Автор Гілка: Комунікатор з ОС Лінукс  (Прочитано 4232 раз)

Відсутній v.2.1

• Письменник
  • дописів: 639
Думаю над придбанням такого пристрою.
Використовувати планую для дзвінків, доступу в інет, прослуховування музики(потрібно достатньо місця для колекції).

Уявлення про те наскільки активно розробляються програми для Openmoko не склалося. Нокія гальмує розробку  і тримає частини коду закритими. N8100, N8000 не уміють основного - дзвонити, отже швидше за все відпадають. Натомість google стимулює розробників конкурсом з призовим фондом у 10 млн доларів.
Власне зараз мені найбільше подобається Android. Бо існує активна розробка ОС і програм під неї.
Цікавить думка спільноти з цього приводу.
« Змінено: 2009-07-22 01:14:25 від vitre »

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
Re: Комунікатор з ОС Лінукс
« Відповідей #1 : 2009-07-22 10:29:15 »
Купіть телефон на Андроїді, напевно, коли вони у нас з’являться. Там має бути нормальне залізо, і нормальне ядро.

Можна купити моторолку (в мене a1200), якщо хочеться вже і зараз, але там всього 32МБ оперативки - цього малувато.
[Fedora Linux]

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #2 : 2009-07-22 11:26:10 »
Цитата
Купіть телефон на Андроїді, напевно, коли вони у нас з’являться.
та, я б теж не поспішав. Android є promising, але наразі не варто його брати.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній v.2.1

• Письменник
  • дописів: 639
« Відповідей #3 : 2009-07-22 21:28:51 »
Розглянув деякі варіянти.

Openmoko згорнули, зараз ним займається тільки спільнота.
Ясна річ вони упераються у виробника заліза.
http://www.linuxphone.ru/2009/06/openmoko-closes-freerunner-opensource-phones/
Є андроїд портований для Openmoko телефонів, але думаю там не все гаразд, оскільки зі своєю операційкою в них ще не все працювало.

Андроїд як опенсорс продукт я взагалі не бачу.
Гугл обмежує свій продукт не гірші за якийсь мастдай.
Найбільше вразило, що для того щоб використовувати андроїд як модем американський користувач мусить доплачувати  операторові. Здавалось би, що людина купує трафік, купує телефон, а що далі з ним робить чи передає на сві же комп, чи на комп друга нікого не повинно хвилювати. А ні, це порушення ліцензійної угоди, з сайту прибрали програму, яка дозволяла працювати андроїду як модему.
Прошивка обмежує роботу телефона під певного оператора, або регіон. Нам офіційно андроїди ще не продаються.
Для чогось треба було використовувати джаву і викинути всі инші бібліотеки, що обмежує портування і написанні програм для андроїда.
Обов’язок реєструвати рахунок гугл, для активації телефона.
Також гугл заявила про можливість перевіряти і видаляти певні програми зі своїх продуктів. Перелік підписаних драйверів.
Щоб позбутися обмежень треба повертатися до старих добрих піратсько-шаманських методів. Є сподівання, що на базі Андроїдських наробок виросте щось справді опенсорсне, якщо це не суперечитиме їхній ліцензії.

Існують здогадки, що наступний смартфон від нокії буде під Лінуксом Maemo. Там хоч і є певні ліцензійні обмеження проте Maemo те що Maemo, на сьогодні це був би найцікавіший варіянт.

Нема сенсу чекати поки до нас привезуть андроїди і продаватимуть з націнкою у дві тисячі. Пора вже навчитися користуватися інтернет аукціонами.
У мене є можливість замовити Андроїда з Америки.

Відімкнений Dream Android коштує 400 $.
Замкнений для Т-мобайл 100 $.
Посібник по відмиканню коштує 27 $ :) Якщо відмикати андроїд самостійно, то комунікатор за 100 $ виглядає досить привабливо. Мені особисто некомфортно носити з собою дорогі і крихкі речі. Треба ще дізнатися чи продаються замкнені ндроїди окремо від тарифного плана, чи як у нас "телефон за 1 гр".
« Змінено: 2009-07-22 22:17:33 від vitre »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #4 : 2009-07-22 22:02:37 »
Nokia N900 обіцяють таки навчити телефонній справі.

Motorola A1200e мені не сподобалась. Встановив qtopia - стало схоже на смартфон, а так - звичайний телефон. Трохи "просунутий"

Відсутній interruptor

• Дописувач
  • **
  • дописів: 62
  • Сергій
« Відповідей #5 : 2010-06-25 23:40:57 »
Нарешті маю N900. За виключенням кількох дуже мілких недоліків і відсутністю українізації на даний момент інших проблем не виявив...
Зараз оновлюсь і буду тестувати...

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #6 : 2010-06-26 09:11:15 »
Нарешті маю N900. За виключенням кількох дуже мілких недоліків і відсутністю українізації на даний момент інших проблем не виявив...
Зараз оновлюсь і буду тестувати...

ogg vorbis підтримується? А то я вже замучався перекодовувати ogg -> mp3 :(
Linux. The future is open.

Відсутній Code_Warrior

• Кореспондент
  • дописів: 141
  • OpenSuse 11.2
« Відповідей #7 : 2010-06-26 09:18:53 »

ogg vorbis підтримується? А то я вже замучався перекодовувати ogg -> mp3 :(

Тобто закритий формат підтримується, а відкритий - ні?  :o

Відсутній Re.