Автор Гілка: ОС Linux + моб.телефон. Samsung  (Прочитано 7213 раз)

romi

• Гість
Люди, скажіть, кому-небудь вдавалося перекачати файли з мобільного телефону Samsung (не смартфон) на комп'ютер з ОС Linux ?
« Змінено: 2009-08-21 12:05:26 від romi »

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Re: ОС Linux + моб.телефон. Samsung
« Відповідей #1 : 2009-08-21 12:58:33 »
Bluetooth є? Може краще ним.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #2 : 2009-08-21 13:24:16 »
romi, ви вже й ґенту самі збираєте з сирців, а питання ставити так і не вмієте. Ваше питання в перекладі на побутову мову звучить так: «Чи хтось знає, як доїхати до Майдану Незалежності з Києва (не Броварів)?»
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

romi

• Гість
« Відповідей #3 : 2009-08-21 14:29:29 »
Bluetooth є? Може краще ним.
В тому то й справа, що на комп'ютері Bluetooth немає, тільки на телефоні. Тому потрібно через USB.
romi, ви вже й ґенту самі збираєте з сирців, а питання ставити так і не вмієте. Ваше питання в перекладі на побутову мову звучить так: «Чи хтось знає, як доїхати до Майдану Незалежності з Києва (не Броварів)?»
Просто я у відчаї  :'(  
« Змінено: 2009-08-21 14:30:25 від romi »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #4 : 2009-08-21 14:33:37 »
Цитата
Просто я у відчаї  Плач  
це заважає повідомити модель?

через USB проблематично буде, особливо якщо йдеться про вбудовану пам’ять телефона (якщо вона автоматично не розпізнається як флешка). Але, можливо, ваш телефон підтримується таким софтом, як Wammu чи KMobileTools, але для цього треба знати модель.

поза тим, блютус-модуль не є аж таким дорогим, варто його на компі мати: це універсальний і найпростіший спосіб зв’язку між телефоном і компом, а до цього бездротовий.
« Змінено: 2009-08-21 14:34:55 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

romi

• Гість
« Відповідей #5 : 2009-08-21 14:54:17 »
це заважає повідомити модель?
Samsung D520 або ж Samsung E380 (телефон мого брата).
через USB проблематично буде, особливо якщо йдеться про вбудовану пам’ять телефона
То-то, тому й  :'(
якщо вона автоматично не розпізнається як флешка
не розпізнається  :(
Але, можливо, ваш телефон підтримується таким софтом, як Wammu
пише, що Samsung, але "Unknown model"
KMobileTools
взагалі не підтримує Самсунги, я вчора перевіряв.
поза тим, блютус-модуль не є аж таким дорогим, варто його на компі мати: це універсальний і найпростіший спосіб зв’язку між телефоном і компом, а до цього бездротовий.
я подумаю над цим.
Але мене бісить те, що Windows без проблем спілкується з моїм телефоном через USB.
І іще хотів сказати, мій телефон - це єдине, що стримує мене видалити віндовс з hda2  :(
« Змінено: 2009-08-21 14:55:23 від romi »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #6 : 2009-08-21 15:00:25 »
Цитата
Але мене бісить те, що Windows без проблем спілкується з моїм телефоном через USB.
тобто без проблем? ви ж встановили для цього якийсь закритий софт від виробника, от і спілкується.

ну так, лишається тільки блютус.

romi

• Гість
« Відповідей #7 : 2009-08-21 19:49:16 »
В мене нові відомості:
     Xgnokii - взагалі висне.
     Kandy - під звичайним користувачем не бачить телефон, а під рутом - розпізнає мій телефон!  :) Вказує точно модель (команда lsusb пише, що в мене Samsung E720, але це не так). І зчитує телефонну книгу і останні контакти. Так само і телефон Samsung E380. Але в Kandy не знайшов функції передавання файлів  :(
     Wammu - працює нормально і під звичайним користувачем. Розпізнає мій телефон, як я вказав уже вище, як "Samsung" "Unknown model". Можна, так само як і в Kandy, зчитати телефонну книгу як телефону так і SIM-карти, побачити останні контакти. А коли Samsung E380 підключений, то ще й пише який заряд батареї. Але коли вибираю Phone > Send File, то Wammu зависає.
    І в Wammu і в Kandy можна спілкуватися з телефоном AT-командами.
    Так-от, в мене 2 запитання:
1) Є ще якісь програми, типу Kandy або Wammu з функцією передавання файлів? Такі щоб підтримували Samsung.
2) Можливо якось за допомогою AT-команд "попросити" телефон перекинути фотографії з телефону на комп'ютер?

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #8 : 2009-08-21 20:12:56 »
Цитата
1) Є ще якісь програми, типу Kandy або Wammu з функцією передавання файлів? Такі щоб підтримували Samsung.

Ну, спробуйте Gammu — це, по суті,то само, що Wammu, але консольне. Може, не буде підвисати.

відповідно до цього:
http://cihar.com/gammu/phonedb/samsung/

Samsung E380 не підтримується, а Samsung D520 підтримуються базові функції, але не надсилання файлів. Це, однак, не означає, що не варто спробувати.

romi

• Гість
« Відповідей #9 : 2009-08-21 22:08:41 »
відповідно до цього:
http://cihar.com/gammu/phonedb/samsung/
Спасибі за це посилання. Воно мені дуже багато чого роз'яснило. Треба було купляти Samsung D900i  :) Але, то нічого - може коли назбираю грошей і куплю. Головне, що я тепер знаю що до чого. Знання - це головне, все інше не має значення.
Так і іще:
З Wammu все в порядку, про мій телефон при спробі Send file пропонує відіслати повідомлення про баг. Це коли E380 - тоді зависає.
А з Gammu ще я не розібрався, дуже воно для мене складне. Але man gammu є, перекладач є - думаю розберуся.
Дякую за увагу.

Ой! Забувся. Це питання ще не закрите:
Цитата
2) Можливо якось за допомогою AT-команд "попросити" телефон перекинути фотографії з телефону на комп'ютер?
« Змінено: 2009-08-21 22:11:58 від romi »

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #10 : 2009-08-21 22:32:33 »
Ой! Забувся. Це питання ще не закрите:
Цитата
AT*EOBEX+ документація.
Або скористатись працею інших. :)
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #11 : 2009-08-21 23:33:06 »
Obex можна юзати через USB? це цікаво.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #12 : 2009-08-22 00:33:41 »
Obex можна юзати через USB? це цікаво.
/me таким чином робив зі своєї Nokia считувач MMC Mobile карток.  ::)

romi

• Гість
« Відповідей #13 : 2009-08-22 15:37:57 »
/me таким чином робив зі своєї Nokia считувач MMC Mobile карток.  ::)
А Obex бачить внутрішню пам'ять вашого Nokia чи тільки MMC Mobile картки?
« Змінено: 2009-08-22 15:38:20 від romi »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #14 : 2009-08-22 16:22:12 »
Будете сміятись, але коли я це робив останній раз, воно бачило усе.