Автор Гілка: Системний програміст...  (Прочитано 11986 раз)

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
Я просто дурію: в нас ДЕЛЬФІСТА назвали системним програмістом  ;D На мою думку, тут зайвим було не тільки "системним"  ;) При чому мені навть в голову не стукнуло б назватися системним програмістом, не зважаючи на те, що C вважається мовою системного програмування, оскільки не писав жодної дровеняки, а лише кілька бібліотек (які корисні лише мені ::) ).
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
Re: Системний програміст...
« Відповідей #1 : 2006-12-08 14:11:16 »
Хм. Доволі флеймопровокативна тема...
Біда Дельфі в тому, що вона дуже проста, зручна для навчання. І, відповідно, величезна маса недосвідчених людей запитує "як запуздирити іконку в трей" (с) delphmaster.ru, формуючи тим самим спільноту.

НМД, головним у зв'язці "виконавець - інструмент" є таки виконавець. Очевидно, що (користуючись аналогіями з сусідньої гілки) бензиновою пилкою ліс валити легше, аніж сокирою, але якщо є майстер, котрий чудово володіє сокирою, тоді не факт, що конкретно для нього пилка буде кращим вибором.

Щодо програмування, програмістів і Дельфі...
Висловлю зараз не менш провокативну думку - писати якусь пику до бази даних з використанням пари сторонніх пакетів (наприклад FIBPlus i EhLib) - доволі легка, приємна справа.
Очевидно, що вартість такого робочого місця буде немалою, але тим не менш, сміятись з кваліфікації людини, котра таким чином працює - ідіотизм.

З.І. Так, я маю досвід роботи у Дельфі :о)
Читайте документацію - вона кермує.

• Літератор
« Відповідей #2 : 2006-12-08 16:21:39 »
Хм. Доволі флеймопровокативна тема...
Цитата
Дозволяється помірний флейм
;)

Цитата
НМД, головним у зв'язці "виконавець - інструмент" є таки виконавець.
Хотів би я подивитись на виконавця, який напише драйвера до ядра Linux на Delphi  ;D

Цитата
Очевидно, що (користуючись аналогіями з сусідньої гілки) бензиновою пилкою ліс валити легше, аніж сокирою,
Для користування пилкою треба докласти деяких вмінь, а для сокири треба тільки сила. Чомусь в даному випадку С більше нагадує бензопилку, а дельфа - ду-уже масивну сокиру.

Цитата
Висловлю зараз не менш провокативну думку - писати якусь пику до бази даних з використанням пари сторонніх пакетів (наприклад FIBPlus i EhLib) - доволі легка, приємна справа.
Правило гарного тону: пика окремо від рушія.  :)
До того ж дельфісти погано розуміють зручність консолі  ;)
----------------------------------------------------------------------------------
Чомусь коли говорять про дельфу - думать лише про мишкотицяльний інтерфейс. Ні слова ще не чув про якісь переваги Object Pascal перед C/C++ ...
« Змінено: 2006-12-08 16:25:50 від serg_ik »

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • дописів: 100
  • Чому саме Лінукс?
« Відповідей #3 : 2006-12-08 23:42:50 »
Хотів би я подивитись на виконавця, який напише драйвера до ядра Linux на Delphi  ;D

А напишіть но автоматизовану систему повідомлень, щось типу email, котра має інтерфейс в якому може розібратися будь-який прапорщик, повністю контролює всі дії користувача та формує купу звітів на С++ без RAD. А на Delphi це хоч так уж достатньо просто, але можливо - розробка для одного програміста.

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • Чому саме Лінукс?
« Відповідей #4 : 2006-12-08 23:46:55 »
Чомусь коли говорять про дельфу - думать лише про мишкотицяльний інтерфейс. Ні слова ще не чув про якісь переваги Object Pascal перед C/C++ ...

Перевага Object Pascal над C/C++ в тому що в коді на Object Pascal складно заплутатись. Тому відладка програми післі написання на С++ займає близько місяця, а тієї ж функціональності на Delphi 1-2 дня.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #5 : 2006-12-09 00:20:25 »
А напишіть но автоматизовану систему повідомлень, щось типу email, котра має інтерфейс в якому може розібратися будь-який прапорщик, повністю контролює всі дії користувача та формує купу звітів на С++ без RAD. А на Delphi це хоч так уж достатньо просто, але можливо - розробка для одного програміста.
Пропоную для тестування хоч і не будь-якого, але прапорщика - себе. Як хто не вірить, то можу посвідчення відсканити  8-)

Відсутній miwa

• Літератор
« Відповідей #6 : 2006-12-09 01:32:27 »
Дозволяється помірний флейм
;)

Цитата
НМД, головним у зв'язці "виконавець - інструмент" є таки виконавець.
Це означає, що єдине, чим має займатись програміст - писати код ядра Лінукс? Все інше - це вже не програмування?

Цитата
Очевидно, що (користуючись аналогіями з сусідньої гілки) бензиновою пилкою ліс валити легше, аніж сокирою,
Для користування пилкою треба докласти деяких вмінь, а для сокири треба тільки сила. Чомусь в даному випадку С більше нагадує бензопилку, а дельфа - ду-уже масивну сокиру.
Лише силу, кажете? Тобто знання ООП при програмуванні на дельфі не потрібні в принципі?

Цитата
Правило гарного тону: пика окремо від рушія.  :)
До того ж дельфісти погано розуміють зручність консолі  ;)
Очевидно, що пика окремо. Я якраз і висловлююсь в тому руслі, що ця пика у дельфі малюється доволі легко.

Простота коду, легкість супроводу/вникання в чужий код, легкість освоєння...
З іншого боку, чому відразу "переваги"? Я б відмінності назвав швидше особливостями. Та ж простота коду запросто може бути недоліком (про запуздирювання іконки я вже писав). А з іншого боку, не сказав би що складність коду/вивчення мови є дуже великою перевагою. Знову-ж таки особливість, котра відсіює завідомо слабких претендентів. Проте заодно відштовхує тих, кому не дуже-то й потрібні глибокі знання про роботу компілятора і виділення пам'яті, а лише простеньку програму, котра буде вирішувати якусь конкретну задачу. В цьому плані дельфі мені нагадує консоль ;о)

Цитата
Пропоную для тестування хоч і не будь-якого, але прапорщика - себе.
Е ні, ти ніфіга не простий прапорщик; якщо добре притиснути - в будь-якому інтерфейсі розберешся, так що твоя кандидатура відпадає :о))

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • Чому саме Лінукс?
« Відповідей #7 : 2006-12-09 12:36:10 »
Пропоную для тестування хоч і не будь-якого, але прапорщика - себе. Як хто не вірить, то можу посвідчення відсканити  8-)

Вислати не можу, тому що код закритий та програма вікористовується військовими.

• Літератор
« Відповідей #8 : 2006-12-11 12:19:34 »
Хлопці, ту хтось може відрізнити програму, написану для комп'ютера від такої, що написана для людини (прикладна програма, application). Я розумію що системний програміст - то з якого боку подивитись. Нприклад системним програмістом можна вважати розробника компілятора, або навіть, інтерпретатора. Але я сумніваюсь, що на дельфі можна щось крім пики написати тобто суперпроблнматично назвати дельфіста саме системним програмістом.

Відсутній miwa

• Літератор
« Відповідей #9 : 2006-12-11 15:12:58 »
Але я сумніваюсь, що на дельфі можна щось крім пики написати тобто суперпроблнматично назвати дельфіста саме системним програмістом.

По перше, у першому повідомленні ви писали
Цитата
На мою думку, тут зайвим було не тільки "системним"
з чим я точно не можу погодитись. А по-друге, на Дельфі можна написати ще щось крім пики. Інша справа, що це "ще щось" набагало легше і зручніше робити іншими інструментами. Хоча... свого часу писав інтерпретатор математичних виразів (включно з диференціальним і інтегральним численням) саме на паскалі (я всі курси вищої математики, мат.аналізу, мат.методів, мат.статистики і ще чогось там мат.... полейдакував і зобовязався написати ряд навчальних програм натомість). Навіть працює. Навіть досі :о)

• Літератор
« Відповідей #10 : 2006-12-11 15:25:58 »
Цитата
зобовязався написати ряд навчальних програм натомість). Навіть працює. Навіть досі :о)
Тільки не кажіть, що код закритий  ;)

Praporshic

• Гість
« Відповідей #11 : 2006-12-11 15:27:16 »
Вислати не можу, тому що код закритий та програма вікористовується військовими.
Стосовно закритого коду, тоді ще можу погодитись. А стосовно того, що програму використовують військові, так не треба більше таке писати. В мене вже капці від сміху розірвались.
« Змінено: 2006-12-11 15:27:41 від Praporshic »

• Літератор
« Відповідей #12 : 2006-12-11 16:40:03 »
Я чув про військових, що використовують Turbo Pascal  ;D
Чим тоді їм дельфа не підходить?  :D
------------------------------------------------
До речі, писати програми я починав з Бейсіка і Паскаля, а програмувати почав лише на С  ;)

Praporshic

• Гість
« Відповідей #13 : 2006-12-11 17:04:31 »
То вже не військові, то цивільні що одягли форму  ;D

Відсутній miwa

• Літератор
« Відповідей #14 : 2006-12-11 17:36:28 »
Цитата
зобовязався написати ряд навчальних програм натомість). Навіть працює. Навіть досі :о)
Тільки не кажіть, що код закритий  ;)
Підкололи, підкололи :о)
Це справді було ще у минулому тисячолітті, коли я слабо орієнтувався у понятті "резервування" і не мав власного комп'ютера. Так що не факт, що віднайду джерельний код. Але якщо віднайду, обовязково опублікую. Під GPL ;o)
Хоча, якщо чесно, там немає чогось вартісного - банальна реалізація оберненої польської нотації.