Автор Гілка: openSUSE11.1 or Mandriva2009.1  (Прочитано 3116 раз)

Відсутній Markus

• Дописувач
  • **
  • дописів: 79
  • Програматор
openSUSE11.1 or Mandriva2009.1
« : 2009-05-17 12:13:59 »
Доброго дня!
Допоможіть обрати дистибутив.  Зараз у якості системи  використовую openSUSE 11.0.   Вирішив обновитись, але стою перед вибором:  openSUSE 11.1 або Mandriva2009.1. По скріншотам схиляюсь до мандріви, але не знаю, як там на рахунок стабільності. Систему використовую як середовище програмування та для виходу в інтернет. OpenSUSE зарекомендував себе як надійна система і він містить усі пакунки, які необхідні мені у роботі.(окрім підтримки мп3  ;)), однак вони трохи застаріли. Мандріва ж має новіші пакунки однак не містить усіх необхідних мені програм, Для прикладу наведу KDevelop3, який встановити стягнувши сирці навряд чи вдастся, бо у мандріві повністю видалили кде3. Буду вдячний за поради.
Чи потрібні Україні програмісти, які не знають англійської мови?

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: openSUSE11.1 or Mandriva2009.1
« Відповідей #1 : 2009-05-17 12:41:11 »
KDevelop4 не підійде?
А чого з нового не вистачає (якщо можна, точніше)? Тобто, для чого міняти дистрибутив?
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Markus

• Дописувач
  • **
  • Програматор
« Відповідей #2 : 2009-05-17 13:05:08 »
KDevelop4 не підійде?
А чого з нового не вистачає (якщо можна, точніше)? Тобто, для чого міняти дистрибутив?

Міняти якраз нехочеться, до openSUSE я звик, знаю де у нього, що лежить, і у мене немає часу вивчати болячки Мандріви. Однак в мандріві присутнє qt4.5, в openSUSE11.1 qt4.4. А мій інтернет не дозволяє завантажувати дуже великі файли. Тому хочеться щоб усе було на інсталяційному диску.
KDevelop4 - ще достатньо нестабільний, щоб ни користуватись, наскільки я чув.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #3 : 2009-05-17 13:15:41 »
KDevelop4 не підійде?

Міняти якраз нехочеться, до openSUSE я звик, знаю де у нього, що лежить, і у мене немає часу вивчати болячки Мандріви. Однак в мандріві присутнє qt4.5, в openSUSE11.1 qt4.4. А мій інтернет не дозволяє завантажувати дуже великі файли. Тому хочеться щоб усе було на інсталяційному диску.
KDevelop4 - ще достатньо нестабільний, щоб ни користуватись, наскільки я чув.
Ну що тут порадиш? Я думаю, що навіть звантаження Qt 4.5 зі сторонніх сховищ не врятує ситуацію у openSUSE (будуть веселі глюки). Я б радив вам просто звантажити у когось зі знайомих з інтернетом без обмеження за часом і об’ємом пакунок з кодами Qt 4.5.1 і Qt Creator 1.1 (> 100 МБ), а потім зібрати їх кудись до /opt і не морочитися.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Markus

• Дописувач
  • **
  • Програматор
« Відповідей #4 : 2009-05-17 13:26:16 »
Дякую за пораду.
Мій вибір openSUSE 11.1.

romi

• Гість
« Відповідей #5 : 2009-05-17 14:36:23 »
Мій вибір openSUSE 11.1.
Розумний вибір.

Відсутній btr

• Письменник
  • дописів: 654
« Відповідей #6 : 2009-05-18 10:57:36 »
Доброго дня!
Мандріва ж має новіші пакунки однак не містить усіх необхідних мені програм, Для прикладу наведу KDevelop3, який встановити стягнувши сирці навряд чи вдастся, бо у мандріві повністю видалили кде3. Буду вдячний за поради.

Та ні, не видалили. Додаєте джерела з інтернету і там все є. Алє з нюансами. Наприклад, вчора хотів поставити крузадер для кедів 3.5, підійшов аж від федори 1.9.

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #7 : 2009-05-19 22:30:25 »
Однак в мандріві присутнє qt4.5, в openSUSE11.1 qt4.4. А мій інтернет не дозволяє завантажувати дуже великі файли. Тому хочеться щоб усе було на інсталяційному диску.
Все не буде. Пошук по http://software.opensuse.org/search показує, що для отримання qt4.5 слід підключити репозиторій KDE:Qt46. Так, без нормального інтернету буде сутужно. Але це ж стосується будь-якого дистрибутива: сьогодні не вистачає одного, завтра іншого — Ви ж не будете змінювати дистрибутив кожного разу, коли оновлюватиметься якась одна, хай і дуже потрібна, програма?

P.S. З mp3 є така біда: сам при оновленні забуваю, де ж воно там. Зараз подивився в amaroK, там у мене вибрано для відтворення xine i alsa. А щоб xine розумів mp3, слід поставити libxine1 замість xine-lib.

Відсутній wert2all

• Новачок
  • *
  • дописів: 11
« Відповідей #8 : 2009-05-20 00:43:20 »
P.S. З mp3 є така біда: сам при оновленні забуваю, де ж воно там. Зараз подивився в amaroK, там у мене вибрано для відтворення xine i alsa. А щоб xine розумів mp3, слід поставити libxine1 замість xine-lib.
Та нічого немає там складного: один раз додав репозиторій пакмана та обновився - і все. Ви перебільшуете. Якщо ж у Вас щось не виходить, то видаліть ви той xine-lib.

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #9 : 2009-05-20 01:10:29 »
то видаліть ви той xine-lib.
YaST сам розрулює: xine-lib та libxine1 — це той самий xine, тому несумісні між собою. Питання в тому, щоб не забути до наступного оновлення дистра, в якому ж із цих пакунків немає підтримки mp3. Я раніше постійно забував.

Відсутній wert2all

• Новачок
  • *
  • дописів: 11
« Відповідей #10 : 2009-05-20 01:51:42 »
то видаліть ви той xine-lib.
YaST сам розрулює: xine-lib та libxine1 — це той самий xine, тому несумісні між собою. Питання в тому, щоб не забути до наступного оновлення дистра, в якому ж із цих пакунків немає підтримки mp3. Я раніше постійно забував.

Так все одно буде все кльово - не раз оновлював дистр і ніколи не було таких проблем. Звичайно, я це робив не з диску, але не думаю, что без інтернету можливо нормально оновити сюзю. Виж не пишете весь пакманавських репозиторій ;)