Автор Гілка: Що робити, коли провайдер заховав мене за маскарад  (Прочитано 3444 раз)

Відсутній vanessa

• Графоман
  • дописів: 468
Ось така от ситуація. Було на фірмі ОГО але разом із ним і проблема "останньої милі" шматок кабеля від ATC нашого орендодався до нас. Замінити його за розумні гроші неможливо. Тому вирішили міняти провайдера. На бездротового. Вибір зупинився на компанії Альтернет. Приїхали звідтіля хлопці, поставили на дах антену, пошаманили щось на своєму ноубуку, кажуть мені: "Все, працює". Дали настойки IP. Я швиденько рубанув DSL-модем, на його місце втикнув кабельок від їхньої штучки. в /etc/network/inerfaces забив ці настройти, поправив трішки iptables - блін, дійсно працює, і нормально, швидкість стабільна.
От тільки в бочці меду занову ложка дьогтю. Мене із самого початку насторожили налаштування IP - 192.168.251.162/30 шлюз 192.168.251.161/30 адреси із діапазонів, відведених для локальних мереж. ddclient встановив адресу 77.242.166.233 для мого з'єжнання (use=web) от тільки добратися до свого сервера я не можу. Маю думку що провайдер заховав мій сервер без мого відома за маскарад.

Що в такій ситуації можна зробити? Завтра їду до них у гості,треба вирішити деякі питання із паперами. Заодно хочу із ними поругатися на цю тему.

PS: а є щось таке, що не буде робити через маскарад? ну типу я кажу що воно мені конче потрібне, але через маскарад не працює ?
« Змінено: 2008-01-22 20:17:43 від vano_vvv »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
щось я не зрозумів, що вас не влаштовує. ви хочете коннектитись до свого компа зовні через ssh?
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній vanessa

• Графоман
ага. а ще ftp та imap4 і все це до сьогодні майже працювало. "майже" - тому що лінія погана була.
Прости, щоб провайдер DNAT на ці порти зробив ?
« Змінено: 2008-01-22 23:08:28 від vano_vvv »

Відсутній vanessa

• Графоман
переговорив із провайдером. за 25грн/місяць вони дають мені відповідну ІР-адресу. Вони це називають "білою адресою". Я цей термін вперше чую, воно таке чи це вони самі придумали ?

Воно вроді і можна брати. От тільки ще є одне питання, із регістратором в домені .kiev.ua. У нас є сайт, розташований в цьому домені. Фізично він знаходиться у ІР-телекома і ми, відповідно за це платимо, якщо буде сатична адреса то я цей сайт і на своєму сервері запущу. Розкажіть мені,хто знає, кому дзвонити і що казати, щоб видану мені адресу зв'язати із відповідним їм'ям ? тоді тих грошей що ми платимо ІР-телесому буде достатньо щоб заплатити за адресу, щей на пиво залишиться.

Praporshic

• Гість
"Біла адреса" - стандартний термін. Усі адреси з "приватних" підмереж (10/8 prefix 172.16/12 prefix 192.168/16 prefix) прийнято звати "сірими". Що ж стосується переносу сайту на свій сервер - лише якщо Ви впевнені у каналі (або воно не дуже важливо) та своїх можливостях. Зі свого досвіду можу сказати, що "саморобний" хостинг - не дуже вдала ідея. Особливо коли нема досвіду його адміністрування.

Відсутній vanessa

• Графоман
У каналі - впевнений. Надійний звязок це те, чим мій провайдер козиряє. А на рахунок важливості - я б сказав що не сильно. Що стосується Адміністрування, досвіду дійсно не сильно багато та мені потрібно крутити один сайт. apache+perl+mysql піднімав, і не один раз....
Які тут особливості перереєстрації доменного імені ?

Praporshic

• Гість
Такі, що його зазвичай не треба робити: треба відредагувати відповідним чином DNS-записи.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
Такі, що його зазвичай не треба робити: треба відредагувати відповідним чином DNS-записи.
але незалежно від того, чи будете юзати NS ІР-телекома, чи ні, треба буде щороку платити за перереєстрацію домена. Ага, і краще все таки юзати NS IP-телекома, все одно це має в оплату входити, а такі в разі падіння ваших хоч резолвитись буде :)

Цитата
Розкажіть мені,хто знає, кому дзвонити і що казати, щоб видану мені адресу зв'язати із відповідним їм'ям ?
а якоїсь панелі управління нема? записи IN A та IN MX треба замінити на вашу адресу. Якщо панелі нема, пишіть в саппорт їхній.
« Змінено: 2008-01-24 09:56:35 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Praporshic

• Гість
але незалежно від того, чи будете юзати NS ІР-телекома, чи ні, треба буде щороку платити за перереєстрацію домена. Ага, і краще все таки юзати NS IP-телекома, все одно це має в оплату входити, а такі в разі падіння ваших хоч резолвитись буде :)
Ви десь бачили від мене слова, про редагування WHOIS-записів? Редагування DNS, зазвичай, має під собою зміну A та MX.

P.S. Якщо домен у безкоштовній зоні (org.ua, net.ua) то можна взагалі, зареєструвати UANIC та бути самому собі реєстратором. На моїх доменах так і зроблено. От хіба що бажано десь мати нормальні DNS-сервера, що надійно працюватимуть.
« Змінено: 2008-01-24 11:41:52 від Praporshic »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
Цитата
Ви десь бачили від мене слова, про редагування WHOIS-записів?
та то я заразом відповів на попередній пост вано_ввв.

Відсутній vanessa

• Графоман
P.S. Якщо домен у безкоштовній зоні (org.ua, net.ua) то можна взагалі, зареєструвати UANIC та бути самому собі реєстратором.
А можна про це більш детально ?

Відсутній noddeat

• Кореспондент
P.S. Якщо домен у безкоштовній зоні (org.ua, net.ua) то можна взагалі, зареєструвати UANIC та бути самому собі реєстратором.
http://org.ua/
http://www.net.ua/
UANIC зробите собі на http://uanic.com.ua

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • дописів: 490
  • Debian GNU/Linux
Із серії "для чайників": http://www.laset.info/web-services/free-org-ua.html

До речі, 25 грн -- реальний гон! Мій провайдер бере за окремий ІР'шник 2 гривні на місяць!
« Змінено: 2008-02-06 05:10:24 від Olexandr_Kravchuk »