Автор Гілка: Мобілка  (Прочитано 3841 раз)

Відсутній nightwalker

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
  • I Love YaBB 2!
Мобілка
« : 2008-01-05 18:03:09 »
Хочу собі телефон із Лінуксом. Наскільки реально таке купити в Києві. Скільки треба грошей?
Show the world that love is still alive, you must be brave
Or you children of today are Children of the Grave
Black Sabbath - Children Of The Grave Lyrics

Praporshic

• Гість
Re: Мобілка
« Відповідей #1 : 2008-01-05 18:13:53 »
Про Київ не знаю, а от у Дніпропетровську Motorola A1200e, Z6 та V8 можна знайти без особливих проблем - просто походити по магазинах.

Відсутній nightwalker

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #2 : 2008-01-05 18:29:30 »
Про Київ не знаю, а от у Дніпропетровську Motorola A1200e, Z6 та V8 можна знайти без особливих проблем - просто походити по магазинах.
Наскільки я знаю там мало чого від Лінукса залишилося... Тільки одна назва... Навіть багатозадачності немає...

Praporshic

• Гість
« Відповідей #3 : 2008-01-05 19:12:32 »
Але ще є "дороблена" прошивка  ::)
/me подивився на свою А1200е та вирішив поки що не ставити на неї Perl, http та sql сервери.

Взагалі, окрім моторол на українському ринку є лише КПК від Nokia. Усе інше - з офтопіком або симбіаном.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #4 : 2008-01-05 19:40:38 »
Хочу собі телефон із Лінуксом. Наскільки реально таке купити в Києві. Скільки треба грошей?
А чому саме ви хочете телефон саме з Лінуксом? Чим зумовлено таке бажання? Бо я вже створював подібну тему (LinuxMoto, могли-б почитати перед тим, як писати цю) і після обговорень вирішив що варто добре подумати перед тим як таке купувати. Все-таки Лінукс на телефоні поки-що не те, що і Лінукс на ПК.
Щодо грошей - 2к-3к наших, точніше на www.price.ua
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній nightwalker

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #5 : 2008-01-05 20:21:15 »
А чому саме ви хочете телефон саме з Лінуксом? Чим зумовлено таке бажання? Бо я вже створював подібну тему (LinuxMoto, могли-б почитати перед тим, як писати цю) і після обговорень вирішив що варто добре подумати перед тим як таке купувати. Все-таки Лінукс на телефоні поки-що не те, що і Лінукс на ПК.
Щодо грошей - 2к-3к наших, точніше на www.price.ua
Навіть зараз не можу знайти вашу тему...
Чому саме з Лінуксом? Просто хочу собі телефон з нормальною операційною системою, гнучкою і багатофункціональною. Звісно я розумію, що це не те, що на ПК, але в той же час сподіваюся, що можна знайти щось краще, між вищезгадані Мотороли...

Praporshic

• Гість
« Відповідей #6 : 2008-01-05 20:38:41 »
знайти щось краще, між вищезгадані Мотороли...
Не існує - OpenMoko ще не вийшов. До речі, що стосується OpenMoko, того його у купі з OpenEZX можна буде використовувати на моторолах. Зараз воно вже працює, але не повній функціонал.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #7 : 2008-01-05 21:53:21 »
Цитата
Навіть зараз не можу знайти вашу тему...
http://linux.org.ua/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1197103314
Вона в цій-же гілці - "Апаратні засоби".
Скажіть, Сергію, що ви добиваєтеся зі свого Мотора А1200е такого особливого, чого не можна добитися на інших, сумірних за ціною, телефонах? І що потрібно мати саме на телефоні. Бо я читаю характеристики, описи на http://www.mobile-review.com, то там нічого особливого не побачив, а потрогати руками такий апарат не доводилося.
Off-topic:
Якщо чесно - зараз взагалі відпадає бажання купувати будь-який смарт, так-як виникло інше бажання купити бука. Щоправда, це на не зовсім близьке майбутнє. І, можливо, хтось підкаже якусь модель не noname, без Вісти на борту в межах 3500 грн.
« Змінено: 2008-01-05 21:55:46 від Piktor »
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній nightwalker

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #8 : 2008-01-05 21:57:55 »
Треба іще почекати пару років...

Praporshic

• Гість
« Відповідей #9 : 2008-01-05 22:43:56 »
Скажіть, Сергію, що ви добиваєтеся зі свого Мотора А1200е такого особливого, чого не можна добитися на інших, сумірних за ціною, телефонах? І що потрібно мати саме на телефоні. Бо я читаю характеристики, описи на http://www.mobile-review.com, то там нічого особливого не побачив, а потрогати руками такий апарат не доводилося.
Доки я не помацав апарат руками він мене також не дуже цікавив. Наразі я від нього добився функціоналу, що більше нагадує кишеньковий комп'ютер, ніж телефон. І добився цього саме завдяки відомій мені системі на його борту. Мені телефон потрібен дуже рідко, а от пристрій, мобільніший за лептоп, з якого я можу адмініструвати сервер - це вагомий аргумент. До того мав досить близьку за ціною Nokia 6680 - вона виявилась менш зручною за моторолу з сенсорним екраном. Та й можливість писати для телефону shell-сценарії багато чого варта. От якби ще з'явився нормальний повноцінний SDK.
Off-topic:
Якщо чесно - зараз взагалі відпадає бажання купувати будь-який смарт, так-як виникло інше бажання купити бука. Щоправда, це на не зовсім близьке майбутнє. І, можливо, хтось підкаже якусь модель не noname, без Вісти на борту в межах 3500 грн.
Dell Inspiron 1501? Сьогодні бачив трохи дорожче - 3700
« Змінено: 2008-01-05 22:45:15 від Praporshic »

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #10 : 2008-01-06 17:50:12 »
Flame:
Цитата
Мені телефон потрібен дуже рідко, а от пристрій, мобільніший за лептоп, з якого я можу адмініструвати сервер - це вагомий аргумент.
Пристрій, з якого можна когось хакнути  8-) "Міцний горішок 4" в реалі, от тільки залишилося знайти чолов"ягу, який-би виживав після випадання з машини, і після цього міг вправно всіх мутузити.
Ну, якщо до цього вже пішло - маючи веб інтерфейс, можна адмініструвати і зі звичайного жабо-телефона, через міні-Оперу. Особисто я тепер знаю що мені така штука не потрібна - я і так нічого не адмініструю. А все інше - можна взяти і зі звичайного апарату.
Між іншим, Сергію, перепрошивши телефон ви не втратили ніяких оригінальних його функцій?
« Змінено: 2008-01-06 17:50:47 від Piktor »
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #11 : 2008-01-06 19:49:38 »
Flame:
Пристрій, з якого можна когось хакнути  8-) "Міцний горішок 4" в реалі, от тільки залишилося знайти чолов"ягу, який-би виживав після випадання з машини, і після цього міг вправно всіх мутузити.
Випадати з машини якось не доводилось, а от вправно мутузити - це я вмію  8-)
Ну, якщо до цього вже пішло - маючи веб інтерфейс, можна адмініструвати і зі звичайного жабо-телефона, через міні-Оперу. Особисто я тепер знаю що мені така штука не потрібна - я і так нічого не адмініструю. А все інше - можна взяти і зі звичайного апарату.
Ага. От так мені й дали почепити веб-пику на сервер з вартістю простою 500$ за хвилину.

Між іншим, Сергію, перепрошивши телефон ви не втратили ніяких оригінальних його функцій?
Втрачено необхідність підписувати кожен пакунок придбаним в мотороли сертифікатом. Отримано режим роботи USB-Net, зараз дивлюсь як би мені туди додати українську мову, не втрачаючи російської розкладки (оригінально вона була також лише російська), та навчити той RealPlayer грати Ogg/Vorbis (eXMMS при надходженні SMS перемикає вивід на динамік і грає так доки не тицнеш на телефоні відповідну кнопку).

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #12 : 2008-01-06 20:53:29 »
Тоді питання ще одне: а скільки часу ви витрачали на пошук документації, прошивок, іншого ПЗ? Скільки часу йшло на те, щоб розібратися з цим Генту в кишені? Які обсяги даних доводилося тягати з Інету? І скільки часу потрачу я, враховуючи те, що маю невеликий досвід роботи з Лінуксом.
Off-topic:
Цитата
а от вправно мутузити - це я вмію
А, я-ж забув: читав у вашому інфо чим ви займаєтеся.
Цитата
Ага. От так мені й дали почепити веб-пику на сервер з вартістю простою 500$ за хвилину.
А що-ж ви таке цікаве адмініструєте?
[/offtopic]
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #13 : 2008-01-06 22:09:53 »
Тоді питання ще одне: а скільки часу ви витрачали на пошук документації, прошивок, іншого ПЗ? Скільки часу йшло на те, щоб розібратися з цим Генту в кишені? Які обсяги даних доводилося тягати з Інету? І скільки часу потрачу я, враховуючи те, що маю невеликий досвід роботи з Лінуксом.
Прошивку обирав хвилин 10. Шукав - хвилини 2. Десь хвилин 20 тероризував пана Лісівку, який придбав собі такий кількома тижнями раніше. Ще десь пару годин перебирав знайдене ПЗ (знайшов теж хвилин за 10). Обсяги мене не дуже хвилюють - в мене вдома мегабіт входу. Взагалі, десь під сотню мегабайт пішло. Отримав більше деб, ніж генту. Без досить глибоких знань системи цей апарат зовсім не цікавий.

Off-topic:
А що-ж ви таке цікаве адмініструєте?
Якщо коротко: RHES 3/4/5, Oracle Unbreakable Linux.
[/offtopic]
« Змінено: 2008-01-06 22:10:49 від Praporshic »

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #14 : 2008-01-07 12:55:42 »
Цитата
Без досить глибоких знань системи цей апарат зовсім не цікавий.
Без досить глибоких знань системи пана Лісівку доведеться тероризувати значно довше.  ;D
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.