Автор Гілка: Як оновити bios???  (Прочитано 6893 раз)

Відсутній isydor

• Графоман
  • дописів: 435
Як оновити bios???
« : 2011-02-23 17:08:08 »
Підкажіть будь ласка як відновити початкові налаштування bios?
Чи можна це зробити з live CD /ubuntu? Моя мрія під загрозою :'(

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
Re: Як оновити bios???
« Відповідей #1 : 2011-02-23 19:21:14 »
У самому ж біосі. Є інший варіант, але це потрібно віддати блок у руки спеціалістів.

Відсутній kisil

• Графоман
  • дописів: 353
  • Toruble in Windows reboot, toruble in Unix be root
    • About me
« Відповідей #2 : 2011-02-23 21:14:29 »
А ви хочете просто перепрошити Біос, чи у вас уже він помер? :-X

r00t x

• Гість
« Відповідей #3 : 2011-02-23 21:45:53 »
Підкажіть будь ласка як відновити початкові налаштування bios?
Чи можна це зробити з live CD /ubuntu? Моя мрія під загрозою :'(
Якщо мова йдетьсяі про відновлення, то це можна зробити простіше простого.

А ви хочете просто перепрошити Біос, чи у вас уже він помер? :-X
Якщо помер - то я не знаю, але як він "помер"? І чому ви так вважаєте? (isydor, якщо дійсно так вважаєте, що він помер). Мабуть ви налякали користувача перепрошивкою, а Re. спеціалістами, які так і хочуть стибзить "цей блок".

У самому ж біосі. Є інший варіант, але це потрібно віддати блок у руки спеціалістів.
Спеціалістів ШП  ;D (широкого профілю)
---
Якщо мова йде про відновлення початкових значень:
1 - Вимикаєте комп з мережі живлення (витягуєте штепсель із тарапуньки);
2 - Берете у руки викрутку, викручуєте декільки гвинтиків, знімаєте бокову панель з системного блоку;
3 - Виймаєте батарейку живлення БІОСу;
4 - Знову вставляєте батарейку живлення БІОСу;
5 - Збираєте до купи все що розібрали, вмикаєте компутер в мережу живлення, пробуєте завантажитись. Все.
УВАГА! Якщо були кісь п0р0лі на біос, то їх вже не буде.
---
Коли я розганяв свого компма, то виставивши завелие значення cpu у мене також ніби-то біос помер, але ж я  [smiley=27.gif]

r00t x

• Гість
« Відповідей #4 : 2011-02-23 21:50:18 »
...
Будь-дасочка відпишіться що і як у вас вийшло, чи не вийшло. Я хвилююсь!

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #5 : 2011-02-23 22:44:47 »
2 - Берете у руки викрутку, викручуєте декільки гвинтиків, знімаєте бокову панель з системного блоку;
5 - Збираєте до купи все що розібрали, вмикаєте компутер в мережу живлення, пробуєте завантажитись. Все.
Так-так, якщо я щось проломлю, то до кого звертатись? Біос не універсальний, і він не обов'язково спрацює аналогічно всюди, тому за такі поради можна одержати по пальцях. Я б такого нікому не радив.

r00t x

• Гість
« Відповідей #6 : 2011-02-23 22:55:03 »
Так-так, якщо я щось проломлю, то до кого звертатись? Біос не універсальний, і він не обов'язково спрацює аналогічно всюди, тому за такі поради можна одержати по пальцях. Я б такого нікому не радив.
Off-topic:
То ви про мій Мосок? Но-но... Оюерезно, можете отрутою забруднитися.

Що в тому дивного? Якщо батарейки cmos чи bios нема, то користувач її і не зможе витягти.
Я вважаю що це найпростіший і самий безпечний спосіб обнулити біос до початкових (заводських) значень. А що ви порадите?
---
От тому я і написав користувачу, щоб він відписався що і як у нього.

Відсутній kisil

• Графоман
  • дописів: 353
  • Toruble in Windows reboot, toruble in Unix be root
    • About me
« Відповідей #7 : 2011-02-23 23:52:02 »
---
Коли я розганяв свого компма, то виставивши завелие значення cpu у мене також ніби-то біос помер, але ж я  [smiley=27.gif]

Незавжди може це допомогти, тому що на материнській платі є конденсатори, які мають ємність, тому для 100% обнулення Біос потрібно крім витягнутої батарейки знайти джампер Clear CMOS, розміщення якого на материнській платі можна визначити за книжкою-інструкцією до мтеринки.
А про мертвий Біос я перепитав тому, що з повідомлення ТС можна сказати, що він просто "вмер". От як я це зрозумів. Можливо і неправильно. Так, що не судіть суворо.

r00t x

• Гість
« Відповідей #8 : 2011-02-24 01:32:49 »
Незавжди може це допомогти, тому що на материнській платі є конденсатори, які мають ємність, тому для 100% обнулення Біос потрібно крім витягнутої батарейки знайти джампер Clear CMOS, розміщення якого на материнській платі можна визначити за книжкою-інструкцією до мтеринки.
А про мертвий Біос я перепитав тому, що з повідомлення ТС можна сказати, що він просто "вмер". От як я це зрозумів. Можливо і неправильно. Так, що не судіть суворо.
Та нормальн.
---
Витягнути батарейку і сходити попити чаю. Так згодиться?
Та воно знаходиться біля тої ж батарейки - там і напис відповідний є. (І знову хтозь скаже, що на на фсіх платах в0н0 є).
Що значить вмер? Якщо можна (я не впевнений  - бо користувач не написав) всувати диск з лівером і він розпізнається і вантажиться.
---
Он у мене "вмер": симптоми такі: при натиснені на кнопочку вмикання компа, на півсекунди вмикались тільки вентилятори і все. Більше ніяких ознак життя. Навіть індикатор живлення не світився.

Відсутній isydor

• Графоман
« Відповідей #9 : 2011-02-24 08:27:23 »
Дякую, панове! Не чекав такої активності. З біосом ніби все добре, а от з моїми знаннями про нього...
Диски і "з лівером". і без лівера запускаються. То я, мабуть,  від безвиході шукаю пятий куток..
Скажу так як є. Купили ноутбук HP 625 і домовились з родиною: якщо я встановлю віндовс на цей ноутбук. то тоді зможу знести віндовс зі стаціонарного компа, на якому буде лише Лінукс і тільки Лінукс на весь хард. Отож, віндовс 7 ультіма встановлюється без проблем. але не запускається... Моя мрія і мета у ваших руках...

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #10 : 2011-02-24 09:12:05 »
Що значить не запускається? На якому етапі? Якщо в сам біос пускає, то можливо потрібно поміняти якісь параметри. Ці вікна капризна річ.

M.: Ледь не забув, офтоп же. Переніс у балаканину.
« Змінено: 2011-02-24 09:15:55 від Re. »

Відсутній isydor

• Графоман
« Відповідей #11 : 2011-02-24 11:07:44 »
Що значить не запускається? На якому етапі? Якщо в сам біос пускає, то можливо потрібно поміняти якісь параметри. Ці вікна капризна річ.

M.: Ледь не забув, офтоп же. Переніс у балаканину.

"то можливо потрібно поміняти якісь параметри" у тому і справа. Встановлюється з диску система, всі етапи виконуються, відображаються. Встановлення завершено. Витягую диск. Рестарт... Ніби як нічого не встановлювалось. Дивлюсь черер live CD - є 9 гіг у першому активному розділі.

Біос на старті дає такі опції:
F1 System inf. F2 System diagn. F7 HP Spare key. F9 Boot device options. F10 Bios set up. F 12 Net work boot. Enter - Cont. start up.

Обираю   F10 Bios set up. вкладку System config./Boot options Відкривається перелік

Startup menu delay (sec.) - 0
Multiboot Express Popup delay (sec.) - 0

Audible alerts during boot (act.)
Custom logo
Display diagnost. URL (act.)
CD - Room Boot (act.)
SD Card Boot (act.)
Floppy Boot
Pxe internal NIC boot (act.)
UEFI Boot Mode ?

USB device boot
Enabled (act.)
Disabled. А далі аналогічний перелік без можливості акт./деакт. Думаю. десь тут рішення.
 До слова, Лінукс встановлюється без проблем, будь-які варіанти. Таке враження, що йому начхати як біос налаштований :)

r00t x

• Гість
« Відповідей #12 : 2011-02-24 14:47:15 »
...на якому буде лише Лінукс і тільки Лінукс на весь хард.
:) В кожного свогї мрії.
Отож, віндовс 7 ультіма встановлюється без проблем. але не запускається... Моя мрія і мета у ваших руках...
Хм-м... Будем ставити (тобто запускати) Віндятину на Лінукс-форумі?
З біосом ніби все добре....
Детальніше можна? Кому +100 ?
є 9 гіг у першому активному розділі.
Ого! Що ото так опухло вінді-вінді? Все таки стає товстіше і товстіше...
---
Зараз я щось з'їм потім займусь форумом.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #13 : 2011-02-24 15:46:54 »
Ні, це офтоп ще той. Тут біос ні до чого. Вам потрібно звернутись у інший форум.

r00t x

• Гість
« Відповідей #14 : 2011-02-24 20:04:02 »
1 - Вивід команди fdisk -l на встановленій віндосистемі
2 - Як саме не хоче запускатись? Що пише - NTLoader missing, чи ще щось? Опишіть детальненько, ЯК не хоче запускатись вінда.
Цитата
...звернутись у інший форум.
Та нє-є, хто ж його відпустить до іншого форуму?