Автор Гілка: mail blacklists  (Прочитано 1931 раз)

Відсутній Oles Rid

• Дописувач
  • **
  • дописів: 53
  • Debian Linux
mail blacklists
« : 2009-01-14 13:08:53 »
Доброго дня. Ніхто не в курсі чи можна дізнатися з чужого поштового сервера список блеклістів по яких він звіряється. Ато вроді мого IP немає ніби ніде тут  -
http://www.mxtoolbox.com/blacklists.aspx крім UCEPROTECTL2 і 3.
А листи вертаються і пише не конкретно назву RBL де внесений мій ІР, а просто якась ф.гня шо я спамер(шоб тим UCEPROTECTL2 і 3 "добро" було, спамлять з підсітки гади а банять всіх >:( )
Те, що ми знаємо, – обмежене, а те, чого ми не знаємо, – нескінченне.
(Лаплас П.)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Re: mail blacklists
« Відповідей #1 : 2009-01-14 13:43:18 »
не простіше надсилати листи з іншого сервера? з ґуґла, наприклад?

Цитата
шоб тим UCEPROTECTL2 і 3 "добро" було, спамлять з підсітки гади а банять всіх Злий
правильно роблять. а які у них варіанти? якщо провайдер не банить спамерів, знач, його треба блеклистити.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Oles Rid

• Дописувач
  • **
  • Debian Linux
« Відповідей #2 : 2009-01-14 14:06:39 »
Цитата
не простіше надсилати листи з іншого сервера? з ґуґла, наприклад?
то не вихід
Цитата
правильно роблять. а які у них варіанти? якщо провайдер не банить спамерів, знач, його треба блеклистити.
а якщо більше ніяких провайдерів нема крім Телекому, шо мені в такому випадку забути за свій поштовик. чому не банити просто по конкретному IP, чи бояться шо БД не вмістить такої кількості.
(Лаплас П.)

Praporshic

• Гість
« Відповідей #3 : 2009-01-14 16:05:27 »
а якщо більше ніяких провайдерів нема крім Телекому, шо мені в такому випадку забути за свій поштовик. чому не банити просто по конкретному IP, чи бояться шо БД не вмістить такої кількості.
Укртелеком? Ще й скажіть що у вас back-resolve каже щось штибу ppp-«цифри».ukrtelecom.ua
Підмережу банять, коли з неї лізе спам кожного разу з різних місць, а abuse@ не реагує на скарги.
Якщо кудись не лізе пошта - пишіть їм на postmaster@ і вирішуйте проблему.

Відсутній Oles Rid

• Дописувач
  • **
  • Debian Linux
« Відповідей #4 : 2009-01-14 16:24:13 »
Цитата
Ще й скажіть що у вас back-resolve каже щось штибу ppp-«цифри».ukrtelecom.ua
В зоні оберненого перегляду на ДНС Телекомівців все нормально IP-ці співставлено mail.nashafirma.com.ua
(Лаплас П.)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #5 : 2009-01-15 10:21:54 »
Цитата
чому не банити просто по конкретному IP, чи бояться шо БД не вмістить такої кількості.
ну тому що банити за ІР повинен провайдер за скаргою в abuse@. і нормальні провайдери вимикають клієнтів, що розсилають спам: їм це аж ніяк не вигідно. якщо провайдер цього не робить, то не дивно, що його блеклістять повністю. хто хоче паритися з прописуванням щоразу іншого ІР? поставте себе на місце адмінів.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Praporshic

• Гість
« Відповідей #6 : 2009-01-15 14:00:41 »
В зоні оберненого перегляду на ДНС Телекомівців все нормально IP-ці співставлено mail.nashafirma.com.ua
Може бути ще один варіант: адреса входить у якийсь перелік DSL/PPPoE/Dial-Up пулів, і тому блокується якимось централізованим BL`ем штибу SpamCop.

Відсутній Oles Rid

• Дописувач
  • **
  • Debian Linux
« Відповідей #7 : 2009-01-15 22:52:45 »
Може бути ще один варіант: адреса входить у якийсь перелік DSL/PPPoE/Dial-Up пулів, і тому блокується якимось централізованим BL`ем штибу SpamCop.
Скоріш за все воно так і є   :(.
П.С. Думається мені що нормальні прови не дають статік зі своїх динамічних пулів, але маємо те шо маємо  :(
(Лаплас П.)