Власний досвід і враження:Можна YaBB спробувати, але я так розумію, що Вам потрібна робота з базами даних?Поки що нема жодного хорошого варіанту, окрім phpbb, котрий слід закидати різними додатками для повноцінної роботи. Тобто чимала втрата часу. Плюс там переклад, ніжно кажучи, кепський. Наприклад, беручи приклад з росіян, слово cookie не перекладається.Хоча YaBB написано на Perl, але він більш придатний до роботи відразу, аніж phpbb, котрий постійно слід латати. Та й взагалі його менш часто ламають спамери через той же Perl. Ще можу згадати SMF. Доволі простенький. Має українську, тільки не знаю про її рівень.
дякую, спробував SMF, але оскільки я не користуюся mysql потрібно було ставити 2бету, окрім того це не відкрите ПЗ, на будь-який чих там треба дозвіл, вилазять якісь повідомлення про неправильний текст копірайту... та й переклад не доведено...
так що буду лишатись на phpbb, а його переклад прийдеться доточувати, я подивився на форумі перекладач phpbb не дуже реагує на мовні зауваження, тож напевне прийдеться редагувати і тримати свою гілку перекладів
Цитата: DalekiyObriy від 2009-06-16 06:12:09дякую, спробував SMF, але оскільки я не користуюся mysql потрібно було ставити 2бету, окрім того це не відкрите ПЗ, на будь-який чих там треба дозвіл, вилазять якісь повідомлення про неправильний текст копірайту... та й переклад не доведено...Можливо це така бета. А чому Ви не бажаєте використовувати базу даних? Це ж для Вас зручніше. І переклад можна довести.
Цитата: DalekiyObriy від 2009-06-16 06:12:09так що буду лишатись на phpbb, а його переклад прийдеться доточувати, я подивився на форумі перекладач phpbb не дуже реагує на мовні зауваження, тож напевне прийдеться редагувати і тримати свою гілку перекладівТо я його переконував, але передбачливо не продовжував через впертість автора.
хіба я писав, що я не використовую базу даних?
дякую вам за спробу, в мене є намір редагувати переклад по ходу знаходження «мух» і викладувати тут «покращену» гілку перекладу
Цитата: DalekiyObriy від 2009-06-16 19:32:14хіба я писав, що я не використовую базу даних? Тоді навіщо Вам та бета?
Кращої ніж MySQL годі знайти.
щоб не розводити флейму, сприйму це як жарт
Flame:Цитата: DalekiyObriy від 2009-06-16 22:24:14щоб не розводити флейму, сприйму це як жарт Чому? Я мав на увазі відкриті, якщо Ви про це.
ну я, наприклад, не знаю, чи відрізняється одна SQL від іншої, а теж юзаю mysql. зрештою, навіщо якась інша база даних для форуму? що там такого планується робити, чого не вміє mysql?PS не провокація флейму, мені дійсно цікаво, бо я нічого іншого не мацав.