Уже пройшло декілька днів як я вирішив проблему "останньої милі" за допопмогою цього самого WIMAX'а на фірмі в якій я працюю. Замовили ми необмежений тарифний план із ШПД 128/128кбіт/сек. моя внутрішня мережа не така уже й велика зодва десятки машин із яких активно користуються вебом 5-6 чоловік. всі решту - майже офлайн: пошта через мій поштовик та ICQ. ну і веб, доречі, теж через кальмара ходить. Але якесь воно не інтерактивне.... і неважливо чи через проксі чи просто включив маскарад... от наприклад вантажиться картинка добрячого розміру, поступово з'являється в браузері. так от вона не плавно з'являється, а частинами. завантажилось наприклад 1/3 зображення швидко, далі пауза на пару секунд, далі ще частина, знову пауза і так аж до завершення завантаження. ну і той же wget на закачках швидкість добряче стрибає.
маю можливітсь порівняти як працює той-де адсл, там якось мені зрозуміло як воно себе поводить. Може це особливості стандарта, всетаки це з'єднаня точка-мультиточка чи особливсті налаштування і як з цим можна боротися ? Бо, наприклад додавання дисципліни обробки черги ingress на adsl модем добряче спасає ситуацію а тут таке воно наче і нічого на ріже. У крайньому випадку починає різати 10-15% пакетів тільки тоді коли я виставляю обмеження швидкості в 3-4 рази менше ніж має у мене бути, на рівні 30-40 кбіт і на роботу це майже ніяк не сказується.
Які у шановного паньства є думки ?
PS обладнання, яке використовується - прозоре для мене. ніякого тобі PPP чи іншого. втикнув у мережову карту кабель із їхньої коробочки, встановив адресу IP на цю карту, яку вони мені дали і допобачення, вже й працює.