Привіт всім братам, юніксоїдам! Довго у мене в голові тинялася ідея і ось думаю опублікувати деякі думки: Є пропозиції скликати команду активних людей і реалізувати український портал по Юнікс системам. Тобто на основі обраної чи створеної CMS створити розділи під кожен окремий дистрибутив Linux'а чи вид *BSD та розділи по софту і харду, на якій зібрати величезну кількість інформації для зелених новачків і сталевих адміністраторів. Особливо приділити увагу використання нащих систем в домашніх умовах. Дуже хочеться зробити це, на кшталт Wiki порталу, щоб нові учасники могли публікувати свої думки у статтю. Так можна зробити блог машину, для кожного користувача. можливості (у кого є хороший Інтернет) зробити базу з ISO дистрибутивів. У планах можливий навіть невеликий інтернет-магазин, щоб окупати витрати. Тобто необхідний справді інформаційний портал. Звісно потрібні останні новини і форум, щоб зібрати спільноту. Далі потрібно обменюватся посиланнями, кнопками з іншими провідними інформаційними порталами Росії і Белорусії. Звісно це замальовки, тоесть думки в слух. все можна змінити і перепланувати. й потрібна ваша допомога. Аби проект не заглухнув, як багато - потрібно зібрати в команду, як мінімум з 10 постійних людей, готових з ентузіазмом заниматся додаванням контенту. Щоб за кожним закріпити якусь з зон порталу. Звісно потрібні дизайнери, програмісти і всі, хто не проти допомогти! На даний момент можу я надати хостинг з тимчасовим доменом в зоні volxv.info для налагодження. Далі потрібен новий домен. Вмію працювати в Фотошопі, 3DSMAX'е на аматорському рівні. трохи знаю PHP. Є достатній досвід адмініструванні різних CMS і Форумних рушіїв. Просто на даний момент я не бачу в Україні аналогічних ресурсів крім Linux.org.ua, постійно швидко оновлюваний і мають великі бази з доками, хоча в теж час Росії їх багато. Треба виправляти ситуацію. Тим більше що по FreeBSD великих порталів в Україні взагалі, тому ми можемо добре заповнити нішу. Назва проекту поки думаю "UnixClub.org.ua" Тому що то повідомлення я залишаю на багатьох форумах, то не зможу вчасно реагувати на відповіді. тож усе котрі зацікавилися зв'язуйтеся зі: ICQ: 4655915 e-mail: shadmas@gmail.com Mob: 80976923216 (Djuice) Олексій Чернов aka Razer