Автор Гілка: як потоваришувати сайт з svn-ом  (Прочитано 1439 раз)

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • дописів: 370
  • I Like FreeBSD !
як потоваришувати сайт з svn-ом - це і є моя проблема..
детальніше:
є  великий  сайт .. і кілька програмістів..
до цього часу вони використовували ФТП.. зайшов .. змінив.. записав.. і все файл відредаговано і зміни вже на сайті ..
а тепер треба пересадити їх на svn.. сам svn(+trac) я поставив (на сусідньому сервері), а шо далі з ним робити поняннтя немаю ...
прорамістам все-одно в чому працювати.. вони матимуть якийсь svn-клієнт, в яком вони редагуватимуть... і робити будуть update/commit
а як далі обновлювати то шо вони закомітили в svn ... ???? понятно тільки шо треба винонати "svn co (чи up, то я вивчу детальніше)" ... !!!
але проблеми наступні:
1. як то запускати по крону.. то зміни будуть як мінімум з затримкою . а шо програмісту робити в той час, якщо треба вже... а час ше не настав
(шел-у він не має .. ) .. а нашо лишні крони які будуть вночі перевіряти чи не було змін .
ЯК ТУТ правильно зробити
2. якщо сайт велекий дуже має там сотін Мб малюнків та схожого - то чи правильно я розумію.. в svn треба запхати тільки скрипти без всіх тих малюнків, і коли буде робитися svn update воно не чіпатиме тих файлів які не має..  і мої малюнки не зачіпатимуться ...
Тобто.. ПОТРІБНА СХЕМА СИНХРОНІЗАЦІЇ САЙТУ ТА SVN-у ???

« Змінено: 2009-04-29 15:58:52 від vova07 »

Відсутній mim

• Новачок
  • *
  • дописів: 44
Re: як потоваришувати сайт з svn-ом
« Відповідей #1 : 2009-04-29 16:31:15 »
а чому програміст не може завантажувати зміни після редагування на основний сервер?

типу svn export в якусь тимчасову директорію і потім rsync цієї директорії з тим місцем, де сайт лежить

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • дописів: 370
  • I Like FreeBSD !
« Відповідей #2 : 2009-04-29 17:19:31 »
Цитата
а чому програміст не може завантажувати зміни після редагування на основний сервер
та я не кажу що не може... але так йому треба буде робити 2 роботи.. спочатку кодити в свн-і.. а потім копіювати ..
Цитата
і потім rsync цієї директорії з тим місцем, де сайт лежить
але думаю rsync - не підійде.. бо треба буде тримати повну копію сайту... не дуже цікаво ..  сайт великий .. вже карще хай зарзу по ФТП заливає .. але тут питання, щоб він не пішоф по ФТП не внісши зміфни в версію що в свн-і ... значиьт і це не зовсім підходить ..

була думка.. намалювати сторінку з кнопкою, при натисканні на яку виконувати svn co .. і таким чином відбудеться синхронізацію щойно написаного коду і сайту ...

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #3 : 2009-04-30 11:40:25 »
була думка.. намалювати сторінку з кнопкою, при натисканні на яку виконувати svn co .. і таким чином відбудеться синхронізацію щойно написаного коду і сайту ...

Тільки не "svn checkout" а "svn update", а так ідея вірна. Cтворюєте сторінку на якій показується інформація про поточну версію сайту і є формочка для, де можна ввести потрібну версію (щоб була можливість відкотитися на робочу версію поки програмісти шукають помилку) і натиснути кнопку [Update]. Якщо версія не вказана, то оновлювати до найновішої версії (HEAD). Перевіряйте ввід (лише цифри), інакше користувачі можуть цікавих команд понавпихувати.

Ще можете на тій самій сторінці зробити загальну формочку для виконання типових команд на сервері, таких як "df -h" (скільки вільного місця залишилося на дисках), чи якихось інших, можливо з параметрами.
[Fedora Linux]