Автор Гілка: Потрібна допомога у виборі CMS  (Прочитано 7668 раз)

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
Re: Потрібна допомога у виборі CMS
« Відповідей #15 : 2009-10-09 20:00:26 »
Plone? Хіба що він заважкий, через потребу у Zope. Але дуже зручно - є WYSIWYG редактор....
майже всі популярні cms мають редактор WYSIWYG, так що це не є перевагою (а от його відсутність є суттєвим недоліком)
Fedora 35 (x86-64)

Praporshic

• Гість
« Відповідей #16 : 2009-10-09 20:19:02 »
Plone? Хіба що він заважкий, через потребу у Zope. Але дуже зручно - є WYSIWYG редактор....
майже всі популярні cms мають редактор WYSIWYG, так що це не є перевагою (а от його відсутність є суттєвим недоліком)
Так, але легкість його використання теж має значення. Ось тут воно таки легко використовується.

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #17 : 2009-10-10 01:10:56 »
чим же відрізняється блог від сайту з точки зору дизайну??? Хмарою тегів, чи що?
Сайт з розділами має в нормі організовуватися як набір сторінок, до яких доступ іде через меню і посилання. А блог орієнтований на представлення у вигляді єдиної довгої стрічки.

Різниця та сама, що й між стосом та рулоном паперу.

Відсутній oleksa

• Кореспондент
  • дописів: 214
« Відповідей #18 : 2009-10-10 12:23:33 »
Задача: потрібно прикрутити CMS для досить статичного сайту, щоб обмежене коло (пересічних) користувачів могло редагувати (як правило вже наявні) сторінки. Поки що наворотів ніяких не треба, може згодом. Оскільки редактори в html ні бум-бум, WYSIWYG обов’язковий. Український переклад бажаний але не критичний.

Після багатогодинного лазання, порівняння (на www.cmsmatrix.org) і пробування на зуб (на opensourcecms.com) схоже пошук звузився до:
* CMS Made Simple
* MODx
* Joomla!
* Drupal
Колись починав з нюків (phpnuke, postnuke), сам допилював. Власне приємно було те, що адмінівська панель вбудована в загальний інтерфейс сайту. Прикручував spaw editor - дозволяє чистити сміття з OOo та MSO.
Далі мав досвід з Мамбою, спочатку вона мені видавалась таким собі навороченим слоном, проте концепція модулів-мамботів-компонент сподобалась. Врешті Мамба еволюціонувала в Джумлу.
Wordpress - легкий, я на мене, і добре підходить до блоґ-стилістики (набір функціоналу та базовий дизайн).

Відсутній Djalin

• Письменник
  • дописів: 661
« Відповідей #19 : 2009-10-10 17:10:02 »
чим же відрізняється блог від сайту з точки зору дизайну??? Хмарою тегів, чи що?
Сайт з розділами має в нормі організовуватися як набір сторінок, до яких доступ іде через меню і посилання. А блог орієнтований на представлення у вигляді єдиної довгої стрічки.

гм, але ж можна зробити меню, і виставити кількість повідомлень на сторінку
рулон робиться сторінкою - загалом це не суть важливо - дизайн можна зробити свій.
а як щодо
Цитата
невелика за розміром бажано до 1 Мб
- мій хостер мені заломить ціну - якщо сайт стане більше 10 мегабайт, загалом домовлялися за 20 - але це ліміт - і хочу мати хоч 10 в запасі.

Відсутній oleksa

• Кореспондент
  • дописів: 214
« Відповідей #20 : 2009-10-11 23:01:10 »

гм, але ж можна зробити меню, і виставити кількість повідомлень на сторінку
рулон робиться сторінкою - загалом це не суть важливо - дизайн можна зробити свій.
а як щодо
Цитата
невелика за розміром бажано до 1 Мб
- мій хостер мені заломить ціну - якщо сайт стане більше 10 мегабайт, загалом домовлялися за 20 - але це ліміт - і хочу мати хоч 10 в запасі.

Що то за хостер у вас такий жлобливий?  ::) Що ж до рулону чи стосу, то справді є різниця, тому зверніть увагу на адмінку, шаблони та модулі, що йдуть до ядра.

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #21 : 2009-10-12 05:24:33 »
Його хостер — я. У мене свої уявлення про безпеку, тому й грозився руки за WP відбити. До речі, за Joomla також.
підозрюю, що будь-який софт на php (і який ще до того ж заточений під mysql) має викликати у серйозного адміна відчуття небезпеки...

P.S. хоча в ідеалі справжній адмін має опиратися встановленню будь-якого ПЗ на його сервер, (включно з ОС)  8-)
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Djalin

• Письменник
« Відповідей #22 : 2009-10-12 10:26:25 »

Що то за хостер у вас такий жлобливий?  ::) Що ж до рулону чи стосу, то справді є різниця, тому зверніть увагу на адмінку, шаблони та модулі, що йдуть до ядра.
Ну чого він мені і домен зареєстрував і місце дав - все на шару - я не в претензії - та й використовував спершу голий html але постійно змінювати руцями.... :-/ тому тре система - поки використовую блогову - 135 кілобайт - розпакована.

Відсутній Djalin

• Письменник
« Відповідей #23 : 2009-10-12 10:38:58 »
До речі у тому ж вордпресі можна і статичні сторінки робити - от вам і стос паперу

Відсутній Djalin

• Письменник
« Відповідей #24 : 2009-10-12 11:03:28 »
До речі у тому ж вордпресі можна і статичні сторінки робити - от вам і стос паперу
а от у моєму місті Рівненські Глобальні Мережі за хостинг з пхп просять мінімум 20 грн - дають 50 мегабайт - правда хостинг там аховий.
краще вже безкоштовний (наприклад щоб запрацювала кмс - довелося виставити права на ВСІ файли 777) - більше там не хощуся.

Відсутній Djalin

• Письменник
« Відповідей #25 : 2009-10-14 10:32:22 »
До речі невеличке застереження - залмйте на безкоштовний хостинг і протестуйте швидкісь завантаження - краще через повільний інтернет.
До чого я веду - якщо у вас буде багато відвідувачів чи атака на відмову в обслуговуванні (сподіваюсь я правильно висловився?) з сайтом який буде пригальмовувати - можуть бути проблеми.
В ідеалі треба булоб протестувати і самою атакою...
але це вже я невмію. :-[

Відсутній kinematics

• Новачок
  • *
  • дописів: 2
« Відповідей #26 : 2009-10-28 00:31:32 »
Можливо варто звернути увагу на http://[b]2z project[/b] - http://2z-project.ru/
Невеличка, швидка, не сильно серв грузить...

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #27 : 2009-10-28 01:30:41 »
Можливо варто звернути увагу на http://[b]2z project[/b] - http://2z-project.ru/
Невеличка, швидка, не сильно серв грузить...
це щось таке підозрліе: інформації на сайті мало, все російською мовою, файли документації в cp1251, база лише mysql...

зрештою зупинився на drupal — я перечитав купу інфи, на http://php.opensourcecms.com/ перепробував з десяток різних, у себе на сайті перепробував joomla, cms made simple, wordpress і drupal, останній хоч і важкуватий, але має непогану структуру і дає достатньо фукнціональності, окрім того підтримує postgresql

всім дякую за коментарі!
Fedora 35 (x86-64)