Автор Гілка: Дзеркало тижня: Linux здатен конкурувати з Windows  (Прочитано 3119 раз)

Відсутній Юрій Ткаченко

• Дописувач
  • **
  • дописів: 60
У популярному українському щотижневику опубліковано статтю, у якій автор порівнює можливості Linux з Windows з точки зору звичайного користувача.
http://www.dt.ua/2000/2675/60851

(Пишу в "Балачки", бо в "Новини" чомусь мене не впускають ("забанили"?  :) )).

Praporshic

• Гість

З доступом таки щось не добре коїться.
Стосовно статті - їй справді місце у балачках.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Блін, ніби ж фіксили...

Стаття хороша, але в новини переносити не буду - все ж нічого нового в статті не написано, тому практична цінність під питанням=))

Коментарі рулять. Розворушили заповідник неляканих ідіотів. Хоча адекватні люди є, і це не може не радувати :D

Відсутній Юрій Ткаченко

• Дописувач
  • **
  • дописів: 60
Якщо я правильно зрозумів, новина про порівняння споживчих характеристкик Linux та Windows буде завжди переноситися в "Балачки"?

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Якщо я правильно зрозумів, новина про порівняння споживчих характеристкик Linux та Windows буде завжди переноситися в "Балачки"?
Залежить від статті. Дана стаття хоч і непогано написана, але реально корисної інформації не несе. Ну перерахував автор дистрибутиви, ну сказав, що їх поставити нескладно і документації багато. Ніяких посилань на документацію, ресурси тощо не надав. Людині, яка слово "лінукс" чує вперше, може й буде цікаво, але не думаю, що таких багато. Тим більше на цьому ресурсі :)

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
Перший "бум" там був коли я додавав lvm до списку модераторів, але із природи "буму", мені здалося, що права повинні були залишитися ті ж самі, що й до того.
Другий "бум" (тієї ж природи, що й перший) там був, коли я вирішив пофіксити "створити опитування". Тоді я виявив, що там стоїть лише обмеження на створення гілок (але не опитувань), їх могли створювати лише "перекладач", модератор, глобальний модератор, та адмін.
Тоді я (оскільки, судячи з усього, якесь обмеження досі таки існувало) поставив дозвіл постити гілки й опитування для всіх, окрім "початківців" та "дописувачів".
Зараз подивився у початковому бекапі, й зняв обмеження зовсім.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
стаття цікава лише тим, що вона опублікована не в IT-виданні, а у «Дзеркалі». Тема Windows vs Linux не розкрита, навіть якщо мова про домашній комп.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
Цитата
Для новачків особливо підійдуть дистрибутиви Mandriva, Freespire, Ubuntu або OpenSuSE.
А Федора, значить, не підходить... Е... ображають любителів глюків. ;)

Цитата
Що стосується настроювання периферійних пристроїв, то під час встановлення операційної системи здійснюється ідентифікація і настроювання всього обладнання, включаючи відеокарти, звукові карти, мережні контролери й інші пристрої без втручання користувача.

Правда. Користувач береться за голову вже після встановлення  ;D
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Praporshic

• Гість
/me не втримався та трохи нафлудив у коментах  ::)

• Літератор
Я теж іноді люблю пофлудити, поспамити, пофлеймити, поспорити з модератором в коментрях до своїх програм  [smiley=blink.gif]

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Саме цікаво все-таки почитати статейки типу "Linux очима користувача Windows". Як правило, в них пінгвіна критикують за те, що під ним не вдається зробити те саме і так само як під вікнами. А про те, що те саме можна все-таки зробити не знають, тому вважають що це взагалі неможливо, або якщо і можливо то засобами танців з бубном опівночі.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

• Літератор
Користувачі ДОС всеж вихованіші  :)