Автор Гілка: Що мені не подобається в Ubuntu.  (Прочитано 1888 раз)

Відсутній unknown

• Графоман
  • дописів: 256
  • Tux файний хлопака
Хочу розглянути три дистрибутиви — 8.10, 9.04 і 9.10. З Ubuntu я познайомився в грудні 2008  року. Тоді я завантажив Ubuntu 8.10 і встановив. Далі не буду вдаватись в подробиці... Полюбив я Linux. Зненавидів Windows. Все мене влаштовувало в 8.10. Далі — Ubuntu 9.04. Встановив. Нововведення  були доречні. Але, перше, що почало дратувати - “менеджер оновлення” не з'являвся у верхній панелі у вигляді червоної стрілки (як це було в 8.10), а вискакував у вигляді згорнутого вікна на нижній панелі. Було зручно і красиво, а зробили “воно вилазить по 100 разів, хоч ти воно не кликав”. Добре, змирився з цим, звик. Ну а Ubuntu 9.10 взагалі жахає своїми нововведеннями (чи недоробками?!). В розділі “Адміністрування” зникли “служби”. Куди їх шайтан забрав?! І в 8.10 і в 9.04 є  в “Параметри” - “програми автозапуску” і “Адміністрування” - “служби”.  Ну, з цим би я ще змирився. І в 8.10 і в 9.04 коли вибираєш файл правою кнопкою миші в контекстному меню є різні опції, зокрема — “шифрувати” і “підписати”. Це важлива функція як на мене. В Ubuntu 9.10 мене позбавили цієї можливості. Кого і чому руки свербіли це забрати і куди воно поділося?! Ubuntu не винна. Мене бісять дії розробника. Нема стандарту. Ганяють туди-сюди, вздовж і впоперек. Ні, щоб один дистрибутив відточити і налагодити нормально вони строчать версію за версією кожні 6 місяців. Така моя думка.
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: Що мені не подобається в Ubuntu.
« Відповідей #1 : 2009-11-25 13:48:48 »
Встановіть seahorse-plugin. Саме команда Ubuntu тут і винна.

А взагалі для таких речей є https://bugs.launchpad.net/
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній unknown

• Графоман
  • дописів: 256
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #2 : 2009-11-25 15:20:49 »
дякую, встановив, з'явились ті функції.
P.S. На майбутнє - прошу не відсилати мене по англомовних посиланнях, я не вивчав англійську в школі.
cat /dev/ass > /dev/head

Praporshic

• Гість
« Відповідей #3 : 2009-11-26 10:30:57 »
дякую, встановив, з'явились ті функції.
P.S. На майбутнє - прошу не відсилати мене по англомовних посиланнях, я не вивчав англійську в школі.
Тоді вивчите тут і нікуди не дінетеся.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #4 : 2009-11-26 10:47:44 »
Тоді вивчите тут і нікуди не дінетеся.
А пан не хоче зі свого боку повчити педагогіку? Ну, згодиться - школярі періодично набігають.  ;)
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #5 : 2009-11-26 11:38:25 »
Тобто, згадати педагогіку? Ні, не хочу.

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #6 : 2009-11-26 13:36:32 »
Ні, щоб один дистрибутив відточити і налагодити нормально вони строчать версію за версією кожні 6 місяців. Така моя думка.
Змінювати дистра на щось путнє не пробували? Федору поставте - в неї теж гарні глюки бувають.Можна скомпілити глюки - для цього й придумали Джену  ;). От тільки там не можна жалітись, що менеджер оновленя з білки на щось змінили.
Там він вискочить з консолі за командою: paludis --sync
Далі продовжується з використанням недозволеної на форумі лексики, видаленням блокуючих пакетів, переписом конфігураційних файлів. Зате в пільшості випадків потрапляння процесу оновлення в дупу -- з неї можна вилізти з використанням стандартного набору проктологічних засобів. Думаю, в Убунту так просто зі складної ситувації не вилізти.
Flame:
Під джентою можна взагалі перестати порівнювати Лінукс з Віндовс. Спір з джентушником на тему Linux vs Windows може закінчитись фразою: "де ж тут логіка спору? Взагалі-то Лінукс -- операційна система і базікання на тему іконок, кнопочок, віконець позбавлено змісту (віконного менеджера, стільничне середовище, користувацькі програми обираєм самі, а не Торвальдс за нас це робить :))".
« Змінено: 2009-11-26 13:37:27 від serg_ik »
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.