Опитування

Я використовую linux бо:

Він безкоштовний
75 (17.6%)
Він відкритий
81 (19.1%)
Він простий
42 (9.9%)
Він безпечний
92 (21.6%)
Я принциповий противник вікон
33 (7.8%)
Напишу в коментарях
13 (3.1%)
Зручний
66 (15.5%)
Складний
23 (5.4%)

Проголосувало: 136

Автор Гілка: Чому Ви обрали Linux?  (Прочитано 55041 раз)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Re: Чому Ви обрали Linux?
« Відповідей #135 : 2010-12-24 21:21:40 »
Ну якщо самостійно не хочете читати тортуали...
Ну, я подумаю, що Alt (приміром, не обов'язково саме він) - це також Linux, як і Debian, якого я так-сяк знаю. Навіщо читати тортуали?
Е-е-е... Але ж у порівнянні з чистою Лінуксовою консолію, (миша та діалогові вікна - та мартишкіна робота, по принципу хош банан - натисни цю кнопочку) я маю на увазі "примітивізм" такого типу.
Ну, ось, ви і є та людина, що я мав на увазі.  :) Фігурнова, звісно, почитати і не думали. А ще є Windows PowerShell, поцікавтеся:
http://uk.wikipedia.org/wiki/Windows_PowerShell
Врешті, скажіть мені, будьте так ласкаві, чому у мене вінди не падають і нормально працюють тривалий час, а в моїх друзів та знайомих вилазять різноманітні проблеми з різноманітних напрямків? Вінда-ж така примітивна, її легко клац-клац мишкою налаштувати за бананчик.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

r00t x

• Гість
« Відповідей #136 : 2010-12-24 22:54:02 »
Ну, ось, ви і є та людина, що я мав на увазі.  :) Фігурнова, звісно, почитати і не думали. А ще є Windows PowerShell, поцікавтеся:
Книжку Фігурнова (скорочену, бо у нього була ще якась розширена варсія цієї книжки) я придбав іще в 1998 році навесні. Заставили купуати, бо я ж тоді на навчання відправився. Якби ви знали скільки і які у мене книги є, то можливо б і не схотіли взагалі спілкуватися зі мною. А на всі мої питання відповідали б: "Почитай свої книги". Але я їх вже дуже давно взагалі не займав, навіть пил не витирав.
А по Фігурнову (по консолійним командам я допетрав написати програмку на Ассеьблері, що прописувалась у файлі win.ini ы стартувала при завантаження системи. Я не дуже злий та і мало знав, а ще менше умів... тому ніхто не постраждав. Ага до чого тут Фігурнов? Просто потрібно було при завантаженні, в якусь певну дату, чистити диск. І от щоб виконати кусь команду я  і використав рекомендації Фігурнова (забув ініціали). Там щось також із перенапрвленням повідомлень команд, та ховання самих команд. Словом читав я цю книженцію, шкода тільки що не додумався придбат повну версію книги.

Врешті, скажіть мені, будьте так ласкаві, чому у мене вінди не падають і нормально працюють тривалий час, а в моїх друзів та знайомих вилазять різноманітні проблеми з різноманітних напрямків? Вінда-ж така примітивна, її легко клац-клац мишкою налаштувати за бананчик.

А і відповім чому:
По перше - ви працюєте звичайним користувачем, а не із під адміністративного імені. Це найголовніша проблема "дурних голов".
По друге - у ваших жилах все рівно тече Лінуксова кров. І я дуже сумніваюсь, що ваші друзі, у яких постійно виникають проблеми з віндою, хоч щось чули про Лінукс.
Третє самі напишіть.
---
За бананчик - Якщо не працює той же WinAmp під звичайним користувачем, то не всі ж знають що потрібно змінити налаштування прав доступу до папки де лезить вінамп.
Іще у вінді є кийсь прикол з правами доступу.  В якійсь папці, там де зберігаються малюнки (іконки) користувачів, такі права що туди може писати кожен юзер. Імя папки я прямо зараз не згадаю, бо я її здається видалив. Іконка простого користувача НЕ може бути змінена цим же користувачем. Ну тому що самої папки вже нема, чи права стоять такі як я встановив.
---
Та папка десь D:\Documents and Settings\All Users\ чи може D:\Documents and Settings\All Users\Application Data\ - не памятаю
---
Ну я відповів на питання "чому"?

r00t x

• Гість
« Відповідей #137 : 2010-12-24 23:12:56 »
... А ще є Windows PowerShell, поцікавтеся:
Та куди там Windows...Shell, коли я bash не знаю на тому рівні, що хочу.
...
Вінда-ж така примітивна, її легко клац-клац мишкою налаштувати за бананчик.
Ну у мене її тільки віруси (тобто АНТИвіруси) поїли відразу після того, як працівник Укртелекому здійснив вхід в тирнет. Довелось переставляти. Бо антивірус видалив фафли потрібні для завантаження системи. Я думав що відновлю з інсталяційного диску, але їх сотні :o. Бр-р... Я вирішив що простіше буде перевстановити вінду, тим більш що всі дані я перед "щаслівим момєнтом подключєнія" я записав на диски, бо знав...
---

r00t x

• Гість
« Відповідей #138 : 2010-12-24 23:25:10 »
 ;D - фафли, я й сам сміюсь.
---
Ну так ось: Вже більше року ніяких проблем не мав (крім апаратних - память та плата. Писав раніше). І навіть після заміни матплати я не перевстановлював вінду. Тільки довелось знайти дрова для звукового пристрою і все.
Кажуть таке дуже рідко трапляється, щоб при зміні апаратної часитини все і відразу запрацювало, але у мене так.
---
Тільки виникли проблеми з доступом до модему (бо на АшРоку була вдудована мережна карта, а тут сама карта втикнута) - і я не можу отримати доступ до 192.168.1.1. Ні по http, ні по telnet. Чи мож я змінив налаштування самого модему щоб ні так, ні так до нього не можна було підтикнуись? Або хтось заліз до мене в модем, в чому я сумніваюсь. Бо налаштовув його без надання зовнішнього доступу всим хто захоче. Хйзн* що робити? Все працює, але "не чіпай поки праацює" то не для мене.
---
* ХтоЙогоЗНа

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #139 : 2010-12-25 01:15:40 »
По перше - ви працюєте звичайним користувачем, а не із під адміністративного імені. Це найголовніша проблема "дурних голов".
Згоден. Але не єдина. Є багато дрібних кроків, виконання яких призводить до бажаного результату. Елементарно - прибити непотрібні служби. Відключити реєстрацію в NTFS часу останнього доступу до файлу. Можна в політики безпеки полізти - теж корисне знайдеться. Але про це все треба ЗНАТИ, на поверхні воно не лежить і за бананчик наклікати не вийде, навіть якщо:
По друге - у ваших жилах все рівно тече Лінуксова кров.
:-[ Було діло. Підвечеряв я ним:
« Змінено: 2010-12-25 01:16:43 від Piktor »
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

r00t x

• Гість
« Відповідей #140 : 2010-12-25 14:02:24 »
... прибити непотрібні служби. ... Можна в політики безпеки полізти ... на поверхні воно не лежить і за бананчик наклікати не вийде...
Про служби: Віддалений доступ до реєстру, Віддалений помічник, telnet, зайві мережеві служби, (?) дискові квоти, політика безп. (паролі, срок дії, складність), ну і всяке таке...
Якщо воно не на поверхні то де?  ;D Пуск Адміністрування... (нє, ну то зрозуміло що у дуяких користувачів не буде цього пункту там де я вказав, бо треба змінити налаштовання, щоб він там зявився.
Але ж тема (та і форум) не про віндовс.  [smiley=17.gif]
:-[ Було діло. Підвечеряв я ним:
о-у, [size=9]їсти, їсти...[/size]

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #141 : 2010-12-25 20:29:47 »
Якщо воно не на поверхні то де?  ;D Пуск Адміністрування... (нє, ну то зрозуміло що у дуяких користувачів не буде цього пункту там де я вказав, бо треба змінити налаштовання, щоб він там зявився.
Ну, якщо так думати, то дистрибутиви типу Mandriva чи SuSE - прямо інтуїтивно зрозумілі. Там теж давно не обов'язково лізти в консоль та текстові конфіги.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

r00t x

• Гість
« Відповідей #142 : 2010-12-26 00:24:11 »
Ну, якщо так думати, то дистрибутиви типу Mandriva чи SuSE - прямо інтуїтивно зрозумілі. Там теж давно не обов'язково лізти в консоль та текстові конфіги.
? Я люблю полазити по текстових конфігах: :D , бо так можна більше дізнатися про параметри коїсь програми та зрозуміти "з чим її їсти". Про "Mandriva чи SuSE - прямо інтуїтивно зрозумілі" - ну неЗна я. Користувачі ж різні існують.
p.s.: Скажу чесно мені не дуже подобається те що деякі дистрибутиви стають "схожими" з віндою. Чи мож то тільки така реклама (наприклад того ж самого Альту). Бо там розпівається пісня типу все легко і просто можна налашттувати за допомогою "клац-клац". Але я також розумію, що все це орієнтовано на розширення кількості коритувачів та заохочення до використання OpenSource-продуктів.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #143 : 2010-12-26 02:01:45 »
Бачу, ми з вами приходимо до спільного:
? Я люблю полазити по текстових конфігах: :D , бо так можна більше дізнатися про параметри коїсь програми та зрозуміти "з чим її їсти".
Ви любите. Я, інколи, люблю. Ще деякі відвідувачі нашого форуму люблять. Але, розумієте, Linux перестав бути ОС для обраних. Поступово ним починають користуватися інші люди, ні діяльність, ні хоббі яких не пов'язані з ІТ. А такі люди мають зовсім інші вподобання - замість полазити по конфігах, вони люблять сходити в кіно, на рибалку, поїхати на дачу, побухати, врешті, з друзями. Комп'ютер для них, як будь який інший інструмент чи прилад - увімкнув, покористувався, вимкнув.
Про "Mandriva чи SuSE - прямо інтуїтивно зрозумілі" - ну неЗна я. Користувачі ж різні існують.
Звідси висновок - все залежить не від ОС, а від прошарку між монітором та стільцем.
Скажу чесно мені не дуже подобається те що деякі дистрибутиви стають "схожими" з віндою.
Ще не бачив жодного дистрибутиву з підтримкою BSODів.  :) Жартую.
Насправді, для того він і Linux, щоб давати свободу. Не подобається Mandriva з її user friendly оточенням та налаштуваннями мишкою - вперед на Slackware чи Debain.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

r00t x

• Гість
« Відповідей #144 : 2010-12-26 07:58:35 »
... Ви любите. Я, інколи, люблю. Ще деякі відвідувачі нашого форуму люблять...
Просто довелось полюбити. Бо окрім Слеку нічого не хотіло ставитись. Але спочатку бавсився із FreeBSD, ну а перед цим Мандрейком 7 чи 8 десь один тиждень. Бо потім почалось - мені тут (на форумі) порадили замовити свіжачка на Лафоксі чи Опенсорсі.
Ситуація: в медіаплеєрі якось змінив плуг виводу відеокартинки, під час програвання музички (goom, чи якийсь інш. ефект). Після цього плеєр "поламався" і не хотів звучати. Замість того щоб матюкацця, я поліз у його конфіг - руками змінив параметр і все запрацювало. Але якщо знову иіняв той ефект, то знову плеєр "ламався" - давно було діло. Так от через ттаку любов полазити по конфігах бувало траплялася справжня карамба.
---
А в остальному, стандартне А, то ;) :D від мене, та і все.
---
[size=9]Якось дивно: Модерато взяв мене під приціл, чи ще якось  :-/ . А може просто в інших користувачів питань немає? Саме цікаве це те, що істота, яка знає як виміряти температуру у компа, не може знайти собі роботу за гроші. Село у нас...  :'([/size]

r00t x

• Гість
« Відповідей #145 : 2010-12-26 08:02:27 »
Забув додати: Стандартими налаштуваннями (чекбокси, списки, та інш.) у плеєрі воно не виправлялось.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #146 : 2010-12-26 13:52:17 »
Це як то - змінити змінили через стандартні налаштування, а назад - лише через текстові конфіги?
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

r00t x

• Гість
« Відповідей #147 : 2010-12-26 14:07:47 »
Саме так. Бо програма чомусь не записувала зміни до конфігу. А при виборі саме того мабуть "глючного" плагіна плеєр не хотів взагалі працювати, бо при старті програма зчитувала інфу з конфігу і тут же лягала. А там був goom чи може щось інше схоже. (то було іще до оновлення системи і... здається то був kaffein, якщо не помилився у написанні.

r00t x

• Гість
« Відповідей #148 : 2010-12-26 14:11:14 »
Вибрати той плагін можна було в конфігурації програми, а от при запску воно рушилось. Там ще можна було вибирати якісь плагіни - при ручному редагуванні конф.файлу. У вас що такого ніколи не було?

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #149 : 2010-12-26 14:31:09 »
Я би просто потер конфіг - сумніваюся, що він сильно відрізнявся від дефолтного.  :)
Врешті, під Лінуксом СКІЛЬКИ програвачів, що я не став би гризти кактус.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.