Підписи збираєш? Я можу додати свій. Але хотілося б трохи більше конкретики - наприклад те, що "впровадження Лінукс суттєво збільшить внутрішнє виробництво програмних продуктів, кількість робочих місць для спеціалістів та зменшить відтік цих спеціалістів за кордон" і таке інше.
І підписи також. Взагалі, думаю яким чином його надіслати. Може через політичні організації, а може якось інакше.
Відкритий лист через mainda.org.ua. :-)
...а ось в якості "народної " системи вінда рулить, бо вони дуже прота в використанні, лінукс на звичайному домашньому/робочому компі це для ентузіастів.
також хочуть просувати lafoxі http://www.perehid.kiev.ua/Тепер про проблеми1. В Мексиці наскоком всі перейшли на Linux та win-модеми з win-принтерами 2. Росія. Розробник AltLinux ствержує ніби виробник та підтримувач "Локомотив" вніс свої глюки, Локомотив це заперечує. Нема документації, все не працює, ніхто не знає як з Лінукс працювати (ні викладачі, ні підтримка). Викладачі незадоволені, пищуть громадські листи. Наближаються вибори і місцева влада обіцяє перейти на Windows. 3. у Fedore 3 та MyLinux 3.1 з ОпенОфіс цікавий глюк - натискання правої клавіші чи перевірка орфографії призводить до того, що Офіс зжирає всю пам'ять і своп і після довгих гальм, що межують із зависанням, вбивається ядром4. Досить перейти на кириличню розкладку щоб перестали працювати всі символьні шорткати (такі як Ctrl-C,Ctrl-V,Ctrl-Z,Ctrl-N,Ctrl-T :-/)Проблем із застосуванням Лінукс дуже багато і їх треба вирішувати, інакше пропихування принесе лише купу проблем і негативні враження
А що до зустрічі Ющенка з БГ, я вже готую листа до обранного нами президента. Зміст буде приблизно таким:Чому Ви домовляєтеся з іноземними виробниками які грабують своїми цінами, замість того щоб дати роботу українським розробникам. Навіщо державі платити за програмне забезпечення замість того щоб відмовитись від нього на користь більш досконалого, так як це роблять у всьому цивілізованному світі, до якого ми так бажаємо потрапити. Пан Гейтс погрожує судом державам які зроблять Linux державною системою. Але є й інші системи, ліцензійна та патентна чистота яких не викликає сунівів. Так, з піратством треба боротися, але це не означає що ми мусимо перейти на ліцензійні копії ПЗ від Microsoft. Коли ми обирали Вас президентом ми голосували за можливість вільного вибору, у той саме час Ваші кроки стають схожими на спробу нав`язати нам щось. Може Україні треба дати можливість обирати: Вільне ПЗ чи ПЗ за яке треба платити? Може треба й державним установам перейти на щось вільне а гроші які потрібно буде віддати закордонним виробникам використати на внутрішні потреби?Прошу всіх небайдужих надсилати свої зміни/доповнення.
після цього я й перейшов на СуСЕ.
І скільки зараз сусе коштує?
Так само, як це всі з Віндовсом роблять?