Автор Гілка: Що робити коли kill -9 не допомагає?  (Прочитано 1295 раз)

dusoft

• Гість
Власне, буває таке що програма зависає і не вбивається.... ніяк... от вчора чи позавчора pppd так заглючив, прийшлося перезавантажуватися, також таке буває коли якісь проблеми із монтуванням виникають... mount буває ніяк не вб'єш...

Чи можна з цим якось боротися?

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
Re: Що робити коли kill -9 не допомагає?
« Відповідей #1 : 2004-02-25 15:07:55 »
pppd на 9-й сигнал реагує дуже живо. PID точно той?
ЗІ. В мене теж таке бувало, то все вбивалося точно раз на другий-третій.
ЗЗІ. Точно з-під рута?

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3857
  • Програміст
« Відповідей #2 : 2004-02-25 19:40:06 »
Є так звані процеси-зомбі, які не є процесами, а лише записами у таблиці процесів. Вони необхідні для того, щоб батьківський процес міг отримати інформацію про підлеглий процес (таку як код завершення), та щоб інший процес на зайняв звільнений PID за цей період. Якщо програма написано криво і не реагує на SIGCHLD, то такі процеси-зомбі з пам'яті не вичищаються, а висять там тривалий період(кільканадцять хвилин).

Які саме проблеми виникають у процесах, які працюють з ядром я нажаль не знаю. :(
[Fedora Linux]

dusoft

• Гість
« Відповідей #3 : 2004-02-26 03:39:17 »
В мене теж завжди вбивається дуже живо, але от один раз таке сталося... і ніяк невбивалося, звісно і PID той і під рутом...

А скільки ці скільканадцять хвилин продовжуються? :)

Буває в mc копіюєшь(тут потрібен м'який знак чи ні?) файл із компакту, а він наприклад із подряпиною, і mc задумується на багато хвилин... і нічого неможна зробити...  диск невідмонтовується через mc, mc - невбивається навіть через -9...

Відсутній Khva0

• Новачок
  • *
  • дописів: 14
« Відповідей #4 : 2004-02-26 12:52:26 »
Буває в mc копіюєшь(тут потрібен м'який знак чи ні?)
Не потрібен
:)

Відсутній SGh

• Графоман
  • дописів: 258
  • Heavy Metal, Rock & Punk!!!
« Відповідей #5 : 2004-02-27 10:24:30 »
Буває в mc копіюєшь(тут потрібен м'який знак чи ні?) файл із компакту, а він наприклад із подряпиною, і mc задумується на багато хвилин... і нічого неможна зробити...  диск невідмонтовується через mc, mc - невбивається навіть через -9...
Як на мене, то подібне може бути коли вбиваєш батьківський процес, а він не може вбити процес-нащадок, мені допомагає подивитись чимось (gps для Х) процеси у вигляді дерева, вбити процес-нащадок (щодо mc, якщо користуєшся #audio, то можливо треба спробувати вбити cdparanoia, яку воно використовує) і тоді батьківський теж вбється... (звісно не завжди, інколи буває що справді не вб"єш :( )
« Змінено: 2004-03-05 13:18:01 від SGh »