Автор Гілка: Re: Еквалайзер  (Прочитано 6418 раз)

Spiritlert

• Гість
Re: Еквалайзер
« : 2009-11-22 09:27:33 »
А чи є сенс одразу ставити новітню версію системи, якщо там наявні прорахунки? Може краще 1-2-річної давності, поки є підтримка і коли там все сто разів перевірено?:P

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #1 : 2009-11-22 09:54:15 »
А чи є сенс одразу ставити новітню версію системи, якщо там наявні прорахунки? Може краще 1-2-річної давності, поки є підтримка і коли там все сто разів перевірено?:P
Програмний еквалайзер — маразм. Невже ви думаєте, що ви краще розбираєтеся у тому, як має звучати музика, ніж це робить професійний звукорежисер на студії?
Edit:
Щодо явних прорахунків. Знімок вікна одного красивого і строгого набору інструментів. Ваді уже 8 років. Не треба користуватися тим, у чому є такі явні прорахунки.  ;)
« Змінено: 2009-11-22 10:20:07 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Spiritlert

• Гість
« Відповідей #2 : 2009-11-22 10:36:33 »
Я еквалайзером не користуюся, хіба що на телефоні. :D Під прорахунками мав на увазі не лише це. Ось у Mandriva 2009.1 кожного разу при вході в сеанс перший символ паролю не вводиться, навіть якщо попередньо клікнути у поле курсором миші. Доводиться писати пароль, дублюючи перший символ. У 2008.1 цієї проблеми нема. Так ще помітив чимало "прогресивних" змін.

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #3 : 2009-11-22 10:52:36 »
Я еквалайзером не користуюся, хіба що на телефоні. :D Під прорахунками мав на увазі не лише це. Ось у Mandriva 2009.1 кожного разу при вході в сеанс перший символ паролю не вводиться, навіть якщо попередньо клікнути у поле курсором миші. Доводиться писати пароль, дублюючи перший символ. У 2008.1 цієї проблеми нема. Так ще помітив чимало "прогресивних" змін.
Ну ясно, якщо не оновлювати систему, у ній не виправлятимуться помилки... Це постійно твердить одна велика компанія. Ви поставте «голу» Windows XP без службових пакунків, з’єднайте її з локальною мережею і залиште на день працювати. Якщо вона не впаде одразу (а падають навіть Win XP з SP3 без додаткових оновлень — перевірено), ввечері можете перевірити кількість вірусів, які було встановлено у системі. Ах, такий поганий, поганий Microsoft.

До чого це я? У всіх (так у ВСІХ) системах є помилки. Розберемо системи цієї осені:
1) Ubuntu псує завантажувач систем своїм Grub 1.96, записує зіпсовані файли з розміром >4 ГБ на розділи з ext4 (останнє просто невиправне «ой-ой-ой»).
2) Mandriva примудрилася зібрати glibc з помилкою. Тепер розробники у шоці (треба перезбирати фактично всю систему).
3) Fedora зібрала таку систему, у якій не працює або віртуалізація, або KDE4 з GIMP (причому не працює капітально, якщо ставите нелатану версію Xorg, падають всі системи віртуалізації, якщо ставите латану, робота у KDE4 і GIMP на картках NVidia з пропрієтарним драйвером неможлива).
4) Тільки про openSUSE ще нічого не відомо.

Ну і що? Користуюся Mandriva і нічого страшного досі не трапилося...
You're not alone
All used up

Spiritlert

• Гість
« Відповідей #4 : 2009-11-22 11:07:07 »
У мене ХР при підключенні до мережі, навіть без антивірусу, не падала, але якщо віруси вже явно дошкуляють, можна скористатися антивірусом чи фаєрволом. Дякую за опис помилок у дистрибутивах лінукса! Дуже цікаво, особливо про Убунту, який псує завантажувач, - так йому і треба. :D Загалом, ретельність роботи вражає... Скоро випробую Mandriva 2010, подивлюся, що там за помилки.  Чому допускається вихід системи з вадами? Її ж треба сто разів перевіряти і тестувати, а не навипередки випускати. Навіть МС тут обачна, були випадки, коли на рік а то й більше затягувався вихід системи.

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #5 : 2009-11-22 11:21:30 »
У мене ХР при підключенні до мережі, навіть без антивірусу, не падала, але якщо віруси вже явно дошкуляють, можна скористатися антивірусом чи фаєрволом. Дякую за опис помилок у дистрибутивах лінукса! Дуже цікаво, особливо про Убунту, який псує завантажувач, - так йому і треба. :D Загалом, ретельність роботи вражає... Скоро випробую Mandriva 2010, подивлюся, що там за помилки.  Чому допускається вихід системи з вадами? Її ж треба сто разів перевіряти і тестувати, а не навипередки випускати. Навіть МС тут обачна, були випадки, коли на рік а то й більше затягувався вихід системи.
Ні антивірус, ні нормальний брандмауер не є компонентами системи. Їх потрібно встановлювати окремо як оновлення.

Ах, так, треба перевіряти... А власне на кому перевіряти? Ви ж сказали, що глючними системами ніхто не користуватиметься... На собі перевіряти? Ну так мене, наприклад, не турбують проблеми працездатності Empathy чи драйверів Intel. Когось, певно, не турбують проблеми KDE, падіння kdesvn на старті чи проблеми з шрифтами у FontForge.

Марк Шатлворт втягнув всіх у гонку без сенсу і результату. Кожні півроку — випуск. Ніяких відхилень (плювати на вади, теоретично їх мають виправити під час фази тестування, але розробників не вистачає, тому виправляються уже після випуску, від чого страждає наступний випуск тощо...).

Зараз існує дві концепції, адепти яких не виконують подібних планів. Одна з них полягає у тому, що випусків взагалі не повинно бути (Arch Linux) система еволюціонує поступально. Інша — у тому, що випуск буде здійснено, коли все буде готово (Debian, openSUSE).

Отже, ви просто можете вибрати. Присутні всі можливі варіанти. У Windows у вас буде лише один варіант і за додаткові гроші.  ;)
You're not alone
All used up

Spiritlert

• Гість
« Відповідей #6 : 2009-11-22 11:47:17 »
Ні антивірус, ні нормальний брандмауер не є компонентами системи. Їх потрібно встановлювати окремо як оновлення.
;)
Само собою.;)

Не хочу видатися критиком лінукса, але як бачу, дистрибутиви робляться на тяп-ляп. Перевірка промахів користувачами - оригінально, та не додає честі розробнику. Я би скоротив випуск з півроку до 1-3 років.

А ці дві концепції мені подобаються, так і має бути. :) Вони стосуються лише названих вами дистрибутивів?

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #7 : 2009-11-22 11:57:24 »
Не хочу видатися критиком лінукса, але як бачу, дистрибутиви робляться на тяп-ляп. Перевірка промахів користувачами - оригінально, та не додає честі розробнику. Я би скоротив випуск з півроку до 1-3 років.
Microsoft теж перевіряє на користувачах (ви ж чули про ці роздачі тестових випусків Windows 7), просто у них база більша.

Найгірше з дистрибутивами, де мало розробників або де мало активних користувачів.
А ці дві концепції мені подобаються, так і має бути. :) Вони стосуються лише названих вами дистрибутивів?
Так, це стосується лише названих дистрибутивів.
You're not alone
All used up

Praporshic

• Гість
« Відповідей #8 : 2009-11-22 12:09:26 »
Так, це стосується лише названих дистрибутивів.

Ви ще забули про CentOS та інші клони RHEL. Red Hat не випускає дистрибутив який "не готовий". Саме тому він і є еталонним Enterprise дистрибутивом.

Spiritlert

• Гість
« Відповідей #9 : 2009-11-22 13:10:14 »
Microsoft теж перевіряє на користувачах (ви ж чули про ці роздачі тестових випусків Windows 7), просто у них база більша.

Найгірше з дистрибутивами, де мало розробників або де мало активних користувачів.
Продуктів МС поза часовими рамками Windows 98 SE - Windows Server 2003 не сприймаю серйозно. Краще б їх розробники зупинилися на ХР і рухалися у напрямку його вдосконалення, а не наворочення. Windows 7 з огляду на відгуки така ж глючена, як і 95. :D

Але проблема глюченості є і в лінуксах. Я спробую ті концептуальні системи (Debian, а також хотілося б і OpenSuse, Arch, але це тупо всі підряд встановлювати:)), сподіваюся, вони зроблені без видимих вад. Але чи обов'язково глюченою буде непопулярна система? Розробників може бути мало, але якщо це зроблено з розумом і без поспіху...

Відсутній nickson

• Дописувач
  • **
  • дописів: 66
« Відповідей #10 : 2009-11-22 22:37:41 »
Програмний еквалайзер — маразм. Невже ви думаєте, що ви краще розбираєтеся у тому, як має звучати музика, ніж це робить професійний звукорежисер на студії?
Вперше таке чую! Я завжди користуюсь програмним еквалайзером разом з фізичними крутилками на колонках. І діло зовсім не в тому, хто в чому краще розбирається, а в тому, що власне музика-то різна буває.

У Windows у вас буде лише один варіант і за додаткові гроші.  ;)
Складається таке враження, що все ПЗ для вікон - платне! Але це ж не так, є хороші безкоштовні рішення. Як от Comodo, в якому поєднані функції потіжніх фаєрвола/антивіруса/дефенса, відмінно працює і ні за що не потрібно тут платити.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #11 : 2009-11-23 09:57:24 »
Складається таке враження, що все ПЗ для вікон - платне! Але це ж не так, є хороші безкоштовні рішення. Як от Comodo, в якому поєднані функції потіжніх фаєрвола/антивіруса/дефенса, відмінно працює і ні за що не потрібно тут платити.
А ви спробуйте під час роботи того Comodo Internet Security набрати в командному рядку netstat -b і уважно переглянути отримані результати. Вас очікує сюрприз :-)
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній nickson

• Дописувач
  • **
  • дописів: 66
« Відповідей #12 : 2009-11-23 15:34:06 »
А ви спробуйте під час роботи того Comodo Internet Security набрати в командному рядку netstat -b і уважно переглянути отримані результати. Вас очікує сюрприз :-)
Всі ті ДОЗВОЛЕНІ з'єднання, які були виведені чомусь мені не здаються сюпризом  ::)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #13 : 2009-11-23 21:32:03 »
Дивно. Я ставив Comodo Internet Security з диску HiTech Pro за 09.2009, так ця команда, серед іншого, видавала з`єднання на якийсь cashfly (не пам'ятаю точно адреси, але то явно не сервер оновлень), від cmdagent.exe. Система була щойно встановлена, навряд що то стороння зараза.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #14 : 2009-11-27 19:19:42 »
До чого це я? У всіх (так у ВСІХ) системах є помилки. Розберемо системи цієї осені:
[...]
4) Тільки про openSUSE ще нічого не відомо.
Це, мабуть, тому, що я ще не оновився  :) ::)