Автор Гілка: ПЗ форуму з українським перекладом  (Прочитано 1782 раз)

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
потрібен форум на r2u.org.ua і я поки пробую phpBB, але виглядає добряче кострубатіше ніж IPB (що на жаль не є вільним)
може хтось поділиться досвідом/враженнями від ще якогось ПЗ з доступним українським перекладом?
« Змінено: 2009-06-15 21:09:51 від DalekiyObriy »
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
Re: ПЗ форуму з українським перекладом
« Відповідей #1 : 2009-06-16 02:34:43 »
Власний досвід і враження:
Можна YaBB спробувати, але я так розумію, що Вам потрібна робота з базами даних?
Поки що нема жодного хорошого варіанту, окрім phpbb, котрий слід закидати різними додатками для повноцінної роботи. Тобто чимала втрата часу. Плюс там переклад, ніжно кажучи, кепський. Наприклад, беручи приклад з росіян, слово cookie не перекладається.

Хоча YaBB написано на Perl, але він більш придатний до роботи відразу, аніж phpbb, котрий постійно слід латати. Та й взагалі його менш часто ламають спамери через той же Perl. :)

Ще можу згадати SMF. Доволі простенький. Має українську, тільки не знаю про її рівень.

Усе інше нестабільне і займатиме багато часу на його налаштування або зміну коду. Утім, може й пощастить.

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #2 : 2009-06-16 06:12:09 »
Власний досвід і враження:
Можна YaBB спробувати, але я так розумію, що Вам потрібна робота з базами даних?
Поки що нема жодного хорошого варіанту, окрім phpbb, котрий слід закидати різними додатками для повноцінної роботи. Тобто чимала втрата часу. Плюс там переклад, ніжно кажучи, кепський. Наприклад, беручи приклад з росіян, слово cookie не перекладається.

Хоча YaBB написано на Perl, але він більш придатний до роботи відразу, аніж phpbb, котрий постійно слід латати. Та й взагалі його менш часто ламають спамери через той же Perl. :)

Ще можу згадати SMF. Доволі простенький. Має українську, тільки не знаю про її рівень.
дякую, спробував SMF, але оскільки я не користуюся mysql потрібно було ставити 2бету, окрім того це не відкрите ПЗ, на будь-який чих там треба дозвіл, вилазять якісь повідомлення про неправильний текст копірайту... :( та й переклад не доведено...

так що буду лишатись на phpbb, а його переклад прийдеться доточувати, я подивився на форумі перекладач phpbb не дуже реагує на мовні зауваження, тож напевне прийдеться редагувати і тримати свою гілку перекладів
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #3 : 2009-06-16 19:14:23 »
дякую, спробував SMF, але оскільки я не користуюся mysql потрібно було ставити 2бету, окрім того це не відкрите ПЗ, на будь-який чих там треба дозвіл, вилазять якісь повідомлення про неправильний текст копірайту... :( та й переклад не доведено...
Можливо це така бета. А чому Ви не бажаєте використовувати базу даних? Це ж для Вас зручніше. І переклад можна довести.
так що буду лишатись на phpbb, а його переклад прийдеться доточувати, я подивився на форумі перекладач phpbb не дуже реагує на мовні зауваження, тож напевне прийдеться редагувати і тримати свою гілку перекладів
То я його переконував, але передбачливо не продовжував через впертість автора.

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #4 : 2009-06-16 19:32:14 »
Можливо це така бета. А чому Ви не бажаєте використовувати базу даних? Це ж для Вас зручніше. І переклад можна довести.
хіба я писав, що я не використовую базу даних? ;)

То я його переконував, але передбачливо не продовжував через впертість автора.
дякую вам за спробу, в мене є намір редагувати переклад по ходу знаходження «мух» і викладувати тут «покращену» гілку перекладу
Fedora 35 (x86-64)

Re,

• Гість
« Відповідей #5 : 2009-06-16 20:06:21 »
Тоді навіщо Вам та бета?
дякую вам за спробу, в мене є намір редагувати переклад по ходу знаходження «мух» і викладувати тут «покращену» гілку перекладу
Гаразд, буду очікувати.

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #6 : 2009-06-16 20:58:29 »
Тоді навіщо Вам та бета?
бо версія 1 не підтримує не-mysql СКБД

Off-topic:
мене взагалі дивує вузька спеціалізація купи проектів, що заточують все під mysql, хоча там на 99% sql не залежить від СКБД, таке враження, що всі роблять Ctrl+C/Ctrl+V з якогось Hello World з закодованим mysql_*, а потім коли руки і голова доходять до інтерфейсів абстракції БД, які зокрема ще й набагато легше використовувати, витрачають купу часу на переписування і тестуванні і випускають наступну версії з голосним заголовком «підтримка багатьох СКБД»
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #7 : 2009-06-16 21:32:08 »
Кращої ніж MySQL годі знайти. Це зараз почали всі голову ломити через її купівлю.

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #8 : 2009-06-16 22:24:14 »
Кращої ніж MySQL годі знайти.
щоб не розводити флейму, сприйму це як жарт :)
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #9 : 2009-06-17 02:02:38 »
Flame:
Чому? Я мав на увазі відкриті, якщо Ви про це.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #10 : 2009-06-17 12:52:11 »
ну я, наприклад, не знаю, чи відрізняється одна SQL від іншої, а теж юзаю mysql. зрештою, навіщо якась інша база даних для форуму? що там такого планується робити, чого не вміє mysql?

PS не провокація флейму, мені дійсно цікаво, бо я нічого іншого не мацав.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #11 : 2009-06-17 20:41:02 »
Flame:
Чому? Я мав на увазі відкриті, якщо Ви про це.
ну якщо лише відкриті, то тоді менш смішно :)

ну я, наприклад, не знаю, чи відрізняється одна SQL від іншої, а теж юзаю mysql. зрештою, навіщо якась інша база даних для форуму? що там такого планується робити, чого не вміє mysql?

PS не провокація флейму, мені дійсно цікаво, бо я нічого іншого не мацав.

[моя особиста думка]
я працював з Sybase, Interbase, DB2, Oracle, PostgreSQL та mysql і можливо в мене зажорсткий погляд на це: коли я в 99му отримав сертифікацію адміністратора Oracle, називати mysql базою даних язик би не повернувся, PostgreSQL вже тоді була справжня СКБД: з транзакціями, цілісністю, процедурами та навіть складними типами...
таке враження що mysql створювалося C-програмістами (для php-програмістів) :), а не фахівцями з СКБД, донедавна там навіть не було підтримки транзакцій (!), нормальної підтримки ACID, цілісності посилань, а підтримка unicode і досі кульгає (в postgresql unicode був чорт-зна коли і koi8-u було додано десь на самому початку 2000х :) )
mysql дещо добряче підкрутили останніми роками, але це завжди буде для мене хакерська поробка, що її дотягнули за вуха
PostgreSQL - це СКБД «зроблена правильно» с початку, і для тих хто дійсно працює з базами вибір досить простий

але зазвичай, для простеньких речей типу підтримувати форум і таке працює, але з іншого боку форуми он і на файлових системах будують :)
[/моя особиста думка]

щодо порівнянь то можна погуглити mysql vs postgtresql, напр. http://www.wikivs.com/wiki/MySQL_vs_PostgreSQL та http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_relational_database_management_systems або (для СКБД завдань рівня enterprise) http://www.slideshare.net/techdude/postgres-vs-mysql-presentation

порівнянь буде багато і вони різні, але думки фахівців здебільшого сходяться до одного (і зіставляння фактів це підтверджує)

P.S. оскільки база на r2u.org.ua не лише для підтримки форумів, а й для двигуна пошуку (що є досить складним бо структура словників нетривіальна), то ж вибору яку СКБД ставити не було
Fedora 35 (x86-64)