Опитування

Чи багато Linux-програмістів в Україні?

Багато в кожному великому місті
14 (10.5%)
Багато лише в Києві
8 (6%)
Небагато, але є
85 (63.9%)
Небагато, бо не перспективно
13 (9.8%)
Майже всі вже за кордоном
13 (9.8%)

Проголосувало: 39

Автор Гілка: Чи багато Linux-програмістів в Україні?  (Прочитано 7860 раз)

Відсутній Микола Федчик

• Новачок
  • *
  • дописів: 28
  • Catch your train!
Така справа, що розшукую вільних розробників для Linux. Я не кадровий агент, не маркетолог - сам у минулому програмував для Linux, переважно завдання системного рівня. Але зараз вже керую деякими софтовими проектами, які мають бути реалізовані на Linux. Тож бо й шукаю...
Цікавлять також наступні запитання:
- Де, в яких вищих навчальних закладах Україны є підготовка програмістів для Linux? Чому саме навчають?
- Які вам відомі компанії в Україні, де є розробники для Linux та виконуються замовлення на таку розробку?
- Які вам відомі курси з підготовки сістемних програмістів для Linux?
- Чи є серед ваших знайомих ті, хто бажає стати програмістом Linux? звісно якщо їм запропонують перспективну роботу та гарну платню.
- Які види розробок в Linux цікавлять програмістів - системні чи прикладні?
- Що відштовхує від спроби стати програмістом в Linux?

Дякую за увагу та відповіді.

Відсутній Олексій Лукін

• Кореспондент
  • дописів: 157
У нас в Черніговському  технологічному унівеситеті на базі Linux вивчається чимало курсів, що стосується специфіки саме програмування для Linux - то є курсові робота на 4-му курсі, де пишуть модулі в кернел та прикладні програми на крос-платформних тулкітах (QT або GTK на вибір). Окрім того, лабораторні по локальним та глобальним мережам всі на Linux.
Всі студентські логіни, починаючи з 1-го курсу - на серверах під FreeBSD. На переважній більшості машин подвійне завантаження - Офтопік та Linux.

Так що можна сказати, що в середньому десь 20 з сотні випуску можуть нормально працювати програмістами під Linux.

Роботи під Linux вистачає, і на системному рівні, і прикладниої, і по адмініструванню.

Компаній в місті хватає, найбільша аутсорцінгова - http://www.soft-industry.com

Від спроби стати програмістом під Linux нічого не відштовхує на мою думку, просто практично немає замовлень на внутрішньому ринку. Коли нарешті примусять платити за віндовий софт, то роботи вистачить всім.
--
WBR, Alex Lukin,
RIPE NIC HDL: LEXA1-RIPE

Відсутній Микола Федчик

• Новачок
  • *
  • Catch your train!
Олексію, розумієте, інколи складається сітуація, що при наявності проектів з розробки ПЗ на зовнішньому ринку нема можливості розпочати роботу за дефіциту в Україні розробників для Linux
Втім дякую за інформацію про Чернигів.

Відсутній Олексій Лукін

• Кореспондент
  • дописів: 157
Це свідчить про загальний дефіцит кадрів, про це говорять всі роботодавці. Якісного програміста хоч під офтопік, хоч під Linux знайти стає все важче. При досить якісній освіті лише 25-30% готові до реальної роботи, решта - кнопкодави, нажаль.
--
WBR, Alex Lukin,
RIPE NIC HDL: LEXA1-RIPE

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
А я й без спеціальної освіти - якісний кнопкодав  ;)
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній sicheslav

• Новачок
  • *
  • дописів: 31
  • It's my Life...
Гм...В ДНУ(Дніпропетровськ:)))) На ПриМаті  із Лінуксом дуже коротке знайомство було:( всього семестр мережевих технологій...Із викладачами проблема... б Тому то й ідуть у нас в основному Оффтоп -програмісти(:( я в тому числі...)
З радістю перейшов би на роботу Лінукс - програмування ;) запрошуйте:)))...
Перейти не заважає нічого, головне цікавий проект і відповідна оплата праці:)))
Завжди і всюди для Добра!

Відсутній Микола Федчик

• Новачок
  • *
  • Catch your train!
Це свідчить про загальний дефіцит кадрів, про це говорять всі роботодавці. Якісного програміста хоч під офтопік, хоч під Linux знайти стає все важче. При досить якісній освіті лише 25-30% готові до реальної роботи, решта - кнопкодави, нажаль.
Я не думаю, що 10 років тому сітуація дуже відрізнялась, і навідь 5  років тому.
Дефіцит якісних кадрів був завжди, і буде завжди, бо це еволюційно, як на мою думку.

Відсутній Микола Федчик

• Новачок
  • *
  • Catch your train!
Гм...В ДНУ(Дніпропетровськ:)))) На ПриМаті  із Лінуксом дуже коротке знайомство було:( всього семестр мережевих технологій...Із викладачами проблема...
От це зрозуміло... а в яких-небудь інших ВУЗах Дніпропетровська готуюють програмістів для Linux?
І чи багато в Дніпропетровську компаній, де проводяться розробки під Linux?

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
От це зрозуміло... а в яких-небудь інших ВУЗах Дніпропетровська готуюють програмістів для Linux?
За філіал софтсерву знаю точно=)

Praporshic

• Гість
Йде розробка серверної частини під AIX, але графічна версія клієнтської все одно мастдайна.
Мені легше - я працюю лише з серверною і не беру участі безпосередньо в розробці.

Відсутній sicheslav

• Новачок
  • *
  • It's my Life...
Re: Чи багато Linux-програмістів в Україні?
« Відповідей #10 : 2007-09-14 11:11:03 »

Щодо компаній сказати можу мало... Ну ПриватБанк стає лінуксовим:)...
А взагалі... лінуксових адмінів(здається) і в ДНУ  ФізТех готував :-/ правда я не зтикався - не казатиму точно(просто в їхній лабораторії закатували мені кноппікс 4й... ну і розповідали що от... мучать їх :))) )
В гірничому справи такі ж як і в ДНУ :( - офтопік рулить...()
Ось розповідали співробітники що в ДІІТ(залізничний універ:)) про все на світі розповідали в т.ч. і юнікс :)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #11 : 2007-09-18 16:46:21 »
M:* користувачу Elena_AF згідно п.1 правил, повідомлення видалено на підставі п.1.2.

Відсутній Микола Федчик

• Новачок
  • *
  • Catch your train!
« Відповідей #12 : 2007-09-19 17:17:12 »
ПриватБанк стає лінуксовим? Смішно...  ;D Спавді, бо я ним користуются, і інтернет-клієнтом безпосередньо...
Веб-інтерфейс досі криво працює в KDE/Firefox

А взагалі... лінуксових адмінів(здається) і в ДНУ  ФізТех готував :-/ правда я не зтикався - не казатиму точно(просто в їхній лабораторії закатували мені кноппікс 4й... ну і розповідали що от... мучать їх :))) )
В гірничому справи такі ж як і в ДНУ :( - офтопік рулить...()
Тобто лише розвовіді, про програмування - нічого?

Ось розповідали співробітники що в ДІІТ(залізничний універ:)) про все на світі розповідали в т.ч. і юнікс :)
Те ж запитання - лише розповідали, чи сеж навчили чому-небудь?

Praporshic

• Гість
« Відповідей #13 : 2007-09-19 20:03:07 »
ПриватБанк стає лінуксовим? Смішно...  ;D Спавді, бо я ним користуются, і інтернет-клієнтом безпосередньо...
Веб-інтерфейс досі криво працює в KDE/Firefox

В мене в приваті працюють кілька знайомих. Що таке "лінуксизація" з їх точки зору:
забрати комп з мастдаєм, стерти усе і обов'язково - документи, встановити лінукс (який - не знаю), не перевіряти, віддати користувачу, нічого не пояснити, зникнути.

За таку "лінуксизацію" повбивав би...

Відсутній sicheslav

• Новачок
  • *
  • It's my Life...
« Відповідей #14 : 2007-09-20 09:08:20 »

За таку "лінуксизацію" повбивав би...

Я б допоміг;)
Мені  трохи інше розповіда(ли)ють... Правда то ж специфічні люди - програмери :)))  то  там для переходу спецвідділ створювали ніби... та менше з тим... не буду в голос про *хороше* (;) якби була нормальна робота там то вже б працював  а так... :-X)

[quote ]
>Те ж запитання - лише розповідали, чи сеж навчили чому-небудь?
[/quote]
Сказати важко... бо ж  Дельфіст я наразі(від таких людей і інформація ) ;) хіба якщо по розмовах  ;) то в гірничому не навчили, а в ДІІТі трохи навчили(та не було де працювати) :)))