Автор Гілка: Іноваційний розвиток уже в Україні.  (Прочитано 2141 раз)

Відсутній Fakel._Enterpuer

• Кореспондент
  • дописів: 164
  • Debian Gnu/Linux
В Верховній Раді України зареєстровано проект Постанови про проведення парламентських слухань «Стратегія інноваційного розвитку України на 2010-2020 роки в умовах глобалізації викликів»
Відбулися 17 червня 2009 року.
links:
http://osvita.ua/news/2510
На wiki.apitu.org.ua
Постанова ВРУ
LUG irc.id.km.ua

• Кореспондент
  • Debian Gnu/Linux
Re: Іноваційний розвиток уже в Україні.
« Відповідей #1 : 2009-06-18 21:47:53 »
Стосовно ВПЗ на перший погляд ніби нічого. З другого боку є надії що нарешті студенство,технологів,професорів... почнуть заохочувати до іноваційних проектів у самій Україні не виїзджаючи за кордон.
Власне багато українських розробок уже існує, залишилось пустити їх у життя.
Як для мене цікаво чи будуть розроблятись монокристали в Україні (це -ж справжня золота жила).
А друге читав колись ще про професора який ще років 20 назад розробив унікальні ліки від раку легень (на основі рослинних препаратів)...
На рахунок самого обговорення в ВРУ, то один з єдиних разів коли щось послухав...
 Кілька раз почув "Гейтс" (дивно про котрого), та один раз "Micro$oft"...
LUG irc.id.km.ua

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #2 : 2009-06-18 23:03:07 »
Цитата
Стосовно ВПЗ на перший погляд ніби нічого. З другого боку є надії що нарешті студенство,технологів,професорів... почнуть заохочувати до іноваційних проектів у самій Україні не виїзджаючи за кордон.
такої надії немає. і річ не в фінансуванні (воно важливе, але його брак є лише одним з багатьох факторів відсталості української науки). поки що я бачу якісь потуги певних бізнесових кіл отримати бюджетні кошти під «ключові слова». власне у Росії вже це почалося під ключовим словом «нанотехнології», видно щось доходить і до нас. У країнах, де роблять щось нове, ключове слово «інноваційний» не використовується. Або використовується з меншим пафосом :)

Цитата
наприклад?
Цитата
Як для мене цікаво чи будуть розроблятись монокристали в Україні (це -ж справжня золота жила).
що-що розробляти? монокристали чого пропонується розробляти і з якою метою?

тема провокує флейм і до того ж офтопова. може, відразу її в «Балачки»?
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

• Кореспондент
  • Debian Gnu/Linux
« Відповідей #3 : 2009-06-19 09:20:01 »
http://5.ua/newsline/180/120/59282/ - я це маю на увазі, кремнієвій ері може прийти напів-кінець.
Ви напевне знаєте ще з шкільного та студентського курсу що монокристали - напівпровідники, та й більш нічого  :) . Хоча ви праві, це певне будуть просто слова і добрий спосіб відмити $.
LUG irc.id.km.ua

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #4 : 2009-06-19 12:07:34 »
http://5.ua/newsline/180/120/59282/ - я це маю на увазі, кремнієвій ері може прийти напів-кінець.
5 канал — це, м’яко кажучи, не наукове джерело. у їх оригінальних статтях немає стільки пафосу: http://scholar.google.com/scholar?q="GN+Kozhemyakin"&hl=en&lr=&scoring=r&as_ylo=2004&start=0&sa=N

про відсутність аналогів у світі не вірю, але ліньки перевіряти. я не кажу, що у нас взагалі нічого не робиться, але відсоток вчених, що роблять щось корисне, дуже малий.

Цитата
Ви напевне знаєте ще з шкільного та студентського курсу що монокристали - напівпровідники, та й більш нічого  :) . Хоча ви праві, це певне будуть просто слова і добрий спосіб відмити $.
ні, я такого, на жаль, не знаю. я все життя думав, що це «ідеальний» кристал, який складається з цілої кількості елементарних комірок (див. http://uk.wikipedia.org/wiki/Монокристал,
http://en.wikipedia.org/wiki/Single_crystal)

монокристали можуть бути також ізоляторами і металами.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #5 : 2009-06-19 16:08:11 »
Ви напевне знаєте ще з шкільного та студентського курсу що монокристали - напівпровідники, та й більш нічого  :) .
А ви знаєте, що вдається вирощувати монокристали солей, органічних сполук... вони - напівпровідники?
Чи може вже графіт утік до напівпровідників?
Дожились: для того щоб бути напівпровідником - треба мати не широку заборонену зону (в розумних межах, бо ще гуму до напівпровідників віднесете), а бути монокристалом. Чи ви думаєте, що товчений та пресований германій чи кремній не є напівпровідником?

Підприємство "Артемсіль" проводить крупні розробки монокристалів хлориду натрію (галіду). Кубика з метровим реберцем треба? Можуть випиляти.
« Змінено: 2009-06-19 16:15:15 від serg_ik »
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

• Літератор
« Відповідей #6 : 2009-06-19 16:27:27 »
Flame:
5 канал — це, м’яко кажучи, не наукове джерело. у їх оригінальних статтях немає стільки пафосу...
Дайте мені журналюгу 5-го каналу -- я йому стільки лапші про квазісиловий метод навішаю, що перетворюсь мало не на молоде наукове світило 21-го сторіччя в галузі фізичної хімії  ;D

А те, що "світило" досі не дошкребло свою дисертацію -- ВАК винен  ::)

/me згадав про статтю, яку вже мало не 2 місяці "пише" і кисло скривився.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #7 : 2009-06-19 16:51:49 »
Цитата
Підприємство "Артемсіль" проводить крупні розробки монокристалів хлориду натрію (галіду). Кубика з метровим реберцем треба? Можуть випиляти.
ні, але з іншого боку я дізнався з цієї теми, що є такий Journal of Crystal Growth з імпакт-фактором аж 1.9, себто якась наукова новизна у тих методах вирощування, звісно, є. Ну але то не є щось, що варте уваги журналістів, ІМХО. Звичайна рутинна праця, яких тисячі на світі.
« Змінено: 2009-06-19 16:52:27 від noddeat »

• Літератор
« Відповідей #8 : 2009-06-21 14:04:07 »
Не подобається промисловість - можна й науку показати ;)
http://www.isc.kharkov.com/ukr/