Автор Гілка: Де логіка?  (Прочитано 6515 раз)

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
Де логіка?
« : 2007-10-12 12:44:06 »
Колись давно, вже не пам'ятаю коли, перейшов під Лінукс. (просто торчу: перевірялка правопису Лінукса підкреслює). В результаті відучився працювати в Оріджн (а набіса : банальний гнупрот з усім. що треба справляється - лише потрібно навчитись швиденько припиняти нескінченну послідовність матюків, яка самогенерується після чергового ляпу). Забив на ворд (разом з опен офісом - лише від менеджера презентацій не можу відмовитись - ну вже надто класна штука), бо ЛаТеХ дозволяє робити будь- які фокуси - лише шаблонів треба побільше наробити. (і спільна характеристика з вордом: скільки не вивчай - все одно чогось не вистачає для повного щастя). Забив на графіку в програмах - з терміналом зручно. Задоволений коліщам мишки  ;)
Але ось задумався: якби просто втулив на вінду ціґвін і міктех - мав би майже те саме, з іграшками на додачу і товариші віндузятники не лаялися б що чергову дурницю з оріджн викинув і перепаскудив всі графіки (не розумію, чим їх графіки в картинках не влаштовують). До того ж журнали в своїй більшості ворд хотять (незручність виключно моральна: мучишся вивчаєш ЛаТеХ коли вимагається тупо потягати мишку і поклацати).

Малесенька флеймопровокація, бо в балачках вже кілька днів глухо  ;)
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Re: Де логіка?
« Відповідей #1 : 2007-10-12 13:19:23 »
Особисто я під віндузятників ніколи не пристосовувався, а вів агресивну пропаганду ;)

Навіяло. Я пам'ятаю чудну мить - як я, заслужений раздолб всея русі малой, великой і бєлой, двічі третьокур, соціальний стипендіат, почесний учасник численних загулів і перездач, готував пельмені "Тураковскіє" та мовчки насолоджувався картиною трьох другокурсників, які ґвалтували bc31 у віконці dosemu...

А щодо іграшок, то їх є дві - тетріс і дум. Можна ще виділити їх гібрид квейк. Всі є нативні))

Малесенька флеймопровокація, бо в балачках вже кілька днів глухо  ;)
Гм, справді, в банлісті теж)))

• Літератор
« Відповідей #2 : 2007-10-12 13:37:59 »
Що то за bc31 ? Я пробував вліпити досему - і дулі : не пішло (воно пішло - програми не пішли ;) ).
Не знаю де там той тетріс валяється, a prboom з сирців таки поставив (рідний вад першого дума з глюкам -злітає, а от другого - літає на ура) --- потім ще довго мислив над питанням: "і чрому це я не заглянув до репозиторію \"Fedora extras\" ".
Та не в іграшках справа (хоч якби ви мені підказали як поставити вольфенштейна "повернення до палацу" -- був би вдячним ;) )
В мене проблема в тому, що забити на віндузятників не можу: вони старші за званням :(

• Літератор
« Відповідей #3 : 2007-10-12 13:43:28 »
Гм, справді, в банлісті теж)))

В мене нема відповідних прав, щоб в банлісті флейм розводити  :'(

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #4 : 2007-10-12 14:06:41 »
Що то за bc31 ? Я пробував вліпити досему - і дулі : не пішло (воно пішло - програми не пішли ;) ).
Borland C v3.1, рідненький, земля йому пухом :'( Щодо dosemu - дуже дивно, щось ви не так робили. Я під ним навіть на P1 колись і tc з bp юзав, і в дума грав :)

Не знаю де там той тетріс валяється, a prboom з сирців таки поставив (рідний вад першого дума з глюкам -злітає, а от другого - літає на ура)
doomsday?

Та не в іграшках справа (хоч якби ви мені підказали як поставити вольфенштейна "повернення до палацу" -- був би вдячним ;) )
А хіба то проблема - знайти бінарники? Я їх з гентушного репозиторію брав, пам'ятаю... Хоча, якщо справді не знайдете - пишіть в приват, поділюсь. В понеділок))

В мене нема відповідних прав, щоб в банлісті флейм розводити  :'(
Флейм в банлісті, гм... поручик був вели-и-иким оригіналом.
« Змінено: 2007-10-12 14:07:15 від Cthulhu »

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #5 : 2007-10-12 14:29:26 »
Але ось задумався: якби просто втулив на вінду ціґвін і міктех - мав би майже те саме, з іграшками на додачу і товариші віндузятники не лаялися б що чергову дурницю з оріджн викинув і перепаскудив всі графіки (не розумію, чим їх графіки в картинках не влаштовують). До того ж журнали в своїй більшості ворд хотять (незручність виключно моральна: мучишся вивчаєш ЛаТеХ коли вимагається тупо потягати мишку і поклацати).
Я спочатку так також пробував (каюсь, грішний :)), проте поступово таки ще до захисту кандидатської перейшов на Лінукс - деяких речей і ціґвін не дозволяв зробити (скоріше в мене було обмаль часу, щоб добитися потрібної мені поведінки програм :-X). Щодо оріджіна, то його файли мали б відкривати labplot і qtiplot (для нього немає обмежень пробної версії під Лінукс 8-)). Латехівські файли можна конвертувати у файли опенофісу (tex4ht) - потім у вордівські (журнали приймають статті і в латеху, детальний пошук на сайті журналу може і до стильовика довести  :))
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

• Літератор
« Відповідей #6 : 2007-10-12 16:28:25 »
Стильовика можна знайти на УФЖ - більше ніде не накопав. Хіміки всі вордузятники. Якщо буду захищатись за спеціальністю "фізична хімія" --- проблемно буде довести тому бісовому ВАКу що УФЖ для мене фаховий  ;). А захищатись по матеріалознавству не можу -- керівник проти: каже завалять (мене і на фізхімії завалять - клята дисертація і досі не дороблена (залишилось якихось 100%) і термін аспірантури закінчується через 17 днів -- не встигаю) попруть мене з гуртожитку копняком під зад і ніякий лінукс, дрон і.т.п. не допоможуть. Ніхто не підкаже провайдера, щоб з села зручно підключатись було?
А потім буду каятись грішний коли батьки скажуть: " :-X твою мать! якого  :-X ти  :-X три роки щоб вчителем потім стати -  :-X", а потім додадуть: " :-X  :-X  :-X  :-X  :-X  :-X".

Страшно...

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #7 : 2007-10-12 16:51:22 »
Ну, не все так погано. Все набагато гірше  ;D ((с) не пам'ятаю хто)
Для початку - журнал не відповідає за фах (що таке УДК та PACS, я думаю пояснювати немає потреби). Далі (для лінивих як кіт з анекдоту ;D) - спливає термін представлення дисертації на кафедрі (а що там кафедра у висновку напише - нормальна дисертація, чи її ще треба доопрацювати :) - це вже інше питання).

Цитата
... провайдер на селі ...
- ви таки керівника добряче останнім часом позлили  [smiley=evil.gif]
« Змінено: 2007-10-12 16:52:18 від cadca »
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #8 : 2007-10-12 16:52:06 »
у мене щось все навпаки. Я під віндою юзав MikTEX, а тепер юзаю винятково ОО  ;D

gnuplot раджу викинути й встановити замість нього grace. Ця програмка повністю замінить вам Оріджін. Правда, я нею 2D-графіки будував, я не знаю, чи вона вміє 3D.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

• Літератор
« Відповідей #9 : 2007-10-17 10:20:21 »
Цитата
gnuplot раджу викинути й встановити замість нього grace
За одно і підкажіть де його закачати і що вимагає для повного щастя (gsl і тому подібне)

Прокляття, не знаю як правильно зробити кириличні підписи на графіках, якщо термінал postscript. Випендрювався з таблицею і \rotatebox , але вийшло не надто гарно.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #10 : 2007-10-17 12:14:34 »
є в усіх дистрибутивах
« Змінено: 2007-10-17 12:14:56 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

• Літератор
« Відповідей #11 : 2007-10-17 12:22:03 »
Можливо в дистрибутивах є, а от у дисках встановлення - не всіх (в мене навіть gnuplot не було - вліпив з сирців, labplot , до речі, теж)

http://plasma-gate.weizmann.ac.il/Grace/
Закачав версію
grace-5.1.21.tar.gz
годиться?
А що далі з ним робити?

Вже встиг виматюкуватись : ніяка інтуїція не підказує як користуватись програмою, категорично не підтримується юнікод (гнуплот підтримує для деяких терміналів) не ясно як зберігати графіку. Таки мені збоченцю гнуплот простіший.
« Змінено: 2007-10-17 13:33:49 від serg_ik »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #12 : 2007-10-17 15:20:20 »
1. Про диски встановлення я й нічого не писав, то не опенофіс, можна й з репозиторіїв спокійно скачати.

2. як знаєте. Мені зручніше було grace, бо все робиться графічними засобами, я навіть хелп не читав. Експортувати в графічні формати можна через друк, тільки спершу треба зайти в Print setup й обрати відповідний формат.

• Літератор
« Відповідей #13 : 2007-10-17 15:51:55 »
А юнікод? А кирилиця?

Читати мануали не так вже й страшно  ;)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #14 : 2007-10-17 17:35:12 »
раз не працює, знач не працює. То до автора питання. Хоча кирилицю краще у графіках не використовувати