Автор Гілка: Безперебійник  (Прочитано 5563 раз)

Відсутній modeus

• Графоман
  • дописів: 278
  • openSUSE 11.4
Безперебійник
« : 2010-06-12 07:14:37 »
Маю таку систему:
AMD x2 6000+, 4 Gb, GeForce 9600GT 512, HD WD 500 Gb. Блок живлення 460 ват.
Набридло постійне вибивання пробок та перепади напруги. Вирішив, нарешті, придбати безперебійник. Який можете порадити? Бажано щоб софт був під лінукс.
Expectavimus lucem... Et esse tenebrae

Відсутній Slimer

• Новачок
  • *
  • дописів: 2
Re: Безперебійник
« Відповідей #1 : 2010-06-12 17:45:14 »
В мене APC BackUPS ES 700. Політ нормальний. 8 розеток (4 з них можуть живитися від акумулятора), тому можна в нього окрім компа і модем підключити, і ще багато чого. Підключається до компа за допомогою USB.
В репах debian є утіліта apcupsd, без gui, але дуже проста. Дії, що виконуються при виникненні подій (зникнення живлення, відновлення живлення) можна запрограмувати своїми скриптами, тому можливостей для тонкої конфігурації достатньо.

Відсутній Slimer

• Новачок
  • *
« Відповідей #2 : 2010-06-12 17:49:03 »
В мене APC BackUPS ES 700. ..... Дії, що виконуються при виникненні подій (зникнення живлення, відновлення живлення) ....

Також можна запрограмувати дії при вказаному рівні розрядки акумуляторів.
« Змінено: 2010-06-12 17:49:16 від Slimer »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #3 : 2010-06-13 00:13:16 »
якими скриптами??? що саме запрограмувати??

при зникненні живлення ups повинен працювати, поки не помре, при відновленні не працювати, але це він робить і без програмування. маю якийсь старий ноунеймовий ups, але з компом він з’єднаний лише кабелем живлення. я колись намагався знайти причину, чому лінукс його не розпізнає  ;D
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній zz

• Новачок
  • *
  • дописів: 8
« Відповідей #4 : 2010-06-13 14:33:33 »
Безперебійник, не підключений до комп'ютера,  - абсолютно марна річ. Такий комп відрізняється від звичайного (без БП) тільки тим, що, при відключенні електроживлення, вимикається він на 5 хвилин пізніше, ніж світло в кімнаті,
Від себе можу додати, що не варто звертати увагу на powercom та інші noname. Тобто вибір виробників залишається невеликим)) Але ОБОВ'ЯЗКОВО перевіряйте присутність можливості з'єднання з ПК.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #5 : 2010-06-13 19:25:14 »
Але ОБОВ'ЯЗКОВО перевіряйте присутність можливості з'єднання з ПК.
Якого в молодших моделей немає.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #6 : 2010-06-13 22:10:37 »
Але ОБОВ'ЯЗКОВО перевіряйте присутність можливості з'єднання з ПК.
Якого в молодших моделей немає.
Невірна інформація (див. UPS FAQ).

Off-topic:
В мене APC BackUPS ES 700. Політ нормальний. 8 розеток (4 з них можуть живитися від акумулятора), тому можна в нього окрім компа і модем підключити, і ще багато чого. Підключається до компа за допомогою USB.
Жахлива серія (ES) від APC - на 4 розетки подається лише відфільтрований сигнал, решта 4 - закорочені між собою (сумарна максимальна потужність всіх пристроїв, які до них підключені, не повинна перевищувати 420Вт). Ще один "сюрприз" - якщо ББЖ "просадить" батерею, то може і не ввімкнутися (напруга на батереї для нього бачте "занизька" [smiley=suicide.gif]).
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній Slimer

• Новачок
  • *
« Відповідей #7 : 2010-06-13 23:27:00 »

Наприклад, запрограмувати дії, які повинен виконати комп коли заряду акумулятора залишилося лише, наприклад, на 5 хвилин.
В мене на цю подію запрограмований hibernate. Хтось захоче запрограмувати розсилання листів адміну, відправлення СМС або щось більш екзотичне ;)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #8 : 2010-06-14 15:43:55 »
Безперебійник, не підключений до комп'ютера,  - абсолютно марна річ. Такий комп відрізняється від звичайного (без БП) тільки тим, що, при відключенні електроживлення, вимикається він на 5 хвилин пізніше, ніж світло в кімнаті,
Від себе можу додати, що не варто звертати увагу на powercom та інші noname. Тобто вибір виробників залишається невеликим)) Але ОБОВ'ЯЗКОВО перевіряйте присутність можливості з'єднання з ПК.
ну чому ж марна? не знаю, як в кого, а в мене найчастіше трапляються саме короткотривалі зникнення струму — на кілька секунд, наприклад. для цього безперебійник безцінний.

Наприклад, запрограмувати дії, які повинен виконати комп коли заряду акумулятора залишилося лише, наприклад, на 5 хвилин.
В мене на цю подію запрограмований hibernate. Хтось захоче запрограмувати розсилання листів адміну, відправлення СМС або щось більш екзотичне ;)
ну так, не подумав.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній modeus

• Графоман
  • openSUSE 11.4
« Відповідей #9 : 2010-06-14 16:09:25 »
Ну мені безперебійник потрібен якраз поки піду й увімкну пробки, тобто 1-2 хвилини.
А хтось, щось може сказати про фірму Eaton? Наче й софт під лінукс є, й ціна близько 110-130$ на 600 ватний. Але про цього виробника не чув раніше..

Відсутній kalina

• Дописувач
  • **
  • дописів: 57
« Відповідей #10 : 2010-06-15 12:38:19 »
ціна близько 110-130$ на 600 ватний.

Я б на вашому місці не ризикував, а знайшов би якийсь APC Back на ті ж гроші.

Відсутній modeus

• Графоман
  • openSUSE 11.4
« Відповідей #11 : 2010-06-15 14:13:49 »
якийсь APC Back на ті ж гроші.
Маю APC Back-UPS ES 525VA (залишився ще від старого компа). Новий з ним просто не запускається, адже не вистачає потужності.  :'(
Ось таке неподобство.

А за таку ціну можна купити  APC Back-UPS ES 700VA. Який має вихідну потужність лише 405 Ват. Щось мене беруть сумніви, що його вистачить.  :-?
« Змінено: 2010-06-15 14:18:50 від modeus »

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • дописів: 100
  • Чому саме Лінукс?
« Відповідей #12 : 2010-06-15 16:56:29 »
Маю таку систему:
AMD x2 6000+, 4 Gb, GeForce 9600GT 512, HD WD 500 Gb. Блок живлення 460 ват.
Набридло постійне вибивання пробок та перепади напруги. Вирішив, нарешті, придбати безперебійник. Який можете порадити? Бажано щоб софт був під лінукс.

Mustek дуже дешево, оригінальний софт на Java, є опис протоколу для самостійних розробок. Але інколи дохнуть, хоча гарантійний термін (12 міс) всі працюють безперешкодно. З більш як 20 куплених Мастеків вийшов з ладу тільки один попрацювавши перед цим два роки (був відремонтований).

Відсутній klim

• Графоман
  • дописів: 287
  • The True Lamer. Beware of fakes.
« Відповідей #13 : 2010-10-06 21:06:12 »
Шановне панство!
Маю безперебійник APC Back-UPS ES 525. Хотілося б в Бубунті отримувати якийсь (бажано звуковий) сигнал при зникненні напруги в мережі. man apcupsd не осилив :-[

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #14 : 2010-10-06 21:36:28 »
Еммм. А сам ББЖ хіба не пищить в такому випадку?
Off-topic:
Непогано звучатиме сусід за стінкою, комп'ютер якого не підключений через ББЖ і який якраз прокачує перса в онлайновій гралці.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.