Опитування

Який на вашу думку найкращий десктопний лінукс?

openSuSE  / SLED
22 (17.3%)
Mandriva / Mandrake
19 (15%)
kubuntu/Ubuntu/Debian
60 (47.2%)
Slackware
5 (3.9%)
Gentoo
5 (3.9%)
Fedora / ASP/ Redhat
10 (7.9%)
Xandros
0 (0%)
Інші
6 (4.7%)

Проголосувало: 121

Автор Гілка: Десктопний Лінукс  (Прочитано 40664 раз)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Re: Десктопний Лінукс
« Відповідей #30 : 2007-04-25 16:51:05 »
Декстопний лінукс = Desktop Linux = лінукс для робочої станції чи домашнього компа, малося на увазі напевно останнє. Нашо розводити флуд навколо визначень? І холівари Flash vs ... Java? Я флеш-плагін іноді використовую. Не для перегляду баннерів і бізнес-сайтів, звісно.

Проголосував за Убунту - бо подобається й не вимагає геморрою. Хоча я сьогодні юзав Fedora 7 якийсьтамрелізкандидат LiveCD - сподобалось теж, є "візуальні" зміни. Наприклад, в Ґномі індикатор клавіатури тепер прапорцями (SCIM)
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Elena_AF

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #31 : 2007-09-18 15:22:47 »
ASPLinux............
asplinux.ru

Відсутній Sandr

• Графоман
  • дописів: 461
  • Мій вибір — Лінукс!
    • ФОП Осипенко
« Відповідей #32 : 2008-03-11 22:12:14 »
Користувався я спочатку MyLinux 3.0. Він мені здався занадто складним у користуванні. Занадто багато "ручної" роботи там.

Потім був спробував Mandriva 2006 (бо мав докладну інструкцію по ньому). Але оскільки в ньому немає підтримки навіть миші на послідовному порту, то закинув його (без миші працювати погодьтеся не дуже продуктивно).

А от тепер користуюся openSuSe 10.3. Цей дистрибутив має приємний графічний інтерфейс, "ручну" роботу виконує потужна адміністративна програма, повноцінний набір програм для повсякденної роботи, з'єднання з Інтернет по дозвону не викликало значних зусиль... Тому я віддав свій голос саме за цей десктопний Linux.
openSUSE + KDE

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
« Відповідей #33 : 2008-03-12 04:16:21 »
Потім був спробував Mandriva 2006 (бо мав докладну інструкцію по ньому). Але оскільки в ньому немає підтримки навіть миші на послідовному порту...
я, звичайно, вже давно не бачив мишок на послідовному порту, але щось не віриться, що вони не підтримуються в Мандріві  :-?
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Sandr

• Графоман
  • Мій вибір — Лінукс!
    • ФОП Осипенко
« Відповідей #34 : 2008-03-12 04:32:54 »
Миша на послідовному порті взагалі в Лінуксах не підтримується толком.

Навіть новий openSuSe 10.3 теж не повністю підтримує цю мишу, бо не функціонує коліща...  :(
openSUSE + KDE

Praporshic

• Гість
« Відповідей #35 : 2008-03-12 11:17:44 »
Миша на послідовному порті взагалі в Лінуксах не підтримується толком.

Навіть новий openSuSe 10.3 теж не повністю підтримує цю мишу, бо не функціонує коліща...  :(
Хто Вам сказав подібну дурницю? Чи то хочете сказати що в мене галюцінації?

Відсутній Sandr

• Графоман
  • Мій вибір — Лінукс!
    • ФОП Осипенко
« Відповідей #36 : 2008-03-12 13:28:38 »
В мене мишка Genius NetScroll + для послідовного порту з коліщам.

При установці openSuSe 10.3 опізнає її нормально і навіть відображає малюнок саме цієї миші  :)

Але коліща все одно не функціонує незалежно від того, чи ввімкнена опція для коліщати, чи вимкнена в настройках миші  :(

Якщо цю прикрість якось можна усунути, то підкажіть, як це можна зробити. Без коліщати продивлятися сторінки в неті не дуже зручно. Єдиний вихід - це емуляція третьої кнопки, якою вмикаєш автоскроллінг сторінки, але клацати одночасно дві кнопки теж не дуже чудово.
openSUSE + KDE

Відсутній anatolijd

• Графоман
  • дописів: 325
« Відповідей #37 : 2008-03-16 13:50:01 »
пацани,  я з вас прутенію!  :o

почали "за здравіє", а закінчили "за упокой"  - ага, переваги і недоліки флеш-анімації як такої то вагомий аргумент в суперечці про переваги одного десктопного лінукса над іншим :)  Ну викапаний ЛОР.

По темі:

Я клікнув за *buntu - бо вважаю його дуже правильним для юзера, якому тре лінукс на десктопі без знайомого гуру-сусіда. Бунта впевнено розвивається, і велику увагу приділяє "юзабіліті" - зручності користування, правильному (гармонійному) дизайну, підтримці нових залізяк, легкості апдейту. Як на мене, десктоп таким і має бути - щоби все що потрібно пересічному юзеру могло працювати або налаштовуватись "з коробки".

Взагалі, в кожного свої уявлення про поняття що таке "десктопний лінукс", і можливо автору опитування треба в кількох реченнях пояснити що саме він має на увазі.

Інакше це як голосувати "яка цегла на вашу думку найкраща - силікатна чи червона?".  Всяка добра коли використана за призначенням.
Ніхто ж не будує паркани з вогнетривкої а силікатну не закладає в фундамент  ;)

Відсутній bum

• Новачок
  • *
  • дописів: 19
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #38 : 2008-03-16 16:32:22 »
Проголосував за Ubuntu.

Відсутній Sandr

• Графоман
  • Мій вибір — Лінукс!
    • ФОП Осипенко
« Відповідей #39 : 2008-03-16 17:15:23 »
Проголосував за Ubuntu.

Обґрунтуйте будь ласка свій вибір (якщо у Вас звісно є аргументи).
« Змінено: 2008-03-16 17:16:43 від Sandr »
openSUSE + KDE

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
« Відповідей #40 : 2008-03-17 09:41:56 »
Файний перелік, й як в ньому не забули не змішати "FreeBSD/OpenVMS/PokemonOS/Інше"... ну то хай буде "інше".

PS: звісно, дебіан з *убунтами в одну купу, як і opensuse/sled, як і взагалі "на десктоп" слакварє та ґєнтуу -- ну ви зрозуміли, панове.  Адекватно. :)

Відсутній gvy

• Письменник
« Відповідей #41 : 2008-03-17 09:45:56 »
Проголосував за Ubuntu.
Обґрунтуйте будь ласка свій вибір (якщо у Вас звісно є аргументи).
Пан не має цього робити; втім, Ви можете цього попрохати (а не вимагати).

PS: з мого досвіду -- люди "на убунті" дуже рідко можуть "це" обґгрунтувати.  Втім, в око за це буває тим, хто при цьому аномально активний, бігає та галасує "рулєз, рулєз".  А не тим, хто спокійно констатує факти у відповідь на запрошення це зробити.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #42 : 2008-03-17 17:42:54 »
Цитата
PS: з мого досвіду -- люди "на убунті" дуже рідко можуть "це" обґгрунтувати.  Втім, в око за це буває тим, хто при цьому аномально активний, бігає та галасує "рулєз, рулєз".  А не тим, хто спокійно констатує факти у відповідь на запрошення це зробити.
а нашо його обґрунтовувати? мене влаштовує те, що just works. Ну і apt подобається чомусь більше, ніж yum (не знаю чого).

а більше нічого й не пробував, а нашо? ще мандріву можу похвалити, але вона якась там ну... небезкоштовна ніби. а так могла би конкурувати з Убунту.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній gvy

• Письменник
« Відповідей #43 : 2008-03-17 18:17:39 »
а більше нічого й не пробував, а нашо?
Ось про це й кажу.

Nothing personal :)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #44 : 2008-03-17 19:33:15 »
Цитата
а більше нічого й не пробував, а нашо?
Ну, щоб не мати потреби купувати фотокамеру з red eye reduction. Не те що я - посидів на Мандріві, куштував Дженту, підсунули МОПС - сиджу на МОПСі, взавтра отримаю бандероль з Дебієном - буду на ньому.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.