Автор Гілка: що таке cloud computing  (Прочитано 6806 раз)

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • дописів: 370
  • I Like FreeBSD !
що таке cloud computing
« : 2011-01-26 12:28:13 »
останнім часом дуже багато стикаюсь (в основному десь прочитаю) термін "cloud computing" ... і в новинах і описах нових версій дистрибутивів лінукса ..

гугл-пошуком користуватися вмію, читати також вмію,..  але все оно не до кінця розумію значення цього словосполучення, а саме: що під ними скриваються глибше..
наприклад, під словом "віртуалізація" я розумію - віртуальна машина, xen, kvm, openvz, vserver, lxc, vmware ..  і т.д.

так от чи можна по схожій аналогії розшифрувати "cloud computing"  на доступній для мене мові, а не - супер-пупер технолгії в "хмарах", вслане чим реалізуються ті "хмари"  ???

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
Re: що таке cloud computing
« Відповідей #1 : 2011-01-26 14:36:48 »
Уже було.

Відсутній peinguin

• Літератор
  • дописів: 1419
« Відповідей #2 : 2011-01-26 15:06:40 »
Хм... а мені здавалося, що хмара це щось таке нереальне (з кластером асоціювалось). а воно всього лиш

Цитата
Согласно документу IEEE, опубликованному в 2008 году, «Облачная обработка данных — это парадигма, в рамках которой информация постоянно хранится на серверах в интернете и временно кэшируется на клиентской стороне, например, на персональных компьютерах, игровых приставках, ноутбуках, смартфонах и т. д.»

Цитата
"Cloud computing is a trap, warns GNU founder Richard Stallman"

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • I Like FreeBSD !
« Відповідей #3 : 2011-01-26 15:07:54 »
Цитата
Уже було.
на жаль, там немає відповіді  на моє питання !!!

Відсутній peinguin

• Літератор
« Відповідей #4 : 2011-01-26 16:19:21 »
Вистачить того, що я написав? А ось ще

http://blogs.msdn.com/b/gaidar/archive/2010/07/20/10040029.aspx
http://xnutsive.ru/29661501 - тут, здається, краще описаноі на завершення
http://habrahabr.ru/blogs/cloud_computing/111274/

вистачить??

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • I Like FreeBSD !
« Відповідей #5 : 2011-01-26 18:03:49 »
зовсім не ио шо я питав..

спитаю так:

1 . "чим реалізується" ???
2. якщо в лінуксі пише "клад компутинг" - значить за цієї назвобю стоїть якийсь конкретний (-ні) пакети ...  які саме ?????? чи я помиляюся ?

теорія і влсативості мене не цікавлять. - їх якраз я начитався..

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #6 : 2011-01-26 18:15:26 »
Пошукайте різницю між LibreOffice та GoogleDocs — це і є та програмна різниця між локальним і хмаровим обчисленням.

Відсутній peinguin

• Літератор
« Відповідей #7 : 2011-01-26 21:34:14 »
ну реалізація це скадно. а головне дорого. Там на хабрі пишеться як реалізовувать. Почитайте. Вас що конкретно цікавить?

Off-topic:
незнаю хто як а я уже набухався. З 15000 днем вас, панове.

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • I Like FreeBSD !
« Відповідей #8 : 2011-01-27 09:54:29 »
вибачате, що може морочу голову, просто реально стало цікаво, що скривається за, наприклад цим

http://www.ubuntu.com/cloud/private - на скільки я поняв тут на своєму залізу можна зробити свій клуад/кластер ????  , бо є ше варіант на Амазон-і ( амазон мене не цікавить)

http://www.redhat.com/solutions/cloud/products/ - а тут що ,

http://www.novell.com/products/cloud-manager/ - а тут що під "клаудом" розуміється  менеджер  для віртуальних машин ??? якщо дійсно це просто менеджер - то наскільки він розумний ? які його можливості ?

з Амазоном, Гуглом, Азуре  понятно - це їхня специфічна, невідома нам, розробка, яка дає нам певні можливості, - це мене не цікавить абсолютно !!!!
а от що "закопано"  під тим терміном в тій самій убунту чи редхат-і чи новелі та інших, тепер в кожном опису до нового релізу чуть не будь-якого лінукса мусить бути слово  "cloud" .... ??
зараз чуть не кожен дистрибутив пропонує якщо не клауд то як мінімуму кластер... чим  то реалізується в них ??? наприклад: веб-сервер реалізується - apache-ом, nginx-ом, lightppd і т.д.,  якщо такої аналогій не можна провести для того клад чи хоча б кластер - то так і скажіть ...

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #9 : 2011-01-27 10:31:16 »
Віддалена віртуалізація, зберігання даних тощо.

Відсутній peinguin

• Літератор
« Відповідей #10 : 2011-01-27 11:18:38 »
Наскільки я розумію, основним компонентом є саме та система, яка розподіляє навантаження. Це як в вконтакті, там же серверів 10штук, але деякі з них з nginx просто перенаправляють запит на наймен навантажений сервер.
Хоча хз, мо я й не в тему.

Ну іще само собой хмари робляться щоб продавати архітектуру, по і т. д. як сервіс, тому в лінуксових дистрибутивах ще треба мати систему що може точно підрахувати скільки той чи інший користувач задіяв ЦП і RAM і як канал інтеренту зайняв.
« Змінено: 2011-01-27 11:20:32 від peinguin »

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #11 : 2011-01-27 20:14:00 »
1 . "чим реалізується" ???

Згідно документу IEEE, опублікованому в 2008 році, «Хмарні обчислення — це парадигма, в рамках якої інформація постійно зберігається на серверах в мережі інтернет і тимчасово кешується на клієнтській стороні, наприклад на персональних комп'ютерах, ігрових приставках, ноутбуках, смартфонах тощо».

Може слід відшукати той стандарт, щоб відповісти на ваші питання?

2. якщо в лінуксі пише "клад компутинг" - значить за цієї назвобю стоїть якийсь конкретний (-ні) пакети ...  які саме ?????? чи я помиляюся ?

Пошукайте різницю між LibreOffice та GoogleDocs — це і є та програмна різниця між локальним і хмаровим обчисленням.

Можливо не тільки пакети, а наприклад протоколи. POP3 та IMAP - останній цільковито, як на мене, підпадає під ті хмарні обчислення...
Linux. The future is open.

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • I Like FreeBSD !
« Відповідей #12 : 2011-01-28 09:30:12 »
ой.. видно я таки не вміє пояснювати ...  :-[
Цитата
POP3 та IMAP - останній цільковито, як на мене, підпадає під ті хмарні обчислення...
тільки той імап реалізується конкретним таки пакетом ...
я думаю, що як не крути воно має чимось дуже і дуже конкретним реалізуваватися, тим більше шо воно входить в комплект на диску  !!!!! чи хоча б якомусь репозиторію..

ну добре... я думаю.. рано чи пізно я таки дізнаюсь,... значить  поки не стільки воно мені потрібно - що я ще досі вам не відшукав відповідь на своє ж питання .. думвав може хто відразу допоможе без перечитування різних неукраїнських букв
« Змінено: 2011-01-28 09:31:00 від vova07 »

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #13 : 2011-01-28 09:33:42 »
Sendmail?

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • I Like FreeBSD !