Опитування

Який на вашу думку найкращий десктопний лінукс?

openSuSE  / SLED
22 (17.3%)
Mandriva / Mandrake
19 (15%)
kubuntu/Ubuntu/Debian
60 (47.2%)
Slackware
5 (3.9%)
Gentoo
5 (3.9%)
Fedora / ASP/ Redhat
10 (7.9%)
Xandros
0 (0%)
Інші
6 (4.7%)

Проголосувало: 121

Автор Гілка: Десктопний Лінукс  (Прочитано 40663 раз)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Re: Десктопний Лінукс
« Відповідей #15 : 2007-04-17 20:35:46 »
Ютуб без флешу ніяк!
З ютуба відео можна чудно тягати і без всякого флеша.

Дизайнерські сайти і сайти художників завжди флешові... аще є смішні мультфільми )
Тш-ш-ш! Поб'ють же, як побачать=) А флеш-мультфільми фтопку. На крайній випадок можна вже скачати standalone player, тільки воно ще гірше за плагін для бровзера.

Відсутній Satan

• Кореспондент
  • дописів: 141
  • C++ Guru
« Відповідей #16 : 2007-04-17 20:48:39 »
Ютуб без флешу ніяк!
З ютуба відео можна чудно тягати і без всякого флеша.

Дизайнерські сайти і сайти художників завжди флешові... аще є смішні мультфільми )
Тш-ш-ш! Поб'ють же, як побачать=) А флеш-мультфільми фтопку. На крайній випадок можна вже скачати standalone player, тільки воно ще гірше за плагін для бровзера.

ваша філософія пропагує сповільння розвитку цифрових технологій і відповідно цифрового мистецтва..

крім того я не розумію для чого щось робити через сраку, якщо можна зробити це просто )))

М: Не розумію, для чого балансувати на грані лайки без особливих на те причин. *
« Змінено: 2007-04-18 13:49:32 від miwa »
Ubuntu 8.04

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #17 : 2007-04-17 21:07:28 »
ваша філософія пропагує сповільння розвитку цифрових технологій і відповідно цифрового мистецтва..
Моя філософія пропагує розвиток цифрових технологій як мистецтва, причому не в угоду легкому заробітку, а для розвитку того самого темного і забитого людства, представниками якого ми є. Знання належить всім, і ніхто не має морального права його приховувати. Так само як і обмежувати свободу, що ще важливіше. Припустимо, я захочу використовувати BSD. Для BSD флеш-плагінів не буває, навіть такої низької якості, як для лінукса. Обмеження свободи очевидне.

"З кожним роком мого життя все більше людей намагаються мене переконати, що підлість і зрада мають найбільш високі цілі, а чесність та благородство - це просто прихована дурість." (с) не пам'ятаю хто.

крім того я не розумію для чого щось робити через сраку, якщо можна зробити це просто )))
Скажіть це розробникам флеш-сайтів, а також авторам флешу.

Відсутній Satan

• Кореспондент
  • C++ Guru
« Відповідей #18 : 2007-04-17 21:19:55 »
я теж за свободу і все інше ) я тільки не розумію для чого мені відмовлятись від флеша, якщо ніщо не заважає мені його використовувати, слава богу адоб краще підтримує флеш під лінуксом чим макромедіа і якість плагіна мене задовільняє ))

а бойкотувати закриті формати не вважаю адекватним )

я згоден в половині випадків флеш - не в тему.. але в деяких випадках без нього - ніяк
Ubuntu 8.04

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #19 : 2007-04-17 21:32:30 »
а бойкотувати закриті формати не вважаю адекватним )
Пан може запропонувати інші методи? Врешті, я сам інколи змушений використовувати флеш. І тут питання примусу стає ключовим, бо одна справа - вирішувати, використовувати пропрієтарну технологію чи ні за наявності хоч якоїсь, нехай і пропрієтарної, альтернативи, інше питання - коли мене автори деяких сайтів змушують використовувати певну технологію певного виробника. І тільки під строго визначеними виробниками платформами. Тому коли флеш відправлять на звалище історії, я тільки зрадію. А йому imho вже навіть відкриття коду не допоможе...

я згоден в половині випадків флеш - не в тему.. але в деяких випадках без нього - ніяк
гг. Це в яких?

PS А, пардон, згадав - баннери, бидлосайти... ;D ;D
« Змінено: 2007-04-17 21:34:52 від Cthulhu »

Відсутній Satan

• Кореспондент
  • C++ Guru
« Відповідей #20 : 2007-04-17 22:55:12 »
від цього бойкоту нічого не зміниться.. це нагадує гавкіт моськи.. єдиний дієвий спосіб - випустити конкурентно спроможний аналог.. я наприклад не люблю Internet Explorer, але в данному випадку я маю набагато кращий вільний аналог - файрфокс.. і тут справді логічно скаржитись на Only Internet Explorer сайти...

я хочу нормально переглядати Youtube в Google Reader i LiveJournal, я хочу мати спроможність дивитись флеш анімацію (яка в чисто векторному форматі помітно економить пам'ять в порівнянні із mpg4), я хочу мати можливість виористовувати такі унікальні вебінтерфейси як цей http://di.fm/edmguide/edmguide.html
Ubuntu 8.04

Відсутній Nickispeaki2

• Дописувач
  • **
  • дописів: 86
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #21 : 2007-04-18 00:02:43 »
2Сергій Лисовенко
Цитата
То чим же той Убунту такий класний? Може й мені з Федори злізти?
Якщо чесно - НЕЗНАЮ. Свого часу двічі намагався сісти на ... РедХет (?5), потім АспЛінукс 7.3, врешті чомусь зупинився на Мінт. ;-)

Може Федору поставить? До речі маю Асп 11, але ніяк не доходять руки поставить... Та й місця дуже мало, і часу і.. влаштовує майже все! ;-)

2rangel
Цитата:
Цитата
kubuntu/Ubuntu/Debian

1. Обов'язково сюди ж включіть Mint, поки NickispeakyX не побачив  Регіт
А чом би й ні?! у мене теж така думка була! ;-)

2 Ктулху:
 http://www.rotting-christ.com/ чи http://www.tristania.com/ - чудові групи, але сайти на цьому самому, не до столу сказано буде...

перший сайт - ясно без флеша ніяк. А навіщо в другому флеш, коли там текст і звичайні фотки-малюнки?! ;-) мені хоч іноді і подобається використання флешу, але ж... не для тексту і фоток! Для анімації!

2Satan:
такі унікальні вебінтерфейси як цей http://di.fm/edmguide/edmguide.html
дійсно! оце сиджу і дивлюся. чи то пак слухаю!
/офтоп
хоч у когось інша думка про флеш. а то саксь, саксь і ще раз саксь! ;-)
/офтоп

Всьо намагався втулити в одне повідомлення, щоб пани адміни не натякали, що вони це за мене можуть зробити. і досить недорого. ;-) Всім привіт! Голосував, ясна річ, за Мінт. Хоча: ложка дьогтю в мій Мінт - останнім часом мої знайомі ставили і.. в того висне, в того гальмує. Я просто в шоці! Чи то мені так пощастило, чи то їм не пощастило! Дивно, але в мене ВСЕ запрацювало з першого разу. Ну якщо глюки із перемиканням клав не брати до уваги..... ;-)

Відсутній rangel

• Графоман
  • дописів: 281
  • Python programmer
« Відповідей #22 : 2007-04-18 00:23:24 »
хочу мати можливість виористовувати такі унікальні вебінтерфейси як цей http://di.fm/edmguide/edmguide.html
Гидота...
 :-/
2rangel
Цитата:
Цитата
kubuntu/Ubuntu/Debian

1. Обов'язково сюди ж включіть Mint, поки NickispeakyX не побачив  Регіт
А чом би й ні?! у мене теж така думка була! ;-)
Дик і я про що?  ;)
« Змінено: 2007-04-18 00:26:49 від rangel »
Roman Suprotkin

Відсутній Satan

• Кореспондент
  • C++ Guru
« Відповідей #23 : 2007-04-18 00:30:25 »
хочу мати можливість виористовувати такі унікальні вебінтерфейси як цей http://di.fm/edmguide/edmguide.html
Гидота...
 :-/

гидота-негидота, але погодься - анімації із музикою в хтмл ніяк не втиснеш.. як не крути
Ubuntu 8.04

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #24 : 2007-04-18 12:15:15 »
від цього бойкоту нічого не зміниться.. це нагадує гавкіт моськи..
Подивився б я на вас, якби ваші предки перед тим як забити мамонта думали так само. До цих пір би, напевне, матінку-землицю сошкою би колупав=))

єдиний дієвий спосіб - випустити конкурентно спроможний аналог..
Ну і випустіть. Вже довгий час група не найдурніших людей займається gnash без пристойного результату. Ще одна група вже більше десяти років клепає wine - і результати, особливо якщо порівняти з затраченими зусиллями, теж порівняно скромні (я ні в якій мірі не применшую заслуг розробників - просто вони поставили перед собою, задачу, яка задовільного рішення принципово не має і мати не може). Словом, реалізовувати заново продукт без відкритих специфікацій - справа програшна.

я наприклад не люблю Internet Explorer, але в данному випадку я маю набагато кращий вільний аналог - файрфокс.. і тут справді логічно скаржитись на Only Internet Explorer сайти...
Це ви сраку з пальцем порівняли? Всі веб-протоколи - відкриті. Девелопай - не хочу. І, між іншим, таки непогано надевелопали.

гидота-негидота, але погодься - анімації із музикою в хтмл ніяк не втиснеш.. як не крути
Не погоджусь. Є java, є ajax, є svg, веб-девелопери мене, думаю, доповнять.

Я, в принципі, не бачу нічого поганого в закритому коді - за умови, якщо його продають. Тоді клієнт може явитись до продавця і з чистою совістю капати йому на мозок на предмет проблем - якщо, звичайно, контракт це передбачає (як правило, передбачає) - аж до судового позову про невиконання зобов'язань. Якби були закони, що зобов'язують виробника після певного терміну відкрити код, то взагалі було б круто. Але всяка халява типу flash, icq тощо - зло.

Якби флеш-плагін був платним і з нормальною EULA, я б його, напевне, все ж купив=)
« Змінено: 2007-04-18 12:16:49 від Cthulhu »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #25 : 2007-04-18 12:46:55 »
2 Ктулху:
 http://www.rotting-christ.com/ чи http://www.tristania.com/ - чудові групи, але сайти на цьому самому, не до столу сказано буде...

перший сайт - ясно без флеша ніяк. А навіщо в другому флеш, коли там текст і звичайні фотки-малюнки?! ;-) мені хоч іноді і подобається використання флешу, але ж... не для тексту і фоток! Для анімації!
Та і перший можна було зробити без всяких там зайвих витребеньок. А от подивіться на http://nightwish.com/ - чудовий сайт чудової групи без всяких флешових маразмів=)

Відсутній Дмитро Редчук

• Кореспондент
  • дописів: 104
« Відповідей #26 : 2007-04-25 12:21:57 »
Дядьки, а чому не можна побачити результати, не віддавши голос?-))

Якщо я й справді не знаю, який найкращий, -- то мені знати й не потрібно?

;)
«Критика має бути конструктивною. Інакше вона деструктивна» ©
Щось не так? — Зроби так.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #27 : 2007-04-25 12:31:28 »
Дядьки, а чому не можна побачити результати, не віддавши голос?-))

Якщо я й справді не знаю, який найкращий, -- то мені знати й не потрібно?

;)
А потім можна переголосувати=)

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #28 : 2007-04-25 12:31:52 »
Вийдіть, тоді побачите :).

Відсутній Дмитро Редчук

• Кореспондент