Автор Гілка: Швидкісне падіння  (Прочитано 2226 раз)

Відсутній mim

• Новачок
  • *
  • дописів: 44
Швидкісне падіння
« : 2008-01-27 10:34:58 »
Оце поставив собі ALT Linux Lite. Ставився він чудово, дуже зручно. Настроїв інтернет, монтування нтфс-розділів, все добре. Сиджу, насолоджуюсь життям.
Аж тут мені знайомий каже:"он у тебе pidgin 2.0.0, спробуй його оновити, там новіша версія є". Ну, запускаю менеджер пакетів, бачу там версію 2.3.1. Кажу, update пакет. Воно апдейтиться, але pidgin перестає запускатись. Я перезевантажуюсь, а, виявляється, вже все, гаплик. Логін-пароль воно ще запитує нормально, а далі... Наполовину відображений робочий стіл, коли намагаєшся викликати меню, воно зникає, лишається тупо фон робочого столу і все.
Ось така от надійна і стабільна операційна система

Praporshic

• Гість
Re: Швидкісне падіння
« Відповідей #1 : 2008-01-27 10:48:47 »
А до чого операційна система к проблемам окремої програми або робочого середовища?

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #2 : 2008-01-27 14:36:12 »
А до чого операційна система к проблемам окремої програми або робочого середовища?
ну, IMHO, після апдейтів (в межах однієї версії дистра) нічого не має відвалюватись. Я б порадив змінити дистро.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній vanessa

• Графоман
  • дописів: 468
« Відповідей #3 : 2008-01-27 17:18:35 »
А де проходить межа? Де закінчується операційна система і починається робоче середовище ?

Praporshic

• Гість
« Відповідей #4 : 2008-01-27 17:32:45 »
ну, IMHO, після апдейтів (в межах однієї версії дистра) нічого не має відвалюватись. Я б порадив змінити дистро.
Для початку, рівень оновлення не було вказано. Якщо я візьму та на Etch встановлю купку пакунків з Sid то нічого доброго з цього, швидше за все, не буде.

А де проходить межа? Де закінчується операційна система і починається робоче середовище ?
Усе, що не можна безболісно вимкнути або увімкнути за бажанням - система. Усе інше - прикладні програми, включно з робочим середовищем.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #5 : 2008-01-27 17:33:07 »
А де проходить межа?
По ps x. Крім того, є такі поняття як kernelspace і userspace.

Відсутній vanessa

• Графоман
  • дописів: 468
« Відповідей #6 : 2008-01-27 17:43:43 »
А де проходить межа?
По ps x. Крім того, є такі поняття як kernelspace і userspace.
тобто все, що не попало в список виводу команди ps x - операційна система ?

Відсутній mim

• Новачок
  • *
  • дописів: 44
« Відповідей #7 : 2008-01-28 18:50:54 »
я то тоді дійсно протупив трохи, розслабився, не подивився, звідки воно качалося. Цілком можливо, що з sisyphus, який ніби йде як нестабільний. Але таки факт - оновлення icq-клієнта привело до втрати компом робочого стану. Власне, начитавшись всяких холіварних тем на форумах, я очікував кращого

Praporshic

• Гість
« Відповідей #8 : 2008-01-28 19:45:50 »
Швидше за все, оновлення Pidgin`у потягнуло за собою ще й оновлення GTK. Далі продовжувати, чи так здогадаєтесь?