Автор Гілка: Використання Linux у вітчизняних вишах  (Прочитано 2145 раз)

Відсутній Artem_Boyko

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
За цією ссилкою викладена історія успішного використання Лінукс у Харківскому національному технічному університеті сільского господарства імені Петра Василенка
http://www.inp.nsk.su/~baldin/interview/VasilijZnajduk/LXF112.pdf

Відсутній Dmitrey15

• Дописувач
  • **
  • дописів: 68
Хтось знає, чи є в Україні ще ВНЗ з використанням Linux?
Особливо цікаво щодо КПІ та КНУ.

Відсутній EarlGray

• Новачок
  • *
  • дописів: 46
На фізфаку КНУ стан справ такий: два навчальні класи (в основному використовуються для лаб з числових методів та трохи програмування) - під Віндовсом 2000
У більш спеціалізовних місцях частіше зустрічається Лінукс: у віртуальній рентгенівській обсерваторії VIRGO - Мандріва (не можу точніше сказати, яка саме), на кафедрі ядерної фізики - Scientific Linux (який багато хто згадує далеко не найкращими словами), Інститут теоретичної фізики окупували ґенту-терористи  8-) (правда, тут я можу і перебільшувати, не знаю точно).

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Цитата
На фізфаку КНУ стан справ такий: два навчальні класи (в основному використовуються для лаб з числових методів та трохи програмування) - під Віндовсом 2000
всього два? наскільки я пам’ятаю, там же триповерхова будівля, багато людей.

Цитата
на кафедрі ядерної фізики - Scientific Linux (який багато хто згадує далеко не найкращими словами)
чому? це ж CentOS, допиляний цернівцями. має бути гарна цяця. хоча не пробував.

У Могилянці лінукси стоять у новій бібліотеці (не знаю, що за дистр), а також в інтернет-центрі загального користування, де, якщо вірити цьому посилання, стоять Gentoo:
http://wiki.usic.org.ua/index.php/Тези_доповіді

здається, у викладанні однак, лінукс не використовують. Хіба що в спеціалізованих курсах типу «маршрутизація».

на кафедрі фізики вчать верстати в LaTEX (його віндову версію MikTEX, точніше) та юзати ґнуплот, але лінуксів там нема.

Цитата
Інститут теоретичної фізики окупували ґенту-терористи  Круто (правда, тут я можу і перебільшувати, не знаю точно).
наскільки я чув, поштовий сервер у них під віндами. Ґрід там останньо з’явився, який, швидше за все, на чомусь червоношапкоподібному.

щодо робочих станцій, то залежить від відділу. У відділі конденсованої матерії лінуксів не було (хіба що на парі машин в дуалбуті), ядерники напевно просунутіші будуть.
« Змінено: 2009-03-31 21:45:58 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
На кіберфаці комп'ютерний клас загального доступу привчає студентів до роботи з ВПЗ.
Flame:
Інститут теоретичної фізики окупували ґенту-терористи  8-) (правда, тут я можу і перебільшувати, не знаю точно).
Пустіть мене туди, пустіть.
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.