На фізфаку КНУ стан справ такий: два навчальні класи (в основному використовуються для лаб з числових методів та трохи програмування) - під Віндовсом 2000
всього два? наскільки я пам’ятаю, там же триповерхова будівля, багато людей.
на кафедрі ядерної фізики - Scientific Linux (який багато хто згадує далеко не найкращими словами)
чому? це ж CentOS, допиляний цернівцями. має бути гарна цяця. хоча не пробував.
У Могилянці лінукси стоять у новій бібліотеці (не знаю, що за дистр), а також в інтернет-центрі загального користування, де, якщо вірити цьому посилання, стоять Gentoo:
http://wiki.usic.org.ua/index.php/Тези_доповіді
здається, у викладанні однак, лінукс не використовують. Хіба що в спеціалізованих курсах типу «маршрутизація».
на кафедрі фізики вчать верстати в LaTEX (його віндову версію MikTEX, точніше) та юзати ґнуплот, але лінуксів там нема.
Інститут теоретичної фізики окупували ґенту-терористи Круто (правда, тут я можу і перебільшувати, не знаю точно).
наскільки я чув, поштовий сервер у них під віндами. Ґрід там останньо з’явився, який, швидше за все, на чомусь червоношапкоподібному.
щодо робочих станцій, то залежить від відділу. У відділі конденсованої матерії лінуксів не було (хіба що на парі машин в дуалбуті), ядерники напевно просунутіші будуть.