Автор Гілка: порадьте телефони  (Прочитано 6777 раз)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
порадьте телефони
« : 2008-03-31 12:34:12 »
Власне сабж. Вимоги до телефона:
— Не Самсунґ.
— Не смартфон — потрібен саме телефон, а не КПК.
— Наявність вібродзвінка, голосного зв’язку, можливості під’єднати навушники «хендс-фрі».
— звіт про доставку СМС. Ніби є в усіх телефонах, але напр в модному яТелефоні Еппла немає.
— WAP/GPRS/EDGE. Також наявність відповідного модема, аби можна було користатися інтернетом з ноута під час перебування в далеких селах.
— Bluetooth або як альтернатива кабель USB — коротше, можливість з’єднуватися з компом.
— наявність простенького фотоапарата. Запис відео теж не буде зайвою, але це не обов’язково.

Власне тему створив саме тут, бо цікавить безбубнова (або легкобубнова) можливість праці телефона з Лінуксом, а саме:
— передавання файлів з телефона на комп (зокрема світлин),
— під’єднання до інтернета через телефон.

Буду вдячний за поради.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Praporshic

• Гість
Re: порадьте телефони
« Відповідей #1 : 2008-03-31 13:06:15 »
Власне, цим вимогам відповідають лише смарти.... Якщо без камери, то можна спробувати щось штибу Motorola C390, але з передаванням файлів через дріт там проблемно (Bluetooth має працювати без проблем).
« Змінено: 2008-03-31 13:06:49 від Praporshic »

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #2 : 2008-03-31 15:14:27 »
Передавання файлів по кабелю  безпроблемне у Sony Ericcson - система розпізнає телефон як звичайну флешку. Щось типу к310і - не смарт, не Самсунг, WAP/GPRS - за EDGE в цій моделі не пам"ятаю. Вібро, звіт про доставку та прочитання (якщо телефон абонента відправляє). Простенький, але непоганий, як на свій клас, фотік + відео. В даній моделі блакитного зуба немає, в трохи вищих - вже є. Є ІЧ-порт.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #3 : 2008-03-31 15:32:38 »
дякую. а до інета пробувати під’єднуватися з компа?
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #4 : 2008-03-31 20:49:56 »
В мене на такі екстрені випадки, коли раптом припекло влізти, стоїть Opera Mini + поштовий клієнт в самому телефоні. Якщо у вас вихід в мережу на виїзді відбувається почастіше, то звісно треба підключатися до компа.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #5 : 2008-03-31 21:24:17 »
В мене на такі екстрені випадки, коли раптом припекло влізти, стоїть Opera Mini + поштовий клієнт в самому телефоні. Якщо у вас вихід в мережу на виїзді відбувається почастіше, то звісно треба підключатися до компа.
знайшов отаке:
http://stefans.datenbruch.de/k750i/#interfacing
K750i. Все, що треба мені, там є. От тільки цікаво, скільки таке щастя коштує.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #6 : 2008-03-31 21:28:15 »
Але фактично то вже смартфон.... До речі, зовсім забув. Останні нокії на S40 - на смарт не тягнуть, але мають усі бажані можливості (у тому числі їх можна у якості носія інформації використовувати).

TuxRoot

• Гість
« Відповідей #7 : 2008-03-31 22:03:21 »
Орієнтовно тисячі.

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #8 : 2008-03-31 22:44:47 »
Siemens CX75, є все крім EDGE. Під Лінуксом працює як модем через USB-кабель/IrDA/BlueTooth. Через IrDA/BlueTooth у Лінуксі можна передавати файли користувача, великі обсяги даних (фото/відео) краще через картку пам'яті.
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #9 : 2008-04-01 08:40:20 »
знайшов отаке:
http://stefans.datenbruch.de/k750i/#interfacing
к750і підходить під Ваші вимоги, мало того він їх дуже перевершує, зокрема камерою. Хоча, якщо Ви, окрім іншого, непроти послухати музичку в дорозі - то якраз саме те. Іще - ця модель дещо застаіла.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Misha

• Кореспондент
  • дописів: 191
  • Насправді все не так, як у реальності
« Відповідей #10 : 2008-04-01 10:11:07 »
Тоді вже краще K550 - це фактично оновлений K750. Хоч і подорожче, але більше можливостей для java і - головне - на довше вистачить батареї. Бо К750 у мене за день-півтора розряджався (я весь час з музикою  :) )

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #11 : 2008-04-01 11:36:28 »
от що що, а музика мені непотрібна.

то як, можна сміливо дивитися в бік усіх серій K?

Відсутній Misha

• Кореспондент
  • дописів: 191
  • Насправді все не так, як у реальності
« Відповідей #12 : 2008-04-01 12:29:02 »
от що що, а музика мені непотрібна.
то як, можна сміливо дивитися в бік усіх серій K?
Ну... я в своєму К800 музику вимикаю лише коли на роботі  :)
В принципі тут така ситуація - в телефонах СЕ є або EDGE, або 3G. Наприклад, в К550 є EDGE, а в моєму К800 його нема, зате є 3G (Utel). То ж треба вирішувати що потрібніше...
В К550 камера 2 МП, з автофокусом та світлодіодним "спалахом" - фотки виходять досить нормальні, 10х15 можна спокійно друкувати з прийнятною якістю. Взагалі в СЕ К-серія традиційно має сильну камеру.
Які ще вимоги? Питання? По сонерікам можу розказати майже все :)

Praporshic

• Гість
« Відповідей #13 : 2008-04-01 12:41:30 »
Взагалі в СЕ К-серія традиційно має сильну камеру.
- Яка різниця між цими телефонами?
- Перший - це фотоапарат, а другий - програвач.
(С)пер.
« Змінено: 2008-04-01 12:42:55 від Praporshic »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #14 : 2008-04-04 00:53:58 »
Цитата
В К550 камера 2 МП, з автофокусом та світлодіодним "спалахом" - фотки виходять досить нормальні, 10х15 можна спокійно друкувати з прийнятною якістю. Взагалі в СЕ К-серія традиційно має сильну камеру.
нашо лінуксоїду друкувати? наразі мені 1Мп вистачає з головою. телефон використовуватиметься як фотоапарат епізодично, коли більше нічого під рукою не буде (або в місцях, де зйомка заборонена, а дуже хочеться), тож якість ролі не грає, аби було.
Цитата
Які ще вимоги? Питання? По сонерікам можу розказати майже все
ну 3G навряд чи найближчі кілька років буде поширений, тому цікавить EDGE/GPRS та підтримка халявного WiFi. В EDGE/GPRS цікавить можливість використання телефона як модема в лінуксі для під’єднання до інтернету. Ну і безгеморройна можливість перекачувати фотки з телефона на комп. Якщо знаєте ще телефони СЕ, крім вищезгаданих, які задовільняють ці вимоги — пишіть.

« Змінено: 2008-04-04 00:56:43 від noddeat »