Доброго дня,
Минув вже той час коли я міг віддати для вивчення і налаштування дистрибутивів під себе майже весь час, вже 2ий курс університету, часу на такі дослідження все менше та й менше, тому питаюсь поради у співтовариства: який дистрибутив спробувавти? Головні вимоги щодо дистрибутиву такі:
- Підтримка релізу досить довгий час (рік+) (незавжди буває час проапгрейдити систему - просто банально відсутність часу або коли я фізичного доступу до комп’ютеру не маю)
- Відносно нове ПЗ (сюди можна віднести графічні середовища, середовища розробки ПЗ, прикладне ПЗ, тощо)
- Широкі можливості для розробників - програмую досить багато на PHP, C/C++, Python, Java (легкий доступ до бібліотек у репозиторії, відносно нові версії бібліотек і tools'ів)
Федора відпадає тому що підтримка релізу - 1 рік, та й налаштувати там mod_userdirs досить важко (мені це ніколи не вдавалось), дуже подобається і використовував більше року ArchLinux - особливо щодо погляду на життєвий цикл релізів, але щось останнім часом данний дистрибутив не надійний (за місяць часу поки я перебував на навчанні LVM ломався три рази), та й незавжди все працює із коробки, думаю над openSUSE - але вагась, досить він вже не повороткий. Дебіан - відпадає через "стабільність" версії ПЗ надто застаріле, а братись за unstable не дуже хочеться, повторюсь - потрібна робоча конячка, а не конструктор.
Вислухаю всі поради. Дякую.
P.S. Якщо можете зааргументуйте відповідь.