б) Схоже на те, що латки для 2000 і не потрібні. Я відразу її ставив, а потім помітив, що працює і без неї.
в) В мене є кілька запитань, я вирішив поствити їх тут, щоб не починати нову тему. В конкверорі і наутилусі (може, ще десь?) можна набрати smb://somehost і тоді покаже доступні на цьому комп'ютері ресурси. В мене при роботі виникають незрозумілі моменти. На одному з двох комп'ютерів у конкверорі дуже нестійкий зв'язок. приходиться перечитувати, при копіюванні пише, що деякі файли на може прочитати, за наступним разом може прочитати, а може й ні. На іншому працює добре. На іншому в наутілусі не показує кирилицю в назвах файлів і тек, хоч в конкверорі чи LinNeiborhood'і все добре. На першому показує. Ще наутилус по команді smb:// показує наявні групи в мережі (кирилиці в цьому випадку немає на обидвох комп'ютерах). Чи можна це підлатати і як? Що використовується при такому відображенні ресурсів? Чи можна це використати при монтуванні файлових систем? smbmount, здається, не спрацьовує.
На обидвох комп'ютерах стоїть Мандрейк 9.2. Можливо, встановлення не ідентичне, але досить типове.