Автор Гілка: Як саме Linux може позитивно вплинути економічно..  (Прочитано 11999 раз)

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
Не зрозумів. Навіщо перевіряти і що?
То бцув тонкий жарт: якщо вінсервер не впав - значить він став локалхостом (інакше- не встоїть).

/me уявив вінь на термінальному сервері: пуск->ігри->косинка застигла картинка на терміналі і весь офіс гучно англійською кричить "твій кролик написав!!!"  ;D
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Сам студент(к-ка днів залишилось), але невже важко загнати кількох "грамотних", як приклад для інших?
Я не за "грамотних" мав на увазі - дивіться пост вище про вчителя фізкультури.
То бцув тонкий жарт: якщо вінсервер не впав - значить він став локалхостом (інакше- не встоїть).
Читаємо уважно попередній допис - сервер підтримує дистанційне навчання, тобто там спеціалізований веб сайт.
/me уявив вінь на термінальному сервері: пуск->ігри->косинка застигла картинка на терміналі і весь офіс гучно англійською кричить "твій кролик написав!!!"
Багата уява, одначе. А я не уявляв. Я в рідному унівєрі на кафедрі інформатики працював за таким і нормально.
« Змінено: 2010-05-20 20:33:59 від Piktor »
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
повернемось до подій 10-річної давності, коли SKYNET здуріла від якогось паршивого віруса та влаштувала масове бомбометання. Очевидно це сталось через те, що пентагон не подумав про небезпеку кота в мішку на стратегічних об'єктах. Отже, якби не та бісова вінда - не довелося б шмалити, ліпити до магніту та плющити дверима бомбосховища симпатичну кібер-бабу  ;D
Насправді все було зовсім не так.

• Літератор
Багата уява, одначе. А я не уявляв. Я в рідному унівєрі на кафедрі інформатики працював за таким і нормально.
Або сервак під *NIX-ами, або студенти без фантазії. Вони хоч знають де у вінді командний рядок запускати?
 Нормальні студенти в КНУ одним експлорером примудряються вінду відправити в непробудний нокаут  ;D
Flame:
В червоному корпусі це хіміки робили. Юристи та ін. гуманітарії надто тупі для цього  :P
« Змінено: 2010-05-20 22:09:43 від serg_ik »

Відсутній piktor

• Видавець
Нормальні студенти в КНУ одним експлорером примудряються вінду відправити в непробудний нокаут  ;D
Flame:
В червоному корпусі це хіміки робили. Юристи та ін. гуманітарії надто тупі для цього  :P
Порівняв КНУ з гуманітарним ВНЗ. Хоча у мене в коледжі, в сусідній аудиторії, де компи налаштовані "хлопчиком за 50$" вінда регулярно підбирає всяку заразу самостійно. Свою техніку я заставив працювати без збоїв, для себе-ж робив.
А з приводу "занадто тупих юристів" - мій знайомий, що вчився у червоному корпусі, нині отримує пару кілобаксів (точно не скажу, але не менше), катається у відпустку за кордон, в Англію підвищувати кваліфікацію, і, взагалі, почуває себе добре. І все, до речі, своїми знаннями добивався. А ми з вами і двох кілогривень не отримуємо, влітку максимум на Азов, якщо поталанить. То хто тупий?
« Змінено: 2010-05-20 23:24:12 від Piktor »
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

• Літератор
Система: вона вічно наривається на перезбірку  ;D

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • дописів: 100
  • Чому саме Лінукс?
Не зрозумів. Навіщо перевіряти і що?

Ну не знаю. Був сервер на PII-400, 256Mb, Win2000AS та звичайними IDE-шними вінтами. Так от аптайм був по 2-3 місяці, більш не було так як електрики полюбляли пару раз на рік чудити, а на сервері був безперебійник лише 600Вт, який його тримав лише півгодини.

І крутився на тому сервері відові шари, POP3/SMTP/Proxy/FTP/Web/NAT/CVS/IRC/IChat/Firebird десь для 20 людей з локалки.

Тому проблема не в самій вінді. Проблема в хлопчиках за 50$. Якщо вінду налаштує спеціаліст то вона й працювати буде не менш стабільно як і Лінукс. А якщо цьому "хлопчику" дати доступ до лінуксової консолі з правами рута, то він і за декілька хвилин завалить.

Ну а то що вінду може встановити кожна домогосподарка, то це так. Встановити може, це, схоже, така рекламна акція встанови вінду сам і гарантовано викликай спеціаліста , чи "хлопчика", як повезе, з швидкої комп'ютерної допомоги.

От всі лають вінду, але після того як я встановлюю систему з усім пакетом ПЗ, то вона без усяких проблем та вірусів працює у клієнтів по 2-3 роки.

Відсутній piktor

• Видавець
Тому проблема не в самій вінді. Проблема в хлопчиках за 50$. Якщо вінду налаштує спеціаліст то вона й працювати буде не менш стабільно як і Лінукс. А якщо цьому "хлопчику" дати доступ до лінуксової консолі з правами рута, то він і за декілька хвилин завалить.
Во! З цього робимо висновок, що холівари на цю тему беззмістовні.
Єдине, що мені у вінді не влаштовує - реалізація smb протоколу, тобто штатні шари для файлі та принтерів, через що підняв на своєму робочому компі FileZilla FTP Server як заміну. Не влаштовує тому, що у нашій мережі бігають цікаві звірі, що радісно ломляться через цей smb на комп'ютер. Якщо там стоїть Zillya (і таке в нас є) - вона їх гостинно приймає. Якщо нормальний антивірус - лається кожних декілька хвилин.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній piktor

• Видавець
(знахабніло так)
Пане Soft, є проблема. Я підключаю свій ноут до двох мереж - домашньої та робочої, в яких різні ІР адреси. У Debian в мене є KNetworkManager, що може в довільний момент на довільний інтерфейс виставити адреси із попередньо заданих налаштувань.
У Windows, наскільки я зрозумів, один інтерфейс - одні налаштування. Тобто доводиться влазити у властивості TCP/IP і перебивати адреси вручну. У випадку з WiFi в нас на роботі DHCP немає (в силу особливостей нашої мереж і бути не може), тому знову-ж таки доводиться влазити у властивості TCP/IP для бездротового з'єднання і писати ручками виділений ІР.
А чи не має для Windows ніякого менеджера підключень а-ля NetworkManager чи wicd?
« Змінено: 2010-06-16 10:50:44 від Piktor »
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • Чому саме Лінукс?
Во! З цього робимо висновок, що холівари на цю тему беззмістовні.
Єдине, що мені у вінді не влаштовує - реалізація smb протоколу, тобто штатні шари для файлі та принтерів, через що підняв на своєму робочому компі FileZilla FTP Server як заміну. Не влаштовує тому, що у нашій мережі бігають цікаві звірі, що радісно ломляться через цей smb на комп'ютер. Якщо там стоїть Zillya (і таке в нас є) - вона їх гостинно приймає. Якщо нормальний антивірус - лається кожних декілька хвилин.

Ставте Avira. Я підключен до великої завірусованої домашньої сітки з більш ніж 6000 компьютерів і нема проблем. Вона сама тихо знищує загрозу і лише пише про це свій лог.
http://www.free-av.com/

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • Чому саме Лінукс?
А чи не має для Windows ніякого менеджера підключень а-ля NetworkManager чи wicd?

http://www.netsetman.com/index.php?s=nsm

Відсутній piktor

• Видавець
Ставте Avira.
Всім я ставити нічого не буду, на то є "хлопчик за (не знаю, скільки в нього з/п)". На увірених мені машинах антивіруса не стоїть взагалі, служба доступу до файлів та принтерів вимкнена (принтери шарити потреби не маю, файли кидаю по FTP), мережа прикрита Outpost Firewall Free із політикою Deny most. А ще стоїть Shadow Defender. Пройшов рік, відколи я таке зробив, ніби як без проблем.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Цитата
А з приводу "занадто тупих юристів" - мій знайомий, що вчився у червоному корпусі, нині отримує пару кілобаксів (точно не скажу, але не менше), катається у відпустку за кордон, в Англію підвищувати кваліфікацію, і, взагалі, почуває себе добре. І все, до речі, своїми знаннями добивався. А ми з вами і двох кілогривень не отримуємо, влітку максимум на Азов, якщо поталанить. То хто тупий?
розум ніяк не пов’язаний із вмінням заробляти гроші. різні мафіозі заробляють мільйони доларів, то вони розумніші за університетського професора, чи що? те, що дозволяє заробляти багато грошей — це не розум. назвемо це «вмінням». з іншого боку, локально (в межах одного фаху) більша зарплата може свідчити і про розум. а може і не свідчити.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній piktor

• Видавець
Ну, в загальному випадку, ви десь маєте рацію, якщо тато-мама-дядя-тьотя влаштували пропхали своє чадо кудись в офіс. У випадку мого знайомого, тато-мама - прості сільські вчителі.
« Змінено: 2010-06-16 18:07:31 від Piktor »
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Ну, в загальному випадку, ви десь маєте рацію, якщо тато-мама-дядя-тьотя влаштували пропхали своє чадо кудись в офіс. У випадку мого знайомого, тато-мама - прості сільські вчителі.
ні, я не про це аж ніяк. зарплата визначається багатьома факторами, з яких кваліфікація робітника — лише один з багатьох факторів. Іншими факторами є ну не тільки наявність впливових батьків/знайомих, а й банальне везіння, попит на саме цей фах (зазвичай пропорційний кількості фахівців на ринку та їх співвідношення до кількості вакансій) тощо. Також зарплатня залежить від того, скільки прибутку генерує ця посада. Біржеві маклери будуть завжди заробляти більше, ніж програмісти, хоча об’єм знань, якими вони оперують, менший: просто тому, що дохід від спекуляцій на біржі непорівняно вищий, ніж від продажу ПЗ.

контори, в яких можна заробити купу грошей, типу KPMG, Erns&Young, PWC, вони відбирають за домопогою різних дебільних тестів, які про вміння кандидатів свідчать так само, як генератор випадкових чисел: просто їм треба для форми «відсіяти» понад половину кандидатів з абсолютно однаковими навичками.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"