Автор Гілка: Інсталювати Linux легше, ніж Windows  (Прочитано 2052 раз)

Відсутній Юрій Ткаченко

• Дописувач
  • **
  • дописів: 60
У статті http://www.go2linux.org/why-linux-is-easier-than-windows порівнюються процедури встановлення операційних систем, із чого випливає, що для інсталяції Windows XP треба виконати 20 кроків, для Windows Vista - 14, для Ubuntu Linux - 10.  І це без урахування процедури встановлення MS Office в ОС Windows.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Re: Інсталювати Linux легше, ніж Windows
« Відповідей #1 : 2007-08-16 12:02:33 »
некоректне ІМХО порівняння. той факт, що в убунті інсталюється стандартний пакет програм не скасовує необхідності лізти в  сінатпік і встановлювати/видаляти необхідний софт. А його набір у кожного користувача свій, відтак кількість "кроків" різнитиметься. А якщо візьмемо інші дистри - федору, зюзю, де на етапі встановлення можна і треба обирати софт - то як порівняти з віндою? ІМХО, інсталяція ОС однаково проста у вінді, лінуксі та напевно макосі. Однак у лінуксі набагато простіше і швидше можна встановити додаткові проги, і взагалі система встановлення знищення і оновлення програм у лінуксі набагато зручніша, простіша й продуманіша. На цьому треба ставити акценти. Тим паче в еру передвстановлених ОС на компах.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Praporshic

• Гість
« Відповідей #2 : 2007-08-16 19:37:20 »
В мене останнім часом встановлення системи складається з максимум 5 кроків:
1. Завантажити живчика.
2. Розбити диск
3. Розгорнути архіви з системою та домівками
4. Трохи відредагувати fstab та подібні файли - це коли як треба.
5. Встановити завантажувач.

Але це якщо не користуватись речами штибу Norton Ghost та робити усе "рідними" засобами.
Якщо встановлення йде tabula rasa, то кількість кроків йде за сотню, бо рідко що можу довірити автоматичним системам встановлення.

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #3 : 2007-09-11 12:03:33 »
А якже самоствердження?
Якщо роблю добіса кроків - я класний хлопець  :) можу ходити.
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.