Автор Гілка: Порекомендуйте Лінукс  (Прочитано 2718 раз)

Відсутній ufonavt

• Новачок
  • *
  • дописів: 15
  • I Love YaBB 2!
У мене стара машина (P200MMX\64mb\3.2Gb\ESS1989S\2mb інтегрованого відео без аппаратної підтримки прискорення Direct3D) і є мобільник Samsung C100+USB data cable. Мені потрібен Лінукс, який міг би використовувати телефон як модем і не дуже жер ресуси.

Praporshic

• Гість
Re: Порекомендуйте Лінукс
« Відповідей #1 : 2006-07-19 10:15:29 »
Особисто я ставив би на таке залізо або дебіан, або слаку. Найлегший WM, перезібрати ядро викинувши все зайве, вимкнути всі сервіси що можна вимкнути. Одного разу ставив на щось подібне ASPLinux 7.3, і нічого, навіть KDE нормально працювало. Але для роботи з мобільним телефоном у якості модема потрібно новіше ядро. Швидше за все, потрібні будуть модулі cdc_acm та pl2303 (ніби так...)

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #2 : 2006-07-19 13:38:58 »
У мене стара машина (P200MMX\64mb\3.2Gb\ESS1989S\2mb інтегрованого відео без аппаратної підтримки прискорення Direct3D) і є мобільник Samsung C100+USB data cable. Мені потрібен Лінукс, який міг би використовувати телефон як модем і не дуже жер ресуси.
Вам напевно підійдуть дистрибути, розробка яких орієнтована на маленький розмір:

[Fedora Linux]

Відсутній vanilla

• Новачок
  • *
  • дописів: 5
  • Патрик ...! Слака ...!
« Відповідей #3 : 2006-07-19 23:21:49 »
На мою думку - вам найкраще підійде або Slackware, або DeepStyle.
Чому? Доповідаю:
1. Мінімум залежностей. Ви будете під час встановлення мати великих проблем залежності MySQL від PostgreSQL (як це було в ASP 10).
2. Там ванільне ядро. Таким чином, ви зможете завжди взяти ядро з kernel.org без зайвих переживань про відсутність спеціалізованих патчів, які присутні в інших дистрибутивах.
3. Ви завжди зможете зібрати потрібний вам софт з сирців не переживаючи, що программа не компілюється із-за відсутності якогось *dev.rpm. До того ж, при використанні флагів оптимізації під свій процессор, ви завжди зможете на якийсь лишній відсоток прискорити роботу ваших програм.
4. Перезбирати ядро вам прийдеться в любому випадку. Викидайте звідти все зайве.
5. За власним досвідом - на такій конфігураціі непогано працює XFCE

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #4 : 2006-07-20 03:07:47 »
О, знову ви зі своїми слонами... :)

2 vanilla: А нащо йому SQL?.. :-?
Чи я чогось не зрозумів?..

P.S. А я запустив уфо2 в DOSEMU. Працює значно швидше за перше і зовсім без ґлюків. :) От що значить у людей був час на відлов багів та оптимізацію (змін двигла порівняно з першим там дуже мало)...
P.P.S. Якщо телефон через USB працює в емуляції COM - мо має сенс дістати COM-кабель? Тоді а) з процесора знімається емуляція і б) підходить будь-яке ядро. Якщо такі кабелі є в природі... :#)

Відсутній vanilla

• Новачок
  • *
  • дописів: 5
  • Патрик ...! Слака ...!
« Відповідей #5 : 2006-07-20 10:52:44 »
2 vanilla: А нащо йому SQL?.. :-?
Чи я чогось не зрозумів?..

Звичайно :) Це було наведено як приклад "чудових" залежностей в RH-based дистрибутивах :)