Автор Гілка: Блок живлення чи відеокарта??  (Прочитано 4437 раз)

Відсутній G3D

• Новачок
  • *
  • дописів: 13
  • Вперед і тільки вперед...
Звертаюсь до спільноти через отаку от ситуацію.. Досить довго не міг встановити лінукс.. При появі завантажувача зі встановлюючого диску з’являвся чорний екран. Та пройшов час і деякі інсталятори почали працювати як от Убунту, дебіан, мандріва та ін. Але от біда.. Після того як встановлюється дебіан він не завантажується.. Виводяться горизонтальні різнокольорові полоски і приблизно через секунду зникають. Тоді постає чорний екран.. Убунту (на даний час використовую кубунту) встановлюється і завантажується.. А от при встановлені дров від аті і ввімкнені 3д ефектів через певний час постає чорний екран. Як в КДЕ3, так і в Гномі та КДЕ; Яв принципі не дуже здивований бо в мене відеокарта Radeon x1600 Pro.. Але от біда - графічні ефекти то підтримуються і коректно працюють. Компіз запускається.. Все як має бути.. А от чорного екрану не позбудуся й дотепер.. Підозрюю що може бути проблема з живленням, бо навіть в вінді(поклав для тесту він хр сп3 та вісті сп1) спостерігались такі проблеми.. Яке програмне забезпечення можете порадити для конкретного діагностування і що в цьому випадку робити.. Я вже морально готуюся пробувати замінити по черзі блок живлення а потім відеокарту для спостереження результату.. Але спочатку хотілося б почути вашу думку.. До того що прийдеться замінювати щось одне з двох вже морально готовий.. Не виключено що прийдеться міняти і відеокарту і блок живлення.. Але перш за все хочу продіагностувати в домашніх умовах..

Чекаю інших думок..

Відсутній G3D

• Новачок
  • *
Re: Блок живлення чи відеокарта??
« Відповідей #1 : 2008-07-10 14:21:39 »
Значить нхто нічого ен знає? Що ж, я на більше й не сподівався..

Praporshic

• Гість
« Відповідей #2 : 2008-07-10 14:29:39 »
А що ви тут чекали? Тестування блоку живлення програмними методами? Якось я собі такого не уявляю. Діагностика подібних проблем лише програмно неможлива. Більш того, у подібній поведінці може бути винувата материнська плата.

Відсутній raven

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • linux kettle
« Відповідей #3 : 2008-07-10 14:29:53 »
Що ж, я на більше й не сподівався..
Звісно, не слід було сподіватись, що хтось прочитає оцей потік свідомості=)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #4 : 2008-07-11 19:23:29 »
Шукаємо чудову книжечку Мюллера "Ремонт і модернізація ПК" (доступна російською), там є розписано вольтаж і призначення виходів блока живлення, міряємо, якщо все добре, значить грішимо на відяху.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній G3D

• Новачок
  • *
« Відповідей #5 : 2008-07-11 21:33:52 »
Спасибі що хоч хтось по справі відповів..

Praporshic

• Гість
« Відповідей #6 : 2008-07-11 22:08:04 »
Спасибі що хоч хтось по справі відповів..
А з чого ви взяли що тут зобов'язані відповідати на це питання? Більш того, гілка - офтопік і їде до свого нормального місця.

Відсутній maister Bo

• Дописувач
  • **
  • дописів: 60
« Відповідей #7 : 2008-07-11 22:09:11 »
Вибачте, що так пізно помітив ваше прохання вислухати мою думку, щодо вашої проблєми. Отже, якщо на ваше запитання на форумі присвяченому електриці, не знайдеться достатньо кваліфікованих спеціалістів спроможних зрозуміти чому шупи тестера не влазять в отвори на роз'ємах виходів вашого блоку живлення, то спробуйте це. Випийте чашку гарячої кави, розімніть  язика, це вам знадобиться. Підключивши блок живлення до розєтки 220 і впевнившись у тому що він робе, приступіть до тестування вихідної напруги. Дуже важливо досить сильно притиснути язика до роз'єму, щоби бугорки утворені вашими зусилями, достали до контактів - та +.
« Змінено: 2008-07-11 22:10:38 від botosho »

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #8 : 2008-07-11 22:18:14 »
2 botosho - любите байки про BOFH?
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #9 : 2008-07-16 00:54:45 »
Не знаюсь я на відеокартах, але досвід показує, що з теперішніми РСІ-експресами звичні 300(350)-ватні блоки живлення працюють не дуже. Я свого часу немало нервових клітин спалив, коли пробував відшукати причину "вилітання" вінчестера при завантаженні компютера. От ніби нормально працює, перевантажуєшся... і в 4 випадках з пяти під час завантаження пропадає sda1. Лікувалося витягуванням кабелю живлення з системника.
На 400-ватному блоці живлення проблема зникла.

З.І. І охолодження відеокарти зокрема і нутрощів компа взагалі зараз теж дедалі більшу роль грає.
Читайте документацію - вона кермує.