Автор Гілка: Декілька питань про GNOME  (Прочитано 1322 раз)

Відсутній SGh

• Графоман
  • дописів: 258
  • Heavy Metal, Rock & Punk!!!
Декілька питань про GNOME
« : 2003-11-21 13:39:31 »
Всіх вітаю!
Підкажіть, будьласка,  я тута вирішив з КДЕ на ГНОМА переходити потроху, так
от, виникли деякі питання:

1. У мене стоїть КДЕ, а я ж ще й ГНОМ вставив, і коли в ГНОМі тисну "вимкнути комп", то воно знову виходить у екран логіну, і нічого не робить, а перезавантаження працює нормально, в КДЕ працює і те і інше,  так скажіть що за скрипти за це відповідають, може я їх підкручу трохи...
(Mandrake 9.1, Xfree 4.3.0, GNOME 2.2)

2. Чи можна у ГНОМі призначити ХотКейс на виклик диспечера задач (та і xkill не завадило б)? Ато ж не зручно його пускати з Головного Меню, де ShortCuts визначається я наче знайшов, а от саме для цього там нема :( і ще, у КДЕ можна додати до панелі аплет Kmix і там визначити ХотКейс на регулювання гучності...

3. У КДЕ є команда kstart, якою можна при запуску додатку визначити розмір вікна, його розташування і таке інше, як це зробити в ГНОМі?

4. Чи можна у ГНОМі змінити кольори вікон, панелей, і т.п. бо я знайшов тільки як теми обирати і все, а хочеться змінити кольори...

5. Порадьте якийся текстовий редактор під ГНОМ щоб підтримував різні кодування, ато у дистрибуті я такого не знайшов, та ще й шось на зразок KDevelop не завадило б.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3884
  • Програміст
Re: Декілька питань про GNOME
« Відповідей #1 : 2003-11-24 21:43:28 »
1. У мене стоїть КДЕ, а я ж ще й ГНОМ вставив, і коли в ГНОМі тисну "вимкнути комп", то воно знову виходить у екран логіну, і нічого не робить, а перезавантаження працює нормально, в КДЕ працює і те і інше,  так скажіть що за скрипти за це відповідають, може я їх підкручу трохи...
Ви просто не маєте прав на виконання операції halt.
Перевірте чи
1. /usr/bin/halt вказує на /usr/bin/consolehelper
2. файл /etc/pam.d/halt існує і тотожний /etc/pam.d/reboot, його вміст на мої машині такий:
#%PAM-1.0
auth       sufficient      pam_rootok.so
auth       required      pam_console.so
#auth       required      pam_stack.so service=system-auth
account    required      pam_permit.so

Цитата
2. Чи можна у ГНОМі призначити ХотКейс на виклик диспечера задач (та і xkill не завадило б)? Ато ж не зручно його пускати з Головного Меню, де ShortCuts визначається я наче знайшов, а от саме для цього там нема :( і ще, у КДЕ можна додати до панелі аплет Kmix і там визначити ХотКейс на регулювання гучності...
Гном таке не підтримує (та й не потрібно це йому), це робиться сторонніми програмами, пошукайте собі щось на FreshMeat. Я особисто користуюся віконним менеджером sawfish замість metacity (але він гадина зараз не показує українські літери в заголовках вікон, хоча мені це й до лампочки - я вікна розкриваю на весь екран і їх не бачу :) ), який підтримує набагато більше.

Цитата
3. У КДЕ є команда kstart, якою можна при запуску додатку визначити розмір вікна, його розташування і таке інше, як це зробити в ГНОМі?
У sawfish-і можна, в metacity - ні.

Цитата
4. Чи можна у ГНОМі змінити кольори вікон, панелей, і т.п. бо я знайшов тільки як теми обирати і все, а хочеться змінити кольори...
У темах й можна. Просто для кожного елемента керування (як для всіх скопом, так і персонально для якоїсь кнопки у якомусь вікні) можна виставити свої кольори, малюнки і двигун для відмальовки - замахаєтеся міняти. Полізьте в тему й там міняйте (я так і роблю).

Цитата
5. Порадьте якийся текстовий редактор під ГНОМ щоб підтримував різні кодування, ато у дистрибуті я такого не знайшов, та ще й шось на зразок KDevelop не завадило б.
gedit - хіба не підтримує?
vim або Emacs + man, хоча можна й Anjuta + DevHelp.
[Fedora Linux]

Відсутній SGh

• Графоман
« Відповідей #2 : 2003-11-26 09:41:24 »
Ви просто не маєте прав на виконання операції halt.
Перевірте чи
1. /usr/bin/halt вказує на /usr/bin/consolehelper
2. файл /etc/pam.d/halt існує і тотожний /etc/pam.d/reboot, його вміст на мої машині такий:
#%PAM-1.0
auth       sufficient      pam_rootok.so
auth       required      pam_console.so
#auth       required      pam_stack.so service=system-auth
account    required      pam_permit.so

Дивно, ще не перевіряв, але як же ш це у КДЄ працює, а в ГНОМІ ні?

Гном таке не підтримує (та й не потрібно це йому), це робиться сторонніми програмами, пошукайте собі щось на FreshMeat. Я особисто користуюся віконним менеджером sawfish замість metacity (але він гадина зараз не показує українські літери в заголовках вікон, хоча мені це й до лампочки - я вікна розкриваю на весь екран і їх не бачу :) ), який підтримує набагато більше.

У sawfish-і можна, в metacity - ні.

Так а де його прописати щоб sawfish замість metacity?

У темах й можна. Просто для кожного елемента керування (як для всіх скопом, так і персонально для якоїсь кнопки у якомусь вікні) можна виставити свої кольори, малюнки і двигун для відмальовки - замахаєтеся міняти. Полізьте в тему й там міняйте (я так і роблю).

Як поліз я у ті теми, там же ш огого!!! Нічого не зрозумів, де там шо, кольори, кнопки, шо міняти... :(

gedit - хіба не підтримує?
vim або Emacs + man, хоча можна й Anjuta + DevHelp.

gedit наче підтримує, але щоб зберегти у іншому кодуванні там наче нема :(

і може порадите якесь IDE, я знайшов glade, але там можна тільки для гнома розробляти, а хочеться шоб як у Kdevelop хочеш - Qt, хочеш - Gtk, хочеш - console... та ше саме конфігураційні скрипти генерує...

Відсутній Sirko

• Графоман
  • дописів: 299
  • Що новенького?
« Відповідей #3 : 2003-11-26 12:01:19 »
може порадите якесь IDE, я знайшов glade, але там можна тільки для гнома розробляти, а хочеться шоб як у Kdevelop хочеш - Qt, хочеш - Gtk, хочеш - console... та ше саме конфігураційні скрипти генерує...
Так KDevelop можна і в гномах запустити... Чи я неправий?
[Kubuntu User]

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #4 : 2003-11-26 18:04:10 »
Дивно, ще не перевіряв, але як же ш це у КДЄ працює, а в ГНОМІ ні?
KDE напевно shutdown використовує замість halt і reboot. Можливо навіть shutdown має суперюзерські права на Madrake - чого не зробиш для щастя юзверів.

Цитата
Так а де його прописати щоб sawfish замість metacity?
Карще не лізьте - sawfish для Gnome2 це один великий глюкодром. Атвор його вже не підтримує, а той мужик, що підтримує, в sawfish-і не дуже розбирається.

Краще пошукайте собі щось на  freshmeat.

Цитата
Як поліз я у ті теми, там же ш огого!!! Нічого не зрозумів, де там шо, кольори, кнопки, шо міняти... :(
Можете документацію почитати - там все досить просто, детальний опис формату файлу займає 1.5-ри сторінки тексту в книжці по GTK+. ;)
А можете просто поставити собі тему, яка вам подобається.

Цитата
gedit наче підтримує, але щоб зберегти у іншому кодуванні там наче нема :(
gedit-2.4.0 - така можливість вже є.

« Змінено: 2003-11-26 18:08:35 від lvm »
[Fedora Linux]

Відсутній Misha

• Кореспондент
  • дописів: 191
  • Насправді все не так, як у реальності
« Відповідей #5 : 2003-11-26 21:16:43 »
Всіх вітаю!
А який менеджер входу? Часом не kdm? Постав gdm - повинно запрацювати.

Відсутній SGh

• Графоман
« Відповідей #6 : 2003-11-28 15:08:39 »
2 Misha Дякую, поставив gdm запрацювало!!!

2 Sirko Так, KDevelop можна в ГНОМІ запустити (якщо стоїть КДЕ), але я не хочу собі ставити Qt та КДЕ, бо воно жре багато памяті та місця на диску...

Усім Дуже[/b] дякую за відповіді, та ще питаннячко про IDE так і лишилося...

2 lvm У якому IDE працюєш? Нє, я звісно, знаю що круті програмісти набирають у emacs , а лінкують та компілюють у командному рядку, але все ж таки...

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #7 : 2003-11-28 15:44:45 »
2 lvm У якому IDE працюєш? Нє, я звісно, знаю що круті програмісти набирають у emacs , а лінкують та компілюють у командному рядку, але все ж таки...
Мені платять за Яву та за Перл. Яву я набираю у CodeGuide (www.omnicore.com), перл - у консолі - vim, mcedit.

До віма звик не повністю, але так як доводиться редагувати файли по дуже повільному з'єднанню (ftp/scp використовувати незручно, бо власник файлів - root), то є час подумати, як запрограмувати віма так, щоб він зробив виправленя при мінімальній кількості натиснень клавіш. Потім у мене стали часто з'являтися ZZ тя :q! у файлах. :) Та й користуватися вімом наприклад у xterm-і зручніше й легше, ніж mcedit ("vwwxwwp" легше набрати ніж "F3 Ctrl+-> Ctrl+-> F3 Ctrl-f Enter F8 Ctrl+-> Ctrl+-> F15 Enter" ). Єдина перевага mcedit - ctrl-o - переключення між bash-ом й редактором на льоту.

PS.
Весь дистрибут Лінукса це і є -  Інтегроване Середовище Розробника.
[Fedora Linux]

Відсутній SGh

• Графоман
« Відповідей #8 : 2003-12-29 14:21:22 »
Я ж знайшов Xbindkeys http://hocwp.free.fr/xbindkeys/xbindkeys.html це ж просто супер, будь-які кнопки до будь-яких дій призначає, так у мене тепер і звук і диски монтуються (за допомогою скрипта lvm http://www.linux.org.ua/twiki/pub/Main/VolodymyrLisivka/cdrom) все хоткейсом!!! Супер!

Та нормального IDE під ГНОМА я так і не знайшов :(