Автор Гілка: Який дестрибутив вибрати?  (Прочитано 2190 раз)

Відсутній Fury

• Новачок
  • *
  • дописів: 4
Нарешті я наважився покинути "вікна" та перейти на Linux! А який дестрибутив обрати я незнаю бо ніколи не працював в цій OS. Порадьте будь-ласка який дестрибутив краще для початківця!

Відсутній Євген Ященко

• Кореспондент
  • дописів: 131
  • SuSE9.3 user
Re: Який дестрибутив вибрати?
« Відповідей #1 : 2005-12-17 19:33:26 »
SuSE чи OpenSuSE
Лінукс - дружелюбна система, але розбірлива в друзях

Soft(Guest)

• Гість
« Відповідей #2 : 2005-12-17 21:22:40 »
Нарешті я наважився покинути "вікна" та перейти на Linux! А який дестрибутив обрати я незнаю бо ніколи не працював в цій OS. Порадьте будь-ласка який дестрибутив краще для початківця!

DVD Mandriva Linux 2006+DVD Contribs для Mandriva-Linux-2006
http://lafox.net/shop/content.php?ware_id=3357
http://lafox.net/shop/content.php?ware_id=3385

Linux with human face.

Відсутній Ketrin

• Кореспондент
  • дописів: 119
« Відповідей #3 : 2005-12-19 09:47:31 »
А що ви чекаєте від ОС? Які ваші вимоги до неї? Початківці теж буають різні.
Проаналізувавши наявні дистрибутиви я дійшла висновку, що для початківця краще ASP чи ALT, під KDE чи GNOME. ALT, наприклад, радядь у Росії для школярів, то ж можна зробити висновок, що він найлегший.
Судячи з описань SuSE чи OpenSuSE - дуже подібні до Віндовс, тому для того, хто звик до Відновс буде нормально.
Ну, то моя суб'єктивна думка  :).
Я не сперечаюся, я хочу знати

Відсутній Євген Ященко

• Кореспондент
  • дописів: 131
  • SuSE9.3 user
« Відповідей #4 : 2005-12-19 11:52:31 »
Судячи з описань SuSE чи OpenSuSE - дуже подібні до Віндовс, тому для того, хто звик до Відновс буде нормально.
Ну, то моя суб'єктивна думка  :).
Щановна, ви помиляетесь. Не можна порівнювати ці дві речі, це образливо для лінукса :) Єдине чим виділяється SuSE це своєю простотою для недосвіченого користувача (і тормозними скриптами на перлі, бррр). Але за цією простотою нмд лежить стійкість і надійність лінукса, а що ви бачите у віндовс? Поряд із жахливим інтерфейсом 95-96 років купа дірок і багів. Отже, варто було б сказати Віндовс намагається бути подібним до SuSE, та й то зі скрипом. :)
Лінукс - дружелюбна система, але розбірлива в друзях

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #5 : 2005-12-19 12:16:58 »
А що ви чекаєте від ОС? Які ваші вимоги до неї? Початківці теж буають різні.
Проаналізувавши наявні дистрибутиви я дійшла висновку, що для початківця краще ASP чи ALT, під KDE чи GNOME. ALT, наприклад, радядь у Росії для школярів, то ж можна зробити висновок, що він найлегший.
Ну, то моя суб'єктивна думка :).
Мені колись асп подобався, але з ним дуже просто з системи робиться помийниця, і це зле.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #6 : 2005-12-19 14:11:06 »
Відповідаючи на перше питання, хочу попросити лише одне - не застосовуйте віндозні методи роботи до обраної збірки, а натомість читайте документацію та написи на екрані комп'ютера. Лінукс є достатньо документованим щоб розібратись у ньому. Але забудьте віндозні підходи. І тоді практично будь-яка поширена система, за винятком, мабуть що, Slackware та Gentoo, вам підійде.
Читайте документацію - вона кермує.