Приїхали! В людей у стані сп'яніння зіниці звужується повільніше, через що в них частіше трапляється ефект «червоних очей»
В соборі фоткав без спалаху. Брак полягав у тому, що фотографія вийшла розмитою - завелика експозиція, автоматика не впоралася із завданням підібрати.P.S. Фоткав легітимно - купив на це квитка.
Якось непрофесійно звучить той подвійний спалах.
Якщо чесно, то я рукою відводжу спалах на стелю, якщо не виходить, то не судилось.
В соборі фоткав без спалаху. Брак полягав у тому, що фотографія вийшла розмитою - завелика експозиція, автоматика не впоралася із завданням підібрати.
ну звичайно. коли мало світла, потрібен штатив. Якщо немає можливості юзати штатив, я ставлю фотоапарт на якусь опору, або притискаю до стінки, в зовсім незручних умовах — притискаю до чола. Коли велика витримка, кожне непомітне тремтіння рук впливає на якість.те саме стосується зуму, коли великий зум, теж потрібен штатив.Спалах я особисто юзаю лише тоді, коли світла настільки мало, що без нього ніяк не сфоткати (наприклад, у печері).
Я для цього зазвичай використовую аркуш білого паперу. А про те, щоб це робити рукою — ніколи не чув. Світло ж червоне буде, ні?
Якось непрофесійно звучить той подвійний спалах. Принаймні, це останнє з усіх варіантів, що я б бажав застосувати. Якщо чесно, то я рукою відводжу спалах на стелю, якщо не виходить, то не судилось. Якість од світлин зі спалахом переважно бажають кращого, тому його рідко використовують. Ви мали досвід, чи просто вирішили погомоніти про червоноокість?
Спалах просто необхідний коли фотографую на сонці - так тіней менше
Цитата: djalin від 2010-03-13 10:52:49Спалах просто необхідний коли фотографую на сонці - так тіней менше На сонці є тінь?