Автор Гілка: samba й українські літери 'i'  (Прочитано 1511 раз)

Відсутній Vitaliy

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • I Love YaBB 2!
Всім доброго дня. Хто небудь зміг настроїти samba так, щоб правильно выдображались українські літери (i та I) в іменах файлів, якщо файли лежать на сервері з ОС Windows 2000 (або навпаки)???
Підкажіть будь-ласка, що треба зробити.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3884
  • Програміст
Re: samba й українські літери 'i'
« Відповідей #1 : 2003-11-17 15:57:52 »
а) Знести віндузу, поставити лінукс.
б) Настроїти віндузу та самбу на використання cp1125 (НЕ cp1251) замість cp866. Латки для W2k десь в інтернеті валяютсья (заодно виправляться і  помилки з українськими літерами в ДОСівському віконечку).
в) Поставити третю самбу і користуватися унікодом.
[Fedora Linux]

Відсутній Taras

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • Що новенького?
Re: samba й українські літери 'i'
« Відповідей #2 : 2004-01-16 16:15:03 »
б) Схоже на те, що латки для 2000 і не потрібні. Я відразу її ставив, а потім помітив, що працює і без неї.
в) В мене є кілька запитань, я вирішив поствити їх тут, щоб не починати нову тему. В конкверорі і наутилусі (може, ще десь?) можна набрати smb://somehost і тоді покаже доступні на цьому комп'ютері ресурси. В мене при роботі виникають незрозумілі моменти. На одному з двох комп'ютерів у конкверорі дуже нестійкий зв'язок. приходиться перечитувати, при копіюванні пише, що деякі файли на може прочитати, за наступним разом може прочитати, а може й ні. На іншому працює добре. На іншому в наутілусі не показує кирилицю в назвах файлів і тек, хоч в конкверорі чи LinNeiborhood'і все добре. На першому показує. Ще наутилус по команді smb:// показує наявні групи в мережі (кирилиці в цьому випадку немає на обидвох комп'ютерах). Чи можна це підлатати і як? Що використовується при такому відображенні ресурсів? Чи можна це використати при монтуванні файлових систем? smbmount, здається, не спрацьовує.
На обидвох комп'ютерах стоїть Мандрейк 9.2. Можливо, встановлення не ідентичне, але досить типове.