Автор Гілка: "Другий чорнобиль"  (Прочитано 5298 раз)

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
"Другий чорнобиль"
« : 2007-07-17 12:25:34 »
З приводу аварії в Ожидові, Буського району, Львівської області.

Порада - хто в тому районі тікайте пошвидше і подальше!!!

Антидоти приймайте тільки коли ЗНАЄТЕ ЩО РОБИТЕ!!!! Атропін руйнує судини та серце.

ВИКЛЮЧТЕ МАКСИМАЛЬНО НАДХОДЖЕННЯ ЖИРІВ У ОРГАНІЗМ! Це збереже вашу печінку.

Забруднені тереторії не можна використовувати для СГ. При споживанні з них їжі відмовлять нирки та буде цироз печінки.

Я знаю що говорю, бо колись давно працював трохи з фосфором (з його 17-тим ізотопом, використовував як потужне джерело бета частинок) і кожного разу при його видачі мені лекцію читали щоби я не розлипав, не вдихав, не їв його...

Цитата
ФОР гнітять функцію ферменту холінестерази, що веде до нагромадження ацетилхоліну в синаптичних щілинах і порушенню передачі нервових імпульсів у нервових вузлах і може закінчитися загибеллю ураженого.

Клінічна картина - залежить від дози отрути, шляхів надходження його в організм.
 У легких випадках через 30-60 хв. після вдихання парів ФОС з'являються стискальні болі за грудиною, недостача повітря, погіршення зору ("туман" або "сітка" перед очима), нездатність розрізняти дрібний шрифт, запаморочення, тривога, страх, порушення уваги, пам'яті, безсоння. Шкірні покрови вологі, посмикування окремих груп м'язів, нежить, слинотеча, дихання вчащене, тахікардія помірна, рухове занепокоєння. Звичайно ці симптоми зберігаються протягом доби.
 При середньому і важкому ступені отруєння описані вище симптоми наростають швидше і важче. Приєднуються розлади дихання, кровообігу. Сильні болі за грудиною, стискання у грудях, недостача повітря, напади ядухи, кашель із виділенням мокроти, слинотеча, синюшність, пітливість, зіниці різко звужені. Наприкінці наступають судоми, що заміняються паралічами. Смерть від паралічу дихального центру.

Перша медична допомога.
 Припинення подальшого надходження отрути в організм шляхом надягання протигазу або виносу, вивозу з зараженої атмосфери. Обробка забруднених ділянок шкіри рідиною ІПП-8 (індивідуальний протихімічний пакет), 10-15% розчином аміаку або інших лужних речовин. Особливо ефективне раннє застосування антидотів: атропін у великих дозах від 2 до 10 мг із наступним уведенням по 2-4 мг протягом 2-х діб. Атропін діє як холіноблокатор, тобто захищає від надлишку ацетилхоліну, що утворюється при інтоксикації ФОР.
 До числа антидотів відносять речовини реактиватори холінестерази: дипіроксим, токсогонін, а з аптечки АІ-2 - тарен по 1 таблетці під язик.
 Ці всі речовини можуть застосовуватися повторно і разом.

Дати 200 мл 0,2% розчину сульфату міді. Не давати жири, молоко, рослинну олію. При ураженні ФОР - тарен у табл. під язик, атропін із шприц-тюбика внутрім'язово. ЗІЗ. Протигази фільтруючі, загальновійськові, респіратор Ф-46-К із патроном марки А. Захисні окуляри, захисний одяг, гумові чоботи, рукавички.

М: hse, давайте-но без нацполу хоч в такій ситуації.
« Змінено: 2007-07-17 12:38:31 від Cthulhu »
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Re: "Другий чорнобиль"
« Відповідей #1 : 2007-07-17 12:37:17 »
Не сійте паніку.

Фосфор надзвичайно активний хімічно (тому такий отруйний), але саме тому дуже швидко окислюється - хоча дійсно, жителям регіонів прилеглих до враженого я б порадив брати ноги в руки і драпати куди подалі.

А от під дощик тепер краще не потрапляти...

Відсутній Абрамчук Вадим

• Кореспондент
  • дописів: 225
  • Графоман LOU третього (четвертого?) пришестя
« Відповідей #2 : 2007-07-17 15:38:59 »
Хм. Я сам з Ковеля (Волинь), живу у Львові. Отруйна хмара ганяєтьяс туди-сюди. От я думаю, куди мені тікати? :o
Debian GNU/Linux lenny/sid
MontaVista Linux (Motorola ROKR Z6). Міняю на A1200.

Відсутній rangel

• Графоман
  • дописів: 281
  • Python programmer
« Відповідей #3 : 2007-07-17 15:50:20 »
Хм. Я сам з Ковеля (Волинь), живу у Львові. Отруйна хмара ганяєтьяс туди-сюди. От я думаю, куди мені тікати? :o
Гони в Ковель
Roman Suprotkin

Відсутній Абрамчук Вадим

• Кореспондент
« Відповідей #4 : 2007-07-17 16:09:07 »
Зараз якраз хмара начебто повернула туди... Сиджу у Львові, поїзд в 20:36, мо ще що зміниться. А мо і відмінять поїзд, він якраз повинен проїжати десь в зоні аварії.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #5 : 2007-07-17 16:36:49 »
Вітер ніби SSW, на Львів всяко не потягне, а якщо й так, то все одно долетить тільки оксид, ну і трохи кислоти. Теж не цукор, але це вже все одно не білий фосфор.

До речі дійсно, що там із залізничним сполученням? Маршрут на Здолбунів якраз там і пролягає ж.

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #6 : 2007-07-17 17:59:30 »
Мужики, в них, здається, ще одна цистерна вибухнула.
Мої знайомі, котрі в Бродах, взяли руки й ноги в автобус і попензлювали до Золочева.

Я у Львові. Позираю на прогноз погоди. Хочу сподіватись, що зі сходу й півночі не подме :(

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #7 : 2007-07-17 19:25:33 »
Мужики, в них, здається, ще одна цистерна вибухнула.
Мої знайомі, котрі в Бродах, взяли руки й ноги в автобус і попензлювали до Золочева.
Це вони добре придумали.

Я у Львові. Позираю на прогноз погоди. Хочу сподіватись, що зі сходу й півночі не подме :(
Кажуть, на Волинь потягнуло. Якщо й далі так піде то воно, зараза, долетить ще й до початкового місця призначення - до поляків...

Відсутній rangel

• Графоман
  • Python programmer
« Відповідей #8 : 2007-07-17 20:07:58 »
Кажуть, на Волинь потягнуло. Якщо й далі так піде то воно, зараза, долетить ще й до початкового місця призначення - до поляків...
Блін...
Типун тобі на язик  >:(
Roman Suprotkin

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #9 : 2007-07-17 20:17:02 »
Блін...
Типун тобі на язик  >:(
Хоч два, але факту існування крупної неприємності це не скасовує. Куди б той хімічний букет на основі фосфору не понесло - все одно, центр Європи, всюди люди живуть.

А якщо зачепить Польщу - це вже міжнародний скандальчик.
« Змінено: 2007-07-17 20:18:14 від Cthulhu »

Відсутній rangel

• Графоман
  • Python programmer
« Відповідей #10 : 2007-07-17 20:30:16 »
Дзвонив батькові в Луцьк. Каже, що хмара дійшла до Горохова і зараз прямує в сторону Ковеля. Дорога між Луцьком і Львовом перекрита.

Спиніть хтось Абрамчука Вадима  :-/
Roman Suprotkin

Відсутній rangel

• Графоман
  • Python programmer
« Відповідей #11 : 2007-07-17 20:31:53 »
Куди б той хімічний букет на основі фосфору не понесло - все одно, центр Європи, всюди люди живуть.

А якщо зачепить Польщу - це вже міжнародний скандальчик.
А як не зачепить - то ми вже й звикли так жити :(
Roman Suprotkin

Відсутній Абрамчук Вадим

• Кореспондент
« Відповідей #12 : 2007-07-18 00:06:08 »
Дзвонив батькові в Луцьк. Каже, що хмара дійшла до Горохова і зараз прямує в сторону Ковеля. Дорога між Луцьком і Львовом перекрита.

Спиніть хтось Абрамчука Вадима  :-/
А я знав, сиджу у Львові. Правда, в Ковелі батьки :-/

Відсутній Абрамчук Вадим

• Кореспондент
« Відповідей #13 : 2007-07-18 00:17:19 »
Хмара прошла через Ковель. Свідок п'яний, добитись від нього нічого не вийшло. ::) Реєструватись йому ліньки, та й він говорить на російській мові...
« Змінено: 2007-07-18 00:17:51 від Abram »

Відсутній Bora

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • Linux рулить
« Відповідей #14 : 2007-07-18 00:32:48 »
Хмара прошла через Ковель. Свідок п'яний, добитись від нього нічого не вийшло. ::) Реєструватись йому ліньки, та й він говорить на російській мові...
Не дуже ліньки (просто вогнелис після трьох днів роботи висне. Не хтіло реєструвати. З Конкьюерора зразу пійшло)  ;D
Трохи п'яний (не без того  ;D)
Хмара пройшла. Кислуватий присмак у роті вже не відчува'ться.
Хай у європу йде. Їм також іноді головний біль треба  ;)
« Змінено: 2007-07-18 00:33:21 від Bora »
This post is free information; you can redistribute it and/or modify  it under the terms of the GNU General Public License as published by  the Free Software Foundation