Автор Гілка: Чому немає нормальної підтримки інтернету?  (Прочитано 6571 раз)

Відсутній Djalin

• Письменник
  • дописів: 661
У мене питання чому у лінуксі досі немає нормальної підтримки інтерету з коробки?
наприклад мені досить одного переглядача чи прейра, але я хочу щоб відразу після встановлення можна було підключити інтернет - у вікнах так можна а тут доводиться додатково встановлювати (особисто мені ще й викачувати) пакунки  - чому їх неможна включити в дистрибутив відразу?

Якщо хтось має можливість повпливайте на команди розробки!

romi

• Гість
LOL! Більш тут мені нічого сказати.
 ;D
Спасибі, ти вмієш підняти настрій коли його зовсім нема.
« Змінено: 2009-08-21 14:33:55 від romi »

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Мммм. Який товстий тролінг.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
djalin, Ваші побажання найближчим часом не вдастся реалізувати: для цього як "командам розробки", так і дописувачам LOU, до яких Ви звертаєтеся, доведеться перезібрати libastral та libtelepathy.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
djalin, Ваші побажання найближчим часом не вдастся реалізувати: для цього як "командам розробки", так і дописувачам LOU, до яких Ви звертаєтеся, доведеться перезібрати libastral та libtelepathy.
та ні, це банальний конфлікт залежностей: libstraighthands матюкається, що йому треба libbrain 2.6 або новіший, а розробники зазвичай взагалі його в типову конфігурацію встановлення не включають.
« Змінено: 2009-08-22 00:14:11 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Djalin

• Письменник
От і я про те - тому так мало людей на лінуксі - що потрібно пересічній людині?
документи?
Ага - ІНТЕРНЕТ, і якщо він не працює відразу ( у мене РРРОЕ та vpn - у друга не відразу запрацюбвали, точніше собі я ще настроїв а йому ще ні) - кажуть своє фе.
Хай не зараз хай потім - але щоб знали що це треба!
наприклад мені не потрібно багато  - але щоб інтернет працював - це для більшості необхідність, може тоді скласти щось подібне до довідника - де вказати всі моживі варіанти?

Відсутній Sandr

• Графоман
  • дописів: 461
  • Мій вибір — Лінукс!
    • ФОП Осипенко
А який дистрибутив Лінукса Ви власне використовуєте?
openSUSE + KDE

Відсутній Djalin

• Письменник
Я мандріву, повністю налаштувати руки не лійшли - лазив по файлах конфігурації - і вбив систему - зараз дивлюся на убунту - в перспективі на дебіан - друг теж дивиться на убунту - ніби на сайті провайдера знайшлись таки налаштування - ввечері подзвоню  - спитаю...
І подобається ніби - принаймі той самий нет швидший - але поки настроїш...

Praporshic

• Гість
Ага - ІНТЕРНЕТ, і якщо він не працює відразу ( у мене РРРОЕ та vpn - у друга не відразу запрацюбвали, точніше собі я ще настроїв а йому ще ні) - кажуть своє фе.

Почнемо з того, що це особливості пострадянських провайдерів. У цивілізованому світі таких проблем не виникає, бо: 1. PPPoE працює всюди й одразу (thanks to Network-Manager). Звісно, якщо встановити усе що треба.
2. Роздавати Інтернет через VPN - відверте збочення для людей, що не спромоглися прочитати документацію та нормально підраховувати трафік. Хоча знову-ж таки, встановлюємо network-manager-pptp і працюємо.
Питання: а чого це увесь світ має робити задля наших збочень щось? Бажаєте щоб це працювало - беріть «місцеві» дистрибутиви. Той саме Alt, наприклад.

Відсутній Djalin

• Письменник
Ну у моєму диску чогось не працювало саме РРРоЕ - хоча в інших воно було, крім того українські я знаю тільки майн-лінукс - але він схоже платний...

Маю пропозицію створити гілку де люди будуть спілкуватись за територіальною ознакою - чи щось таке

- я наприклад досі не можу знайти "знайомого гуру" - чи просто з ким порадитись у моєму місті - а це значно спростило б справу.

Відсутній nickat

• Письменник
  • дописів: 587
  • Debian user
І подобається ніби - принаймі той самий нет швидший - але поки настроїш...

Це добре, що подобається.  Можна сказати -- це головне :)  Ви пригадайте, як ви у перший раз щось у Window налаштовували...

Ставте конкретні запитання, отримаєте конкретні відповіді.

Для з'єднань через VPN в Ubuntu та Debian є network-manager-openvpn.
Best regards,
nickat

Praporshic

• Гість
Ну у моєму диску чогось не працювало саме РРРоЕ - хоча в інших воно було, крім того українські я знаю тільки майн-лінукс - але він схоже платний...
Воно не "майн". Воно "My" ("май"). І про нього вже кілька років як «лише добре або нічого».

Praporshic

• Гість
То не для тих з’єднань. То для OpenVPN. А провайдери, що збочуються на VPN використовують мастдайний PPTP.

romi

• Гість
1) Платний - якщо замовляти диски, а якщо качати - мені і Windows XP безплатний  :)
2) MyLinux уже давно не розвивається.
3) Це модифікована Fedora.

Відсутній Djalin

• Письменник
То не для тих з’єднань. То для OpenVPN. А провайдери, що збочуються на VPN використовують мастдайний PPTP.
Саме його...
От у моєму місті він перший за популярністю - далі йде ОГО - там айдіел модкм, а у мене РРРоЕ - радіоінтернет.
То чи варто створити принаймі тему де люди будуть шукати однодумців в своєму місті/селі/смт ?