А чи є сенс одразу ставити новітню версію системи, якщо там наявні прорахунки? Може краще 1-2-річної давності, поки є підтримка і коли там все сто разів перевірено?
Я еквалайзером не користуюся, хіба що на телефоні. Під прорахунками мав на увазі не лише це. Ось у Mandriva 2009.1 кожного разу при вході в сеанс перший символ паролю не вводиться, навіть якщо попередньо клікнути у поле курсором миші. Доводиться писати пароль, дублюючи перший символ. У 2008.1 цієї проблеми нема. Так ще помітив чимало "прогресивних" змін.
У мене ХР при підключенні до мережі, навіть без антивірусу, не падала, але якщо віруси вже явно дошкуляють, можна скористатися антивірусом чи фаєрволом. Дякую за опис помилок у дистрибутивах лінукса! Дуже цікаво, особливо про Убунту, який псує завантажувач, - так йому і треба. Загалом, ретельність роботи вражає... Скоро випробую Mandriva 2010, подивлюся, що там за помилки. Чому допускається вихід системи з вадами? Її ж треба сто разів перевіряти і тестувати, а не навипередки випускати. Навіть МС тут обачна, були випадки, коли на рік а то й більше затягувався вихід системи.
Ні антивірус, ні нормальний брандмауер не є компонентами системи. Їх потрібно встановлювати окремо як оновлення.
Не хочу видатися критиком лінукса, але як бачу, дистрибутиви робляться на тяп-ляп. Перевірка промахів користувачами - оригінально, та не додає честі розробнику. Я би скоротив випуск з півроку до 1-3 років.
А ці дві концепції мені подобаються, так і має бути. Вони стосуються лише названих вами дистрибутивів?
Цитата: Дмитро Главацький від 2009-11-22 11:47:17А ці дві концепції мені подобаються, так і має бути. Вони стосуються лише названих вами дистрибутивів?Так, це стосується лише названих дистрибутивів.
Microsoft теж перевіряє на користувачах (ви ж чули про ці роздачі тестових випусків Windows 7), просто у них база більша.Найгірше з дистрибутивами, де мало розробників або де мало активних користувачів.
Програмний еквалайзер — маразм. Невже ви думаєте, що ви краще розбираєтеся у тому, як має звучати музика, ніж це робить професійний звукорежисер на студії?
У Windows у вас буде лише один варіант і за додаткові гроші.
Складається таке враження, що все ПЗ для вікон - платне! Але це ж не так, є хороші безкоштовні рішення. Як от Comodo, в якому поєднані функції потіжніх фаєрвола/антивіруса/дефенса, відмінно працює і ні за що не потрібно тут платити.
А ви спробуйте під час роботи того Comodo Internet Security набрати в командному рядку netstat -b і уважно переглянути отримані результати. Вас очікує сюрприз :-)
До чого це я? У всіх (так у ВСІХ) системах є помилки. Розберемо системи цієї осені:[...]4) Тільки про openSUSE ще нічого не відомо.