Я якось мав "приємність" базгратися з друкаркою Z23. Майже один і той же пес. Маю сказати, драйвери на сайті лексмарка є, але з ними ціла купа проблем. Наприклад, хоча друкарка хапає папір А4, документ треба давати в форматі Letter. Це я про Postscript. Потому, деякі документи заморожували (часом надовго) фільтр, котрий перетворює растри у внутрішній формат друкарки. Прибити його було справжньою морокою.
Про опенофіс -- окрема історія. З нього документи вилазили без одного-двох сантиметрів вмісту вгорі. Треба було робити величезні верхні поля. Трюк з letter не допомагав, бо клятий офіс виводив його таки як letter, а не розтягував на А4.
Мораль така: неповноцінних друкарок "тільки для вінди", та й софтового заліза слід уникати. По-перше, драйвери можуть і не з"явитися. По-друге, вони можуть з"явитися, але бути такими, як я оце описав. По-третє, виробник може раптом перестати підтримувати пристрій чи ОС -- і користувач смокче дулі, перепрошую за слово. Хіба що він сміливий і достатньо має часу для зворотної інженерії. Той самий Epson LX/FX, хоча старий як світ і матричний, поводить себе куди чемніше (я його команди колись знав напам"ять. Ех, то були часи...).
Хоча, доводилось чути, що в Z5* підтримка краща. Але ніщо не замінить друкарки з вбудованим процесором Postscript...