Опитування

Чи вийдете ви на демонстрацію заради підтримки ВПЗ

Так
28 (33.3%)
Ні
15 (17.9%)
За гарної погоди
13 (15.5%)
Якщо буду в Києві
19 (22.6%)
Залежить від ...
9 (10.7%)

Проголосувало: 35

Автор Гілка: Ідем на демонстрацію?  (Прочитано 12873 раз)

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
Стало цікаво, як багато людей вийдуть на демонстрацію для пропаганди Вільного і Відкритого ПЗ.
[Fedora Linux]

Відсутній m31

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
  • I Love YaBB 2!
Re: Ідем на демонстрацію?
« Відповідей #1 : 2009-03-09 12:22:20 »
Цікава думка, а може й справді щось таке провести)

Відсутній sicheslav

• Новачок
  • *
  • дописів: 31
  • It's my Life...
« Відповідей #2 : 2009-03-11 13:58:51 »
Залежить від цілей демонстрації... Кому і ЩО маємо демонструвати.
Завжди і всюди для Добра!

Відсутній burbuzzi

• Новачок
  • *
  • дописів: 10
« Відповідей #3 : 2009-03-11 19:04:18 »
Демонстрація - це як варіант привернення уваги до проблеми і висвітлення її в засобах масової інформації. Якщо плануватимете таку акцію, я заради цього спеціально приїду з Чернівецької обл. і прийму участь.

Відсутній wasa

• Дописувач
  • **
  • дописів: 71
  • Гарна штука Linux!...тільки жит
« Відповідей #4 : 2009-03-12 13:25:50 »
Якби якимось чином почали забороняти ВПЗ (хоч цей нонсенс!... але, в принципі, державна влада в нас "фантастична") то я б, звичайно, вийшов!!! [smiley=18.gif] [smiley=18.gif] [smiley=18.gif]
...але за даних умов, коли переважна більшість людей знає про існування таких речей(в тій чи іншій мірі) демонструвати треба не демонстрацією, а аргументами і фактами (починаючи від скріншотів  - і закінчуючи порівнялбною характеристикою продуктивності)
...до речі на днях встановив на ноутбук знайомого без дозволу Мандріву 09!... після 15хв переговорів і 5хв демонстрації роботи нової ОС, до наших рядів долучилось ше 2 "бійці"! ;)
« Змінено: 2009-03-12 13:31:31 від wasa »

Grandhaker

• Гість
« Відповідей #5 : 2009-03-12 14:08:14 »
Звичайно!  [smiley=18.gif]  [smiley=18.gif]  [smiley=18.gif]
Тільки-но уявіть,купа народу ходить по майдану і всім охочим роздають диски з різними Лінуксоїдами та безкоштовним ПЗ.
А в спеціальних палатках можна було б демонструвати "кватирки проти пінгвінів",і пропагувати перехід на вільне ПЗ.
« Змінено: 2009-03-12 14:10:29 від Grandhaker »

Відсутній wasa

• Дописувач
  • **
  • дописів: 71
  • Гарна штука Linux!...тільки жит
« Відповідей #6 : 2009-03-12 14:32:15 »
Взагаліто є один момент!!!
можна під міністерством освіти напрягати міністрів - вінди ж україномовної(ліцензійної) ніби нема!!! - а в навчальних закладах примусово вивичають!!! [smiley=undecided.gif]
+
виходить що кожен учень чи студент (в ідеалі) змушений собі купувати окрім книжок ще й ПЗ, а вінда + офіс= 100 + 300= 400$= 2500грн!!! а ше якшо додати фотошопи всякі і інші прикладні програми і звичайно ж антивіруси!... то дорогувато як для простого студента, який просто хоче вчитись!
Україна ж бореться з піратством!!!
...от різні такі речі зібрати до купи, красиво чітко оформити і правильно та злагоджено подати! - то, може, й на свободі слова піднімуть тему!
+
...наша спільнота змогла б краще познайомиться!

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #7 : 2009-03-12 15:52:04 »
О, в мене виникла ідея плакату: напроти страшних назв найпопулярнішої пропрієраттарщини повказувати ціни - в гривнях, звичайно.

Тільки-но уявіть,купа народу ходить по майдану і всім охочим роздають диски з різними Лінуксоїдами та безкоштовним ПЗ.
А в спеціальних палатках можна було б демонструвати "кватирки проти пінгвінів",і пропагувати перехід на вільне ПЗ.
Хех... розміріялись. Це вам не політична агітація: про великого спонсора і не мрійте. Хоча хто його зна... може Sun грошенят підкине, але то вже буде чистісінька реклама  :(
Відколи це вже лінуксоїди почали на дисках поширюватись?
/me не хоче на диску - він хоче нормальним чином  :P
« Змінено: 2009-03-12 15:59:01 від serg_ik »
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #8 : 2009-03-12 17:12:30 »
виходить що кожен учень чи студент (в ідеалі) змушений собі купувати окрім книжок ще й ПЗ, а вінда + офіс= 100 + 300= 400$= 2500грн!!! а ше якшо додати фотошопи всякі і інші прикладні програми і звичайно ж антивіруси!... то дорогувато як для простого студента, який просто хоче вчитись!
Угу. А фотодупа йому потрібна для перегляду малюнків, ну й таке інше. Ага. Знаємо ми тих студентів.

• Літератор
« Відповідей #9 : 2009-03-12 19:05:49 »
/me вам і в джимпі сфальсифікує фотку.

Відсутній Fakel._Enterpuer

• Кореспондент
  • дописів: 164
  • Debian Gnu/Linux
« Відповідей #10 : 2009-03-12 21:41:32 »
В принципі в мене вже є ідея, я планував її ще з кінця того року, є потрібний матеріал, факти.
Буду писати наукову.
Декоколи мені здається (точніше такі думаю) що наше навколишнє суспільство трохи того, зомбоване, і не бачить перед собою об'єктивних причин переходу на ВПЗ, через свої переконання. Тому я схиляюсь до того, якщо ти пропонуєш праведну ідею, ідеологію тебе обов'язково оцінять.
    Ніхто звичайно не буде бити по палцям які тянуться до варезу, контрафактного пз, але прийде час коли суспільство відмовиться від усього цього, зате залишуться нащадки які будуть пропагувати пропрієтарне ПЗ.

(Схожа ситуація у країнах СНД, де для пропрієтарщиків населення у цих державах насправді лакмусовий шматок, коли вони почнуть подихати від нестачі кисню у країнах Європи, та західного світу).

З другого боку багато тих хто користувався пропрієтарним пз і добився певного успіху, не хоче по певним причинам переходити на іншу платформу і середовище (втч розробники, ІТ технологи). Але разом з тим уже зараз існують необхідні інструментарії, розробки щоб перенести/ дещо переопрацювати і перейти на іншу платформу.
І на остаток лишається проблема монополії на деякі розробки інтелектуальної власності, патенти які усіляко блокують розвиток ВПЗ, та безальтернативність використання певних інструментаріїв/розробок/винаходів. ( Ті самі відео кодеки, 3-х вимірне моделювання, прикладна математика, математичне моделювання (вже є прогресивні кроки на рахунок цього), та інші супутні їм).
Адже все саме і почалось з абсурдових патентів, а після них вже пішли вже цілі архіви маразму.
« Змінено: 2009-03-12 21:42:27 від Fakel._Enterpuer »
LUG irc.id.km.ua

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #11 : 2009-03-12 22:25:49 »
вінди ж україномовної(ліцензійної) ніби нема!!!
Насправді є. Україномовна ВінХР та 2007-й офіс. Поширюються з новими комп'ютерними класами міністерської поставки. Тому, перед тим, як іти на демонстрацію, рекомендую вивчити обставини у ворожому таборі, щоб не показатися невігласами.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

• Літератор
« Відповідей #12 : 2009-03-13 00:10:12 »
Скоро деякі наші модератори працевлаштуються в українську філію дрібнософту.
Не принципово є та україномовна вінда чи нема. Питання в тім, що свободу не спинити, бюрократів - на мило, геть монополіста, встромити в дупу інтерфейс останнього др-с офісу (ну я його не бачив, але і бачити не хочу), до дідька doc як "всенародний стандарт".

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #13 : 2009-03-13 11:09:41 »
Скоро деякі наші модератори працевлаштуються в українську філію дрібнософту.
Я не гордий - платитимуть - буду працювати.

Не принципово є та україномовна вінда чи нема.
Ну. було таке твердження - що її немає, я виправив, бо сам бачив.
Питання в тім, що свободу не спинити, бюрократів - на мило, геть монополіста
Єдине але - нині і бюрократія і монополіст в нас є, а ваші крики "Геть" на ЛОУ нічого не змінять, хіба як активують модератора.
От Sandr, наприклад, не кричить "Геть", він мовчки поставив в школі Лінукс і працює. Шигорін також веде факультатив та бере участь у створення ВПЗ. Тобто, хлопці діло роблять.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

• Літератор
« Відповідей #14 : 2009-03-13 12:58:38 »
хіба як активують модератора.
От Sandr, наприклад, не кричить "Геть", він мовчки поставив в школі Лінукс
1. не активують: нема знаку оклику.
2. а от той самий модератор ніяк не поставить  ;D
3. на роботі теж не віндою користуюсь.
4. вдома (на моєму компі, ну не на сусідському ж, втім вони - такі нездари, що їм і ДОС не те що Лінукс не по зубах  :D) --- виключно лінукс без всіляких дуалбутів і віртбоксів. Знову ж на відміну від декого  :)
5. При розробці програм зумисне орієнтую їх на несумісність з віндою/досом (те, що крім мене вони  нікому не треба ми етично замовчуєм  ;) ).
« Змінено: 2009-03-13 13:10:03 від serg_ik »