дописів: 35
  • I Love YaBB 2!
А щодо програмування у Лінуксі під Вайн - колись писав прогу на wxWidgets

wxGTK страшно гальмівне, глючне і не з усіма можливостями
а wxMSW під Вайн -  чудово!

Відсутній Scriptor

• Новачок
  • *
Цитата
Ну, гуй без особливих бубнів пишуть і на GL. Прикладів навалом. Той же Stellarium. Чи Quake
Наскільки я розумію, у більшості випадків автору навряд чи захочеться писати елементи GUI руками...
З повагою,
Scriptor

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
Наскільки я розумію, у більшості випадків автору навряд чи захочеться писати елементи GUI руками...
Це вже залежить від поставлених цілей і конкретних задач. xine-ui, наприклад, написаний взагалі без тулкіта. Але використовувати вже реалізоване, звичайно, простіше.

Відсутній Scriptor

• Новачок
  • *
Цитата
Але використовувати вже реалізоване, звичайно, простіше.
От і я про те. Людині, що починає пробувати працювати, починати із написання власного тулкіта...заважко буде.
З повагою,
Scriptor

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • дописів: 100
  • Чому саме Лінукс?
Спробував працювати в KDevelop помітив деякі проблеми з підстановкою та інш. і взагалі більш звик до Борландівських продуктів.Де дістати Kylix сайт борланд.ком не пропонувати , там вже немає безкоштовної версії, а я ще не можу собі дозволити витрачати по 200 у.о. оскільки програмування тільки вивчаю! :-[Help please!

Якщо хочеться візуально створювати інтерфейс, то NetBeans, але це Java. Хоча візуально можна писати програми не тільки на десктоп а й під сервера додатків(приложений) та під мобільні пристрої.

В UA-IX його можна скачати тут http://gate.in.ua/forum/index.php?showtopic=923

Є ще Lazarus (Паскаль) lazarus, але він сирий.

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • дописів: 100
  • Чому саме Лінукс?
Приєднуюсь до рекомендацій забути про Kylix. Крім усього іншого Borland вже припинила його підтримку, а він і до того був не дуже рівним.
Окрім того, десь я чув, що Borland взагалі продає свої RAD-доробки  :-/

Якщо вже дуже хочеться щось повивчати - С/С++ ваш вибір для *nix. Ruby/Python/Java, якщо хочеться чогось... новішого.

С/С++ - це граблі для програмування. Паскаль це струнка мова програмування котра дозволяє розробляти код без "тихого глюку". На С/С++ коду розмірів в 1Кб без глюків ви не знайдете.

Але Java це мова програмування орієнтована на написання стабільних програм для сучасних умов мобільного та розподіленого обчислення. Це навіть не мова це шедевр. Чого тільки стоїть їхні синхронні змінні, та те що все в Java є об'єкт.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
С/С++ - це граблі для програмування. Паскаль це струнка мова програмування котра дозволяє розробляти код без "тихого глюку". На С/С++ коду розмірів в 1Кб без глюків ви не знайдете.
Що, правда??? Приклади і аргументи в студію. До обох тверджень.

zzandy

• Гість
Паскаль це струнка мова програмування ...

Дуже спекотно на вулиці, пішли сонячні удари...

P.S.: Ця тема перетворилася на зразковий флейм.

Praporshic

• Гість
Якщо пан не знає С/С++ то це не є ознакою якості мови. Я окрім лабораторних на С++ (ну, ще був васик на ZX Spectrum) нічого ніколи не писав (скрипти не вважаю програмуванням), і мови майже не знаю але в мій код працював без жодних проблем і помилок на усіх наявних у КПІ та вдома платформах (хіба що солярку не чіпав) і мав розмір набагато більше 1 кб  ::)

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
Якщо пан не знає С/С++ то це не є ознакою якості мови.

Та ладно. От наприклад поцікавтеся в Гуглі, чому в бібліотеці контейнерів STL є vector<bool>, який і не контейнер (він не виконує вимоги стандарту, про це написано в стандарті), і не містить bool. :-)

Взагалі - STL, це така цікава специфікація. А її реалізації - ще цікавіші. ;-)
[Fedora Linux]