Підкажіть будь ласка як відновити початкові налаштування bios?Чи можна це зробити з live CD /ubuntu? Моя мрія під загрозою
А ви хочете просто перепрошити Біос, чи у вас уже він помер?
У самому ж біосі. Є інший варіант, але це потрібно віддати блок у руки спеціалістів.
...
Якщо мова йде про відновлення початкових значень:1 - Вимикаєте комп з мережі живлення (витягуєте штепсель із тарапуньки);2 - Берете у руки викрутку, викручуєте декільки гвинтиків, знімаєте бокову панель з системного блоку;3 - Виймаєте батарейку живлення БІОСу;4 - Знову вставляєте батарейку живлення БІОСу;5 - Збираєте до купи все що розібрали, вмикаєте компутер в мережу живлення, пробуєте завантажитись. Все.УВАГА! Якщо були кісь п0р0лі на біос, то їх вже не буде.
Так-так, якщо я щось проломлю, то до кого звертатись? Біос не універсальний, і він не обов'язково спрацює аналогічно всюди, тому за такі поради можна одержати по пальцях. Я б такого нікому не радив.
Якщо мова йде про відновлення початкових значень:1 - Вимикаєте комп з мережі живлення (витягуєте штепсель із тарапуньки);2 - Берете у руки викрутку, викручуєте декільки гвинтиків, знімаєте бокову панель з системного блоку;3 - Виймаєте батарейку живлення БІОСу;4 - Знову вставляєте батарейку живлення БІОСу;5 - Збираєте до купи все що розібрали, вмикаєте компутер в мережу живлення, пробуєте завантажитись. Все.УВАГА! Якщо були кісь п0р0лі на біос, то їх вже не буде. ---Коли я розганяв свого компма, то виставивши завелие значення cpu у мене також ніби-то біос помер, але ж я
Незавжди може це допомогти, тому що на материнській платі є конденсатори, які мають ємність, тому для 100% обнулення Біос потрібно крім витягнутої батарейки знайти джампер Clear CMOS, розміщення якого на материнській платі можна визначити за книжкою-інструкцією до мтеринки.А про мертвий Біос я перепитав тому, що з повідомлення ТС можна сказати, що він просто "вмер". От як я це зрозумів. Можливо і неправильно. Так, що не судіть суворо.
Що значить не запускається? На якому етапі? Якщо в сам біос пускає, то можливо потрібно поміняти якісь параметри. Ці вікна капризна річ.M.: Ледь не забув, офтоп же. Переніс у балаканину.
...на якому буде лише Лінукс і тільки Лінукс на весь хард.
Отож, віндовс 7 ультіма встановлюється без проблем. але не запускається... Моя мрія і мета у ваших руках...
З біосом ніби все добре....
є 9 гіг у першому активному розділі.
...звернутись у інший форум.