Автор Гілка: Про форум, поведінку на ньому і правила  (Прочитано 1248 раз)

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
Хочу прояснити для себе дві речі
- чи можна замикати теми з помірним флеймом, що ще не переходить на особисті образи
- чи можна одному учаснику форуму ображати інших учасників і не пояснювати свої слова після цього навіть якщо йому на це було публічно вказано

Просто "фо фан" - чи не змінились бува неявно правила за поки мене тут не було.
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
- чи можна замикати теми з помірним флеймом, що ще не переходить на особисті образи
Якщо ви про "Ламер - що то за звір", то флейм на 9 сторінок важко назвати помірним. (Хоча, замикав не я).
- чи можна одному учаснику форуму ображати інших учасників і не пояснювати свої слова після цього навіть якщо йому на це було публічно вказано
А тут вкажіть (можна в приваті) на конкретну фразу, бо я там не вчитувався, головне, щоб матюків не було.
P.S. А дискас на тему "Економіка наука/не наука" можна взагалі з ЛОУ винести, окрім двох-трьох чоловік він тут не потрібен нікому.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній miwa

• Літератор
Якщо ви про "Ламер - що то за звір", то флейм на 9 сторінок важко назвати помірним. (Хоча, замикав не я).
...
P.S. А дискас на тему "Економіка наука/не наука" можна взагалі з ЛОУ винести, окрім двох-трьох чоловік він тут не потрібен нікому.
Ну, була б у нас власна РФВС, чим погано? :) Правда, чомусь затихла мова про калібри, так би вже й за 15 сторінок перевалило.

Відсутній borman

• Графоман
  • дописів: 416
  • Debianizer
Я трохи спізнився на бал, проте помахаю ще кулаками.

Нажаль, складається таке враження, що навіть помірні, в міру агресивні висловлювання не усіма людьми сприймаються адекватно. Відсутність тих самих флеймів на форумі призводить до того, що дехто починає сприймати будь-які різні (але хоча й справедливі відповіді) як особисту образу та перетворюється з опонента на ворога, критикуючи в подальшому не просто точку зору дописувача, але саму особистість. Особливо яскраво це проявляється в тому, що протистояння переноситься з однієї конкретної гілки на весь форум у вигляді різких висловлювань та проявлення очевидної нетерпимості в будь-якій формі. Як приклад опонента, не ворога можу навести пана noddeat. Хоча на перший погляд може здатися, що між нами "ледь до бійки не дійшло", але, аналізуючи власні відчуття, можу стверджувати, що сповнений поваги до опонента за вміння відстоювати власну точку зору та за ті знання, котрі зміг отримати з його дописів прямо чи опосередковано. Впевнений, що для пана noddeat подібні роздуми також мають місце (2noddeat: чи не так?). Нажаль, є й інший, негативний досвід - побільшало ворогів. Обійдусь без конкретики, бо дуже хотів би помилятися, здатні до самостійного мислення люди самі зроблять потрібні висновки.

А все це на мою думку - через брак поваги. Як то кажуть, "всє проблєми от бєскультурья"...
dd if=/dev/zero of=/dev/null

Відсутній miwa

• Літератор
Знову мушу погодитись з borman'ом - також нічого поганого у полеміці не бачу. Швидше навпаки - обґрунтована полеміка дає чимало їжі для роздумів, для аналізу власної точки зору. Якщо опонент адекватний, то багато дізнаєшся як ПРОТИ своєї позиції (свіжа думка з сторони), так і ЗА неї (для адекватного опонента підшукуєш докази своєї правоти, бо часто наявних не вистачає).

На жаль, не дуже вийшло чогось подібного з економікою. Закрадається думка, що гілка була зачинена взагалі із-за особистого прохання когось із віруючих (в економіку), бо продовжити полеміку вони, схоже, не будуть, а адекватного пояснення в зачиненій гілці наведено не було.

Безумовно, що за час полеміки моя думка про будь-кого з опонентів суттєво не змінилась - благо, не вперше їх читаю.

І про те, що тема нікому окрім двох-трьох осіб не потрібна... Хм, під цей критерій потрапляє 95% тем форуму, і що? Все рівно хтось просто читає, хтось потім з пошуковика зайде (знайде).

Все-таки, з часів листа до Президента форум змінився, як на мене. Ще й не в кращий бік...

По-моєму я старію.

/me пішов пити чай в кріслі-качалці

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Цитата
Закрадається думка, що гілка була зачинена взагалі із-за особистого прохання когось із віруючих (в економіку), бо продовжити полеміку вони, схоже, не будуть, а адекватного пояснення в зачиненій гілці наведено не було.
якщо що, це був не я  :)

Цитата
2noddeat: чи не так?
повністю згідний. визнаю, що я був занадто емоційний у деяких висловлюваннях, надалі намагатимусь писати більш зважено.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"