Автор Гілка: Фотогурманство  (Прочитано 4125 раз)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Фотогурманство
« : 2010-02-26 00:00:02 »
З списком програвання згоди дійшли.  :) А щодо фотографії - відкріпіть будь ласка це повідомлення в Балачки, якщо захочете на нього відповідати, а ні то вилучіть.
Приїхали! В людей у стані сп'яніння зіниці звужується повільніше, через що в них частіше трапляється ефект «червоних очей»
Ах пробачте, забув написати слово "також" в реченні про зовсім тверезих людей. Я мав на увазі, що не обов'язково бухати для цього.
Подвійний спалах використовується серед інших прийомів, оскільки не завжди вийде перенаправити спалах на стелю чи відвести його від осі камери. Зокрема, сам спостерігав таке у мильницях. Батереї - звичайні. Ну, дещо швидше розряджаються, попередній спалах не має бути таким потужним як основний, його завдання лише звузити зіниці.
Щодо знущання посеред ночі - цікава ідея, сам не здогадався-би. Принаймні, суб'єкти фотографування були попереджені про зйомку, та-й темнота не повна була.
« Змінено: 2010-02-26 00:02:03 від Re. »
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
Re: Фотогурманство
« Відповідей #1 : 2010-02-26 00:09:32 »
Якось непрофесійно звучить той подвійний спалах. Принаймні, це останнє з усіх варіантів, що я б бажав застосувати. Якщо чесно, то я рукою відводжу спалах на стелю, якщо не виходить, то не судилось. Якість од світлин зі спалахом переважно бажають кращого, тому його рідко використовують. Ви мали досвід, чи просто вирішили погомоніти про червоноокість? :)

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #2 : 2010-02-26 01:13:20 »
Ну, я-ж і казав - у мильницях, де спалах вбудований. Для тих людей, що не знають. Власне, я не професіонал, проте трішки цією темою цікавився. Після того, як привіз із екскурсії по Чернігову розмиті фотографії Царських воріт та ще багато браку.  :)
В решті-решт в похід ви не захочете тягти дорогий Олімпус, а візьмете щось простіше. Стелі там немає, відвести ні на що, спалах вбудований, можна спробувати і так.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #3 : 2010-02-26 08:27:05 »
Навіщо ворота зі спалахом фотографувати? :)
« Змінено: 2010-02-26 08:27:22 від Re. »

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #4 : 2010-02-26 10:35:27 »
В соборі фоткав без спалаху. Брак полягав у тому, що фотографія вийшла розмитою - завелика експозиція, автоматика не впоралася із завданням підібрати.
P.S. Фоткав легітимно - купив на це квитка.
« Змінено: 2010-02-26 10:36:46 від Piktor »
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #5 : 2010-02-26 14:49:23 »
То вже з розміром і затримкою треба бавитись.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #6 : 2010-02-26 15:31:34 »
Ну, я того тоді не знав.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #7 : 2010-02-26 15:55:02 »
Теоретично for dummies існує авторежим, і він має все автоматично опрацьовувати. Я сам усі інші режими не використовую, бо сучасна техніка робить майже все за користувача.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #8 : 2010-02-26 18:16:54 »
Не завжди. Наприклад, автофокус. Я знімав сову між гілок, так доводилося підлаштовувати вручну. Коло корпуса Львівської політехніки знімав пам'ятник замученій бібліотекарці, що хоче спалити книгу, теж доводилося коригувати. В Чернігові авторежим не впорався з експозицією коли я відключив спалах., хоча в Борисо-Глібському соборі не так і темно.
« Змінено: 2010-02-26 18:17:21 від Piktor »
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #9 : 2010-02-28 17:36:05 »
В соборі фоткав без спалаху. Брак полягав у тому, що фотографія вийшла розмитою - завелика експозиція, автоматика не впоралася із завданням підібрати.
P.S. Фоткав легітимно - купив на це квитка.
ну звичайно. коли мало світла, потрібен штатив. Якщо немає можливості юзати штатив, я ставлю фотоапарт на якусь опору, або притискаю до стінки, в зовсім незручних умовах — притискаю до чола. Коли велика витримка, кожне непомітне тремтіння рук впливає на якість.

те саме стосується зуму, коли великий зум, теж потрібен штатив.

Спалах я особисто юзаю лише тоді, коли світла настільки мало, що без нього ніяк не сфоткати (наприклад, у печері).
« Змінено: 2010-02-28 17:37:18 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Moses

• Кореспондент
  • дописів: 156
  • Наша рросповідь...
« Відповідей #10 : 2010-03-05 17:05:47 »
Якось непрофесійно звучить той подвійний спалах.
Звичайно що непрофесійно. Професіонал використовує модний спалах, який спрямовує світло у стелю або іще кудись. А любителю як бути? Такий подвійний (насправді він навіть не подвійний) спалах дійсно запобігає появі червоноокості. Але не тільки це. Я, наприклад, завжди встигаю закрити очі при звичайному спалаху. А при «подвійному» очі спочатку втрачають чутливість і вже не закриваються при основному.

Якщо чесно, то я рукою відводжу спалах на стелю, якщо не виходить, то не судилось.
Я для цього зазвичай використовую аркуш білого паперу. А про те, щоб це робити рукою — ніколи не чув. Світло ж червоне буде, ні?

Цитата
В приміщенні зняти з рук без розмивання рідко вдається. Автоматика тут не допоможе. Просто коли вручну виставиш ISO та діафрагму, то можна бути упевненим, що зробив максимум для того, щоб не було розмивання.

Цитата
ну звичайно. коли мало світла, потрібен штатив. Якщо немає можливості юзати штатив, я ставлю фотоапарт на якусь опору, або притискаю до стінки, в зовсім незручних умовах — притискаю до чола. Коли велика витримка, кожне непомітне тремтіння рук впливає на якість.

те саме стосується зуму, коли великий зум, теж потрібен штатив.

Спалах я особисто юзаю лише тоді, коли світла настільки мало, що без нього ніяк не сфоткати (наприклад, у печері).

Бачу, пан людей недолюблює :)

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #11 : 2010-03-05 23:48:54 »
Я для цього зазвичай використовую аркуш білого паперу. А про те, щоб це робити рукою — ніколи не чув. Світло ж червоне буде, ні?
Білий аркуш не завжди є під рукою, хоча з рукою теж незле виходить. Але це крайнощі: бо спалах — надто складна річ для такого, як тривіальна світлина.

Відсутній Djalin

• Письменник
  • дописів: 661
« Відповідей #12 : 2010-03-13 10:52:49 »
Якось непрофесійно звучить той подвійний спалах. Принаймні, це останнє з усіх варіантів, що я б бажав застосувати. Якщо чесно, то я рукою відводжу спалах на стелю, якщо не виходить, то не судилось. Якість од світлин зі спалахом переважно бажають кращого, тому його рідко використовують. Ви мали досвід, чи просто вирішили погомоніти про червоноокість? :)
Спалах просто необхідний коли фотографую на сонці - так тіней менше ;)

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #13 : 2010-03-13 17:58:08 »
На сонці є тінь? ;D

Відсутній coirius

• Кореспондент
  • дописів: 175
  • ArchLinux
« Відповідей #14 : 2010-03-13 18:40:29 »
На сонці є тінь? ;D

Якщо ви маєте на увазі Сонце (зоря), тоді тінь чи напівтінь буде ;)